Γ. Λουκάκος : “Η Ε.ΛΑ.ΣΥΝ. είναι ανάδελφο κόμμα”

Μια συνέντευξη με τον κ. Γιώργο Λουκάκο,

στη σειρά: Οι άνθρωποι της Εθνικής Λαϊκής Συνείδησης [Ε.ΛΑ.ΣΥΝ.]

Στη σειρά αυτή των συνεντεύξεων, φιλοδοξώ να σας παρουσιάσω τους οραματιστές και τους πρωτοπόρους, που συμμετέχουν στο παράτολμο εγχείρημα της Εθνικής Λαϊκής Συνειδήσεως [Ε.ΛΑ.ΣΥΝ.]

Να πω εδω για όσες/ους πιθανόν να μην το γνωρίζουν, ότι η Εθνική Λαϊκή Συνείδηση δημιουργήθηκε μόλις στις 9/11ου/2019, όπου ψηφίστηκαν σε ανοιχτή και απολύτως διάφανη ψηφοφορία, η οποία διενεργήθηκε στο ξενοδοχείο Αμαλία, στα πλαίσια της Ιδρυτικης Διακηρύξεως του κόμματος…

1)Ο Πρόεδρος της Γιάννης Λαγός, ανάμεσα σε τρεις υποψηφίους

2)Τα μέλη του 12μελούς Συντονιστικού Οργάνου, ανάμεσα σε 25 υποψηφίους

Ψήφισαν συνολικά 203 μέλη της ΕΛΑΣΥΝ.

Ο κ. Γιώργος Λουκάκος ήταν υποψήφιος για την αρχηγία αλλά και για το 12μελές, στο οποίο εκλέχτηκε.

Το 12μελές αυτό Συντονιστικό Συμβούλιο είναι το κυρίαρχο όργανο, όπου θα λαμβάνονται οι αποφάσεις για τη λειτουργία και την πολιτική δράση του κόμματος.

Ήδη από την Ιδρυτική Διακήρυξη τίθεται ως απαράβατος όρος λειτουργίας της ΕΛΑΣΥΝ η απόλυτη διαφάνεια και η αυστηρή τήρηση των δημοκρατικών και δη αμεσοδημοκρατικών διαδικασιών, εις ότι αφορά τα κομματικά ζητήματα αλλά και τη δυνατότητα της λαϊκής της βάσης, να εκφράζει ελεύθερα τη βούληση της.

Στόχος και όραμα των πρωτοπόρων της Ε.ΛΑ.ΣΥΝ. είναι η δημιουργία εν τη πράξη, ενός πατριωτικού κόμματος, που δεν θα στηρίζεται αποκλειστικά στην «ενός ανδρός αρχή», όπως συνεβαινε μέχρι τώρα σε όλα τα κόμματα του πατρωτικού/εθνικιστικού χώρου αλλά να αποτελέσει το πρότυπο ενός κόμματος αρχών, που θα στηρίζεται στην λαϊκη βάση του.

Ήδη σε προηγούμενη συνεντευξη σας παρουσίασα τον κ. Γιάννη Ζωγράφο. Σε τούτην εδώ, θα σας παρουσιάσω τον κ. Γιώργο Λουκάκο, μέσω μιας σειράς ερωταπαντήσεων, στις οποίες ο κ. Λουκάκος απάντησε γραπτώς αλλά και ενός βίδεο, στο οποίο συνομιλούν περι της ΕΛΑΣΥΝ οι κ.κ. Συμιγδαλάς και Λουκάκος.

Προτού όμως περάσουμε στις ερωτήσεις, να σας δώσω εδώ ένα σύντομο βιογραφικό του ανδρός.

Ο κ. Γιώργος Λουκάκος λοιπον, Γεννήθηκε στα Μανιάτικα του Πειραιά και κατάγεται από τα Τσικαλιά της Μέσα Μάνης.

Είναι πατέρας δύο παιδιών.

