ΦΑΝΤΑΣΤΙΚΟΙ ΣΥΜΒΟΛΙΣΜΟΙ, ΣΚΛΗΡΗ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑ

Δεν είναι η πρώτη φορά στον σύντομο βίο του υπό ίδρυση φορέα που μας τιμούν με πρωτοσέλιδο. Αυτή τη φορά ήταν η Κυριακάτικη Kontranewsτης 1/9/2019.

Είναι πραγματικά ενδιαφέρον να προσπαθούν διάφοροι αναλυτές και δημοσιογράφοι, εντός και εκτός εισαγωγικών, να παγιώσουν στο αναγνωστικό τους κοινό κάποιες θέσεις οι οποίες δεν είναι προϊόν έρευνας και ρεπορτάζ αλλά αντιγραφής ή αναπαραγωγής μυθευμάτων. Ενδιαφέρον που φτιάχνουν πρωτοσέλιδα με εικασίες, υποθέσεις και ιστορικές αναδρομές που εύκολα κανείς αντλεί από το διαδίκτυο. Αλλά ταυτόχρονα είναι και ενδεικτικό της παχυλής άγνοιας που τους διακατέχει για το εγχείρημα της «Εθνικής Λαϊκής Συνείδησης».

Αν , έστω, το ρεπορτάζ περιελάμβανε το πιο προφανές, την ανάγνωση των θέσεων της Ιδρυτικής Διακήρυξης, που βρίσκεται ήδη αναρτημένη στην ιστοσελίδα, όλα αυτά τα περί …ναζιστικής ιδεολογίας , θα είχαν πάει περίπατο.

Οι ..αριστερούληδες που κόπτονται για το δικαίωμα του αυτοπροσδιορισμού των σκοπιανών ως Μακεδόνων, των αρσενικών ως θηλυκών ή ουδετέρων και των λαθρομεταναστών από την Αλγερία ως προσφύγων, αρνούνται τον δικό μας αυτοπροσδιορισμό ως (υπό ίδρυση) κόμματος πλήρως Δημοκρατικού που καμία σχέση δεν έχει με φασισμό, ναζισμό ή οτιδήποτε παραπλήσιο κουβαλάνε στο  μυαλό τους ως απωθημένο. Ακόμα χειρότερο για την ιδιότητα που θέλουν να χρησιμοποιούν (του δημοσιογράφου) είναι το γεγονός ότι ..δεν διαβάζουν! Αν είχαν κάνει τον κόπο να μπουν στην ίδια ιστοσελίδα και διαβάσει το κείμενο του γράφοντος με τίτλο «Η Μοιραία μέρα» της αμηχανίας τους» , θα είχαν , ίσως, κατανοήσει ότι η επιλογή της 9/11/2019 για την διεξαγωγή του Ιδρυτικού Συνεδρίου είναι καθαρά τυχαία. Προσφέραμε μάλιστα και εναλλακτικά γεγονότα που έλαβαν χώρα την ίδια ημέρα σε διάφορους χρόνους, για να επιλέξουν οι κάθε λογής μυθομανείς και κακοπροαίρετοι, ανάλογα με τα γούστα του καθενός: Από την εκτόξευση του Απόλλων 4 μέχρι την κυκλοφορία του περιοδικού “RollingStone”. Σήμερα, μπορούμε να προσθέσουμε έναν πραγματικό συμβολισμό για εκείνη την ημέρα: Του μεγάλου Αγίου της; Ορθοδοξίας μας, Νεκταρίου, που γιορτάζεται στις 9/11., και υπό τη σκέπη του οποίου θα τελούν οι εργασίες μας.

Αφήνοντας κατά μέρος όμως τους συμβολισμούς, η  πραγματικότητα είναι εκείνη, που περισσότερο από κάθε τί, προβληματίζει τους σύγχρονους Μυνχάουζεν  ή όσους τους αναπαράγουν (που ήταν και αυτός Γερμανός, για να μην ξεχνιόμαστε..).

Η πραγματικότητα που είναι καθηλωτική και απίστευτα σκληρή για εκείνους: Μέσα σε ελάχιστο χρόνο και στο κατακακαλόκαιρο, όχι μόνο έχουν στελεχωθεί συντονιστικά όργανα, όχι μόνο έχουν βρεθεί γραφεία, όχι μόνο έχουν αναρτηθεί οι βασικές θέσεις, όχι μόνο έχει εξαγγελθεί Ιδρυτικό Συνέδριο, αλλά και έχουν δημιουργηθεί δεκάδες Επιτροπές ατόμων σε ολόκληρη τη χώρα, που εκδηλώνουν έμπρακτα την πρόθεσή τους να συμμετάσχουν στο  Συνέδριο, να καταθέσουν προτάσεις, να θέσουν υποψηφιότητες, να ψηφίσουν και να ψηφιστούν! Έχει ποτέ στο παρελθόν συμβεί αυτό στον ευρύτερο πατριωτικό χώρο; Έχει ποτέ επιχειρηθεί αληθινά ενωτική πρωτοβουλία, χωρίς αρχηγούς, μόνο στη βάση θέσεων και με ανοιχτό κάθε αποτέλεσμα μέσα από ένα αντιπροσωπευτικό και δημοκρατικό Συνέδριο; Αυτή λοιπόν είναι η πραγματικότητα που τους ανησυχεί, τους προβληματίζει και τους κάνει να γράφουν σενάρια χωρίς ειρμό και πολιτική συνοχή.

Το έχουμε ξαναγράψει: Συνιστούμε υπομονή. Σε όσους δεν πιστεύουν, τους καλούμε να το διαπιστώσουν στις 9/11, στην αίθουσα που σύντομα θα ανακοινωθεί. Εκεί μπορεί να έρθουν και όλοι οι δημοσιογράφοι, (ακόμα και οι εντός εισαγωγικών), οι μπλόγκερς, τα σάιτ , οι δημοσιολογούντες σε τηλεοράσεις και ραδιόφωνα. Μια συμβουλή μόνο: Να μην καθυστερήσουν από την ώρα προσέλευσης, γιατί παρά τη μεγάλη αίθουσα που έχει προγραμματιστεί, θα δυσκολευτούν να βρουν θέση. Εκεί, θα τους λυθούν όλες οι απορίες και θα τους απαντηθούν όλα τα ερωτήματα!

ΓΙΑΝΝΗΣ ΖΩΓΡΑΦΟΣ

Δικηγόρος- ΜΔΕ Ποινικού Δικαίου

1 ΣΧΟΛΙΟ

  1. Ξιδάκι στις ξεφτιλισμένες παλλακίδες του «συνταγματικού τόξου» – βόθρου, στις κραγμένες καθεστωτικές ιερόδουλες της ρυπαρογραφίας – πορνογραφίας – «δημοσιογραφίας» και σε όλες τις ξεφωνημένες συστημικές πατσαβούρες – πλύστρες της Μέρκελ.

Απάντηση