Εγκατάσταση λαθρομεταναστών στην Ιερά Μονή Πορετσού Ηλείας

Μεγάλη ανησυχία στους κατοίκους τις περιοχής των Τριποτάμων Ηλείας, έχει προκαλέσει η είδηση για την μεταφορά λαθρομεταναστών στην περιοχή. Το οξύμωρο τις υπόθεσης είναι, ότι οι λαθρομετανάστες θα εγκατασταθούν εντός τις ιστορικής  Ιεράς Μονής Πορετσού, στα σύνορα Ηλείας και ορεινής Αχαΐας. Η Ιερά Μονή Πορετσού, έχει ιστορικό χαρακτήρα για τους κατοίκους της περιοχής, καθώς το μοναστήρι ιδρύθηκε από τον Όσιο Λουκά τον 10ο αιώνα μεταξύ 1608-1611 και είναι αφιερωμένη στην Κοίμηση της Θεοτόκου. Τόσο οι μοναχοί όσο και η ίδια η Ιερά Μονή, διαδραμάτισαν σημαντικό ρόλο κατά την Τουρκοκρατία καθώς σ’ αυτήν φυγαδεύτηκε το 1824 ο Ασημάκης Φωτήλας για να διαφύγει της σύλληψης που διατάχθηκε από τον Κωλέττη. Επίσης σε μια σπηλιά κοντά στο μοναστήρι, κρύβονταν ο Ανδρέας Ζαΐμης μέχρι να του δοθεί η αμνηστία από την κυβέρνηση Κουντουριώτη. Για πολλά χρόνια η Μονή δεν διαθέτη μοναχούς, ενώ όπως μας πληροφόρησαν οι κάτοικοι,  ανακαινίστηκε τα τελευταία χρόνια, από επιχειρηματία που θέλησε να κρατήσει την ανωνυμία του. 

Όπως πληροφορούμαστε οι λαθροεισβολείς, θα μεταφερθούν με άκρα μυστικότητα σε ανύποπτο χρόνο, για να αποφύγουν τις αντιδράσεις του κόσμου.

Τα Ιερά και τα Όσια της Πατρίδος μας, παραδίδονται στις ορδές των λαθρομεταναστών. 

Έλληνα αφυπνίσου. Εάν αυτό δεν είναι ιεροσυλία, τότε τι είναι; Εάν αυτή η ενέργεια να εγκαταστήσουν μουσουλμάνους λαθρομετανάστες εντός της Ιεράς Μονής Πορετσού, δεν είναι προσβολή της Ορθόδοξης θρησκεία μας, και εξευτελισμός της πολιτιστικής μας κληρονομιάς, τότε τι είναι;

Νίκος Κρέσπης

Μέλος του Σ.Σ. της Ε.ΛΑ.ΣΥΝ.   

 

Απάντηση