Κοινωνικό μέρισμα μόνο για λαθρομετανάστες

Πριν από μερικές μέρες ο πρωθυπουργός εξήγγειλε έκτακτο κοινωνικό μέρισμα σε πολύ συγκεκριμένες ομάδες πολιτών, αποκλείοντας ουσιαστικά πολλούς αναξιοπαθούντες συμπολίτες μας, εκ των οποίων οι περισσότεροι Έλληνες. 

 Ειδικότερα, ο πρωθυπουργός προσδιόρισε τον αριθμό των δικαιούχων του κοινωνικού μερίσματος σε περίπου 200.000 νοικοκυριά και αυτό σημαίνει πρακτικά ότι οι κινήσεις θα γίνουν ακόμα πιο στοχευμένα σε σχέση με τη «δεξαμενή» των περίπου 250.000 δικαιούχων του Κοινωνικού Εισοδήματος Αλληλεγγύης.

Με λίγα λόγια, σύμφωνα με την κυβέρνηση Μητσοτάκη, όλο και λιγότεροι θα πάρουν το πολυπόθητο κοινωνικό μέρισμα για να κάνουν γιορτές. 

Συγκεκριμένα, το κοινωνικό μέρισμα θα δοθεί μόνο: 

  1. Σε ελάχιστους από τους μακροχρόνια ανέργους. Με βάση τα στοιχεία της ΕΛΣΤΑΤ, επί συνόλου 805.000 ανέργων (β’ τρίμηνο 2019), το 70,8%, δηλαδή 570 χιλιάδες, είναι μακροχρόνια άνεργοι, δηλαδή είναι άνεργοι για πάνω από 12 μήνες. Από αυτούς, οι 280 χιλιάδες είναι, μάλιστα, εκτός αγοράς εργασίας για πάνω από 4 χρόνια. Ακόμα, λοιπόν, και από αυτούς τους 280 χιλιάδες που έχουν να εργαστούν για τουλάχιστον 4 χρόνια, ο Μητσοτάκης θα κάνει περαιτέρω διαχωρισμό για να πάρουν ακόμα λιγότερο το κοινωνικό μέρισμα! 
  2. Κοινωνικό μέρισμα σε μερικές πολύτεκνες οικογένειες. Με βάση το τελευταίο Στατιστικό Δελτίο της ΑΑΔΕ, πέρυσι υποβλήθηκαν 27.304 φορολογικές δηλώσεις από πολύτεκνες οικογένειες, δηλαδή από οικογένειες με 4 παιδιά και πάνω. Πόσα από αυτά τα νοικοκυριά δηλώνουν εισόδημα κάτω από 9.000 ευρώ; 10.096 οικογένειες με 4 παιδιά, 2.161 οικογένειες με 5 παιδιά και 975 οικογένειες με 6 παιδιά και πάνω, δηλαδή συνολικά 13.232 νοικοκυριά. Με αυτόν τον τρόπο διαχωρίζει ακόμα και τις πολύτεκνες οικογένειες, ενώ εξαιρεί διαπαντός τους τρίτεκνους. 
  3. Κοινωνικό μέρισμα στις οικογένειες με εξαρτώμενα τέκνα ΑμεΑ. Σύμφωνα με το τελευταίο Στατιστικό Δελτίο της ΑΑΔΕ, οι φορολογούμενοι που συμπλήρωσαν τους ειδικούς κωδικούς 005-006 του Ε1, οι οποίοι αφορούν σε εξαρτώμενα τέκνα με αναπηρία από 67% και άνω, ήταν συνολικά 25.801. Το σύνολο της προβλεπόμενης μείωσης φόρου εισοδήματος για αυτές τις οικογένειες δεν ξεπέρασε τα 5,3 εκατομμύρια ευρώ, δηλαδή περίπου 205 ευρώ για κάθε περίπτωση. Αυτή είναι η μόνη κατηγορία που θα πάρουν όλοι το κοινωνικό μέρισμα. 

Δυστυχώς, πολλοί αναξιοπαθούντες συμπολίτες μας μένουν εκτός αυτής της μικρής «βοήθειας», όπως μπορούμε να την χαρακτηρίσουμε, καθώς σύμφωνα με την κυβέρνηση της ΝΔ δεν πληρούν τις προϋποθέσεις για να την λάβουν. Δεν μας είπαν, όμως, πόσοι λαθρομετανάστες θα πάρουν αυτήν την μικρή βοήθεια που προέρχεται από την φορολογία του Έλληνα πολίτη; Σίγουρα οι περισσότεροι, όπως έγινε και πέρσι, καθώς πολλοί από αυτούς σύμφωνα με τους κανόνες της «πολιτικής ορθότητας» βρίσκονται στις ομάδες των ανέργων και των πολύτεκνων, χωρίς να έχουν πληρώσει ούτε δεκάρα στο ελληνικό δημόσιο, απολαμβάνοντας και το μηνιαίο επίδομα των 400 ευρώ, μόνο και μόνο επειδή «επέλεξαν» την Χώρα μας για την διαμονή τους. 

Άρα, λοιπόν, το εν λόγω «βοήθημα», περισσότερο κοροϊδία μπορούμε να το χαρακτηρίσουμε, ένα ακόμα τέχνασμα «στάχτης στα μάτια» όσων πιστεύουν ότι η κυβέρνηση της ΝΔ θα φέρει την πρόοδο και την αλλαγή. Εμείς, δεν θα σταματήσουμε ποτέ να παλεύουμε για τα δικαιώματα των Ελλήνων και να αποκαλύπτουμε τις προδοσίες που διαπράττονται. 

Μαριλένα Κατσινοπούλου

Εκπαιδευτικός – ΜΔΕ Διδακτικής 

Μέλος Συντονιστικού Συμβουλίου Ε.ΛΑ.ΣΥΝ. 

Απάντηση