ΝΟΜΠΕΛ ΗΛΙΘΙΟΤΗΤΑΣ

O Marteen Verwey είναι ένας ακόμα ψιλόλιγνος χαρτογιακάς, που εργάζεται στη σύγχρονη Βαβυλώνα, στις Βρυξέλλες. Κατάγεται από τη χώρα που επιτρέπει στους πολίτες της την αιμομιξία, που το κόμμα των παιδεραστών συμμετέχει στις εκλογές και που η κυριότερη τουριστική ατραξιόν της είναι οι βιτρίνες με τις εκδιδόμενες και τα ζαχαροπλαστεία με το καταίφι από φύλλα μαριχουάνας. 

Στην παλιά καλή Ελλάδα, αυτούς τους τύπους τους ονόμαζαν «λιμοκοντόρους» και τους έδιναν σημασία μόνο αν ήταν να τους «κράξουν». Στη σύγχρονη «ευρωπαϊκή» ψωροκώσταινα, τους έχουν περί πολλού και υποτάσσονται στα κελεύσματά τους, γιατί εκπροσωπούν την «ελίτ» της γραφειοκρατίας της ΕΕ. 

Ο επίσημος τίτλος του εν λόγω τζιτζιφιόγκου (επίσημο συνώνυμο του «λιμοκοντόρου» κατά το wikiλεξικό) είναι «Γενικός Διευθυντής της Υπηρεσίας Υποστήριξης Διαρθρωτικών Μεταρρυθμίσεων της Ευρωπαϊκής Επιτροπής» και αν με ρωτήσετε «τι είναι αυτό», θα σας πω ότι δεν ξέρω, αλλά και ούτε με ενδιαφέρει να μάθω. 

Αυτό που ξέρω και που με ενδιαφέρει είναι ότι ο τύπος αυτός, μαζί με μια παγκοσμίως άγνωστη Natasha Bertaud που δηλώνει «εκπρόσωπος τύπου της ΕΕ για το Προσφυγικό» , επισκέφθηκαν πριν περίπου 2 χρόνια στα «μουλωχτά» την Αθήνα, για να συναντήσουν, στην έδρα της Ευρωπαϊκής Ένωσης στην Ελλάδα, λίγα μέτρα από τη Βουλή, ελάχιστους δημοσιογράφους, προκειμένου να τους «ενημερώσουν» σε κλειστή σύσκεψη , για το προσφυγικό. 

Ανατρέχοντας στο επίσημο βιογραφικό του πρώτου στη σελίδα της ΕΕ, θα δείτε πράγματι ότι διαφημίζει πως έπαιξε «κομβικό ρόλο στην θεσμοθέτηση του μηχανισμού δανεισμού της Ελλάδας» (βλέπε Μνημόνια) , ενώ από τον Οκτώβριο του 2015 «…υποστηρίζει την Ελλάδα στη διαχείριση της μεταναστευτικής κρίσης, αναφερόμενος απευθείας στον Πρόεδρο Γιούνκερ. Στις 18 Μαρτίου 2016 ο Πρόεδρος Γιούνκερ τον όρισε ως συντονιστή της ΕΕ για την υλοποίηση του Ευρω – Τουρκικού Συμφώνου για τη μετανάστευση»

Για την επίσκεψη που είχε στην Αθήνα επί ΣΥΡΙΖΑ δεν θα μάθαινε κανένας τίποτα αν μια λαθρόβια «αντιρατσιστική, αντιμιλιταριστική κλπ» κίνηση – από αυτές που δύσκολα ξεχωρίζεις αν αυτός που σου μιλάει είναι άντρας με γένι ή γυναίκα με περίσσεια τεστοστερόνης- δεν αποκάλυπτε την είδηση. 

Κανένα «μέσο» επίσης δεν την έπαιξε, όπως γίνεται συνήθως σε κάτι τέτοια . Ο λόγος είναι προφανής: Ποιος «δημοσιογράφος» από αυτούς που κατευθύνουν την ενημέρωση θα παραδεχόταν ανοιχτά ότι πριν μας κατευθύνει, κατευθύνεται ο ίδιος από έναν διορισμένο τύπο που έχει καθήκον να «υλοποιήσει» την συμφωνία με την Τουρκία που ουδέποτε ενεργοποιήθηκε; Ποιος ημιμαθής «δημοσιογράφος» και ποιος υποκριτής τηλεσχολιαστής θα παραδεχτεί ότι έπεσε τόσο χαμηλά ώστε παίρνει εντολές από έναν «ιπτάμενο» Ολλανδό; 

Πέρα από την διαχρονική κατάντια της Ελλάδας που αναδεικνύει αυτή η παλιά είδηση, αποδεικνύεται και κάτι πολύ σημαντικότερο: Για τους Ευρωπαίους «συμμάχους» , η χειραγώγηση της κοινής γνώμης στη χώρα μας για το λαθρομεταναστευτικό αποτελεί κορυφαία προτεραιότητα. Χωρίς αυτή, υπάρχει έστω, μια αμυδρή πιθανότητα, κάποτε αυτός ο λαός να ξυπνήσει. Και για να εκμηδενίσουμε αυτήν την πιθανότητα, πρέπει από το πρωί ως το βράδυ να τον «φλομώνουμε» με ειδήσεις του τύπου «Οι γιαγιάδες και το νόμπελ», «Ο φούρναρης από την Κω» και άλλα κομψά, χωρίς καμιά αναφορά ούτε στο κόστος που συνεπάγεται η εισβολή στις κοινωνικές δομές, ούτε στην πίεση που δέχονται τα δημόσια νοσοκομεία, ούτε καν 

στα καθημερινά εθνοφυλετικά μαχαιρώματα που δημιουργεί ο συχνωτισμός στον ίδιο χώρο δεκάδων αντιμαχομένων φυλών και θρησκευτικών σεκτών μεταξύ τους. 

Ήδη στους «πρόσφυγες» που καταπλέουν κατά χιλιάδες από την Τουρκία – να’ ναι καλά ο λιμοκοντόρος που «υλοποιεί» το Σύμφωνο- ανευρίσκονται 94 διαφορετικές εθνικότητες (!). Από τον Ειρηνικό, τη Νότια Αμερική, τα Φίτζι και την Ονδούρα. Και ενώ το Ευρωτουρκικό Σύμφωνο προβλέπει την άμεση επαναπροώθηση όσων δεν είναι πραγματικοί πρόσφυγες, ο κύριος αυτός ακόμα «υλοποιεί» τη Συμφωνία, αφήνοντας την Ελλάδα να κατακλυστεί από κάθε πικραμένο επί της γης. 

Την ώρα που γράφονται αυτές οι γραμμές, η Κυβέρνηση Μητσοτάκη έχει συγκαλέσει «έκτακτη σύσκεψη για την αντιμετώπιση των μεταναστευτικών ροών» και είναι σίγουρο ότι η πιο «σκληρή» απόφασή της θα είναι να ανοίξουν νέες «δομές» στην ενδοχώρα, που μετά θα γεμίσουν κι αυτές για να ανοίξουν άλλες που και κείνες θα γεμίσουν κοκ, μέχρι να αποφασίσει ο Ερντογάν – που έχει ήδη τσεπώσει 6 δις Ευρώ- να χρησιμοποιήσει τους ισλαμιστές λαθρομετανάστες ως μοχλό στα κατακτητικά του σχέδια. 

Παρότι είναι απίθανο να μάθουμε οτιδήποτε για τις πραγματικές προθέσεις των τύπων του βεληνεκούς του ανωτέρω κυρίου, τού προτείνουμε στην επόμενη συνάντησή του , όποτε και αν λάβει χώρα, να συμπεριλάβει και την εξής πρόταση προς τους «θεσμούς»: Την εισήγηση προς την αρμόδια Επιτροπή για τη θέσπιση βραβείων Νόμπελ Ενδοτισμού και Ηλιθιότητας. Τα έχουμε και τα δύο στο τσεπάκι. Μάλιστα, αν συνοδευτούν και με το ανάλογο χρηματικό έπαθλο, μπορούμε εύκολα να μοντάρουμε ακόμα ένα hot spot, κατά προτίμηση, αυτή τη φορά, μέσα στην Ακρόπολη. Άλλωστε, η Ακρόπολη, όπως μας λένε, είναι «παγκόσμιο σύμβολο της Αθηναϊκής Δημοκρατίας». Έτσι δεν είναι; 

ΓΙΑΝΝΗΣ ΖΩΓΡΑΦΟΣ

Δικηγόρος- ΜΔΕ Ποινικού Δικαίου 

Απάντηση