Υπηρέτησε στο Πυροβολικό ως έφεδρος Αξιωματικός. Επελέγη αριστεύσας ως Αρχηγός Τάξεως στη Σχολή Πυροβολικού. Του απενεμήθη έπαινος από το ΓΕΣ για τη συμβολή του στη βοήθεια στην τότε σεισμόπληκτη Καλαμάτα.

Σπούδασε Ιατρική στη Ιταλία και αποπεράτωσε τις σπουδές του στην Ιατρική Σχολή του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων.

Εργάσθηκε στα Νοσοκομεία:  Γ.Ν. Σπάρτης, Νοσοκομείο Ανδρέας Συγγρός, Γ.Ν. Γ.Γεννηματάς, Ψυχιατρικό Νοσοκομείο Τρίπολης, Μ.Ε.Θ. Περιφ. Νοσοκομείου Τρίπολης, Εθνική Σχολή Δημόσιας Υγείας, Κ.Υ. Γυθείου, Κ.Υ. Αρεόπολης.

Διετέλεσε εκλεγμένο μέλος της Επιστημονικής Επιτροπής του Γ.Ν. Σπάρτης.

Έλαβε μέρος σε 170 χειρουργικές επεμβάσεις. Συμμετείχε σε 84 Πανελλήνια και Διεθνή Συνέδρια.

Έχει διατελέσει:

Μέλος της Επιτροπής Υγείας του Νομού Λακωνίας.

Πρόεδρος της Ελληνικής Αντικαρκινικής Εταιρείας στη Λακωνία.

Μέλος του Δ.Σ. του Νοσοκομείου Σπάρτης.

Πρόεδρος του Συλλόγου Επαγγελματιών Μάνης.

Ιδρυτικό μέλος και Αντιπρόεδρος στον Αθλητικό Σύλλογο «Το Ταίναρο»

Μέλος του Ινστιτούτου Εθνικών και Κοινωνικών Μελετών «Ίων Δραγούμης»

Πρόεδρος Ε.Σ. Δημόσιας Βιβλιοθήκης Αρεόπολης

Εκλεγμένος αντιπρόσωπος της Ομοσπονδίας Εμπορικών Συλλόγων Πελοποννήσου και Ν.Δ. Ελλάδος στην Ε.Σ.Ε.Ε.

Κατέχει Πιστοποιητικό Εξειδικευμένης Επιμόρφωσης στην Οργάνωση και Διοίκηση Υπηρεσιών Υγείας.

Είναι ιδρυτής και Πρόεδρος του Πατριωτικού Συνδέσμου Λακωνίας από το 2009.

Διατηρεί ιδιωτικό ιατρείο στη Σκάλα Λακωνίας

 


 

Και πάμε τώρα στις ερωτήσεις της συνέντευξης, που μου έκανε την τιμη να μου παραχωρήσει ο κ. Γιώργος Λουκάκος

Ερώτηση 1

Αγαπητε κ. Γιώργο Λουκάκο, αν δεν κάμω λάθος, είσαστε χρόνια στην πρώτη γραμμή των αγώνων των Ελλήνων πατριωτών, στη Λακωνία. Μιλήστε μας για τη μέχρι τώρα πολιτική δράση σας, πριν αποφασίσετε να συμμετάσχετε στην ΕΛΑΣΥΝ.

Απάντηση

Η πολιτική μου δράση ξεκινάει από την ΕΝΕΠ, συνεχίζεται στο ΕΝΕΚ και στην Ιταλία με την LEGGA.  Στη συνέχεια ακολούθησα  αυτόνομη πορεία και τα τελευταία 10 χρόνια έχοντας ιδρύσει τον Πατριωτικό Σύνδεσμο Λακωνίας, συμπαρατάχθηκα με τον Λαϊκό Σύνδεσμο Χρυσή Αυγή μέχρι τις τελευταίες εκλογές του 2019.

Ερώτηση 2

Ποιοι ήταν οι λόγοι που σας έκαναν να ενταχθείτε στον νέο πατριωτικό φορέα