Η Εθνική Λαϊκή Συνείδηση εκεί που χτυπάει η καρδιά της Ορθοδοξίας

Στον ιστορικό Ι.Ν. Μεταμορφώσεως του Σωτήρος στην Παιανία, βρέθηκε κατά τη λειτουργία της ομώνυμης εορτής (με το παλαιό ημερολόγιο) την Δευτέρα 19/8/2019, ο Δικηγόρος Ιωάννης Ζωγράφος, Εκπρόσωπος Τύπου της Εθνικής Λαϊκής Συνείδησης, μεταφέροντας τις ευχές και το μήνυμα του Ευρωβουλευτή Ιωάννη Λαγού.

Σε μια κατανυκτική λειτουργία στην οποία χοροστάτησε ο Επίσκοπος κ.κ. Αθανάσιος, παραβρέθηκε πλήθος κόσμου κυρίως από την Παιανία και τις γύρω περιοχές, καθώς και πιστοί και από άλλα μέρη της Αττικής, προκειμένου να τιμήσουν την συμβολική για την χριστιανοσύνη, αλλά και για το συγκεκριμένο εκκλησάκι, εορτή.

Όπως τόνισε στην ομιλία του ο κ. Αθανάσιος Παπαγεωργίου, ιατρός- χειρουργός, Πρόεδρος του Συλλόγου Αγ. Ιωάννης ο Θεολόγος και προσωπικότητα- σύμβολο για την περιοχή της Παιανίας αλλά και για τους αγώνες που διαχρονικά έχει δώσει για την υπεράσπιση των ελληνοχριστιανικών ιδεωδών, ο εν λόγω ναός δεν θα υπήρχε και στη θέση του θα είχε στηθεί μουσουλμανικό τέμενος, αν ο λαός της Παιανίας και ο ίδιος δεν είχαν δώσει αγώνες (στους δρόμους και στα δικαστήρια) ώστε να μην αποχαρακτηριστεί η περιοχή και να μην ανάψει το πράσινο φως για την ανέγερσή του, κατά την δεκαετία του 1990.

Η συμβολική αυτή πράξη αντίστασης, που επικυρώθηκε τελικά από την σφραγίδα της Δικαιοσύνης, αποτελεί ένα κεφαλαιώδες μήνυμα για τους αγώνες που δίνουν- και θα δώσουν- όλοι όσοι συντάσσονται για την υπεράσπιση της Ορθοδοξίας και διώκονται για τα πιστεύω τους. Έτσι, δεν είναι καθόλου τυχαίο που στην σεμνή τελετή παρέστη και ο αστυνομικός- σύμβολο Δημήτρης Ανδρεάκος που απετάχθη από την ηγεσία της ΕΛ.ΑΣ. και επανήλθε με απόφαση της Δικαιοσύνης  λόγω μη παραλαβής της  ηλεκτρονικής υπηρεσιακής ταυτότητας, τεχνικό προάγγελο της «κάρτας του Πολίτη» που σύντομα θα εφαρμοστεί σε όλους.

 

Απάντηση