Ο Γ. Λαγός μιλάει για Brexit και Grexit και καταχειροκροτείται από τους Ευρωβουλευτές

 

Ομιλία πραγματοποίησε ο Γιάννης Λαγός στην Ολομέλεια του Ευρωκοινοβουλίου με αφορμή το Brexit. Όπως τόνισε ο ανεξάρτητος Ευρωβουλευτής, οι πολίτες της Βρετανίας έχουν το αναφαίρετο δικαίωμα να αποχωρήσουν από την Ευρωπαϊκή Ένωση και κανείς δεν δικαιούται να ακυρώσει το σχετικό δημοψήφισμα. Παράλληλα, επεσήμανε ότι κάτι παρόμοιο συνέβη στην Ελλάδα όταν νοθεύτηκε η λαϊκή εντολή που δόθηκε με το δημοψήφισμα του 2015, ενώ ανέφερε ότι αν η Ελλάδα είχε αποχωρήσει όταν υπήρχε η έντονη φημολογία για το Grexit , δεν θα είχε υποστεί τα δεινά των Μνημονίων.

Επίσης, καυτηρίασε την προκλητικά ανεκτική στάση της Ε.Ε. ως προς την Τουρκία την οποία κατήγγειλε για την επίθεση που πραγματοποίησε στο συριακό Κουρδιστάν, για να δεχθεί στο τέλος της ομιλίας του, το θερμό χειροκρότημα πολλών Ευρωβουλευτών.

Στη συνέχεια, δέχθηκε ερώτηση από την Ρουμάνα Ευρωβουλευτή Maria Grapini, η οποία τον ρώτησε αν γνωρίζει ότι σύμφωνα με τις τελευταίες δημοσκοπήσεις ο βρετανικός λαός μετάνιωσε για την επιλογή του Brexit. Απαντώντας, ο Γιάννης Λαγός αναρωτήθηκε αν ένα δημοψήφισμα έχει ισχύ μόνο αν κανείς συμφωνεί με αυτό, ενώ τόνισε ότι το δημοψήφισμα του Brexit έχει γίνει εδώ και 2 χρόνια και είναι καιρός να υλοποιηθεί.

Με την ολοκλήρωση της απάντησης του Γιάννη Λαγού, αρκετοί Ευρωβουλευτές ξέσπασαν σε θριαμβευτικά χειροκροτήματα για μία ακόμη φορά.

1 ΣΧΟΛΙΟ

  1. ΕΥΓΕ ΓΙΑΝΝΗ ΜΑΣ ΚΑΝΕΙΣ ΥΠΕΡΗΦΑΝΟΥΣ .ΣΥΝΕΧΙΣΕ ΔΥΝΑΤΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΠΙΒΙΩΣΗ ΤΟΥ ΕΛΛΗΝΙΣΜΟΥ

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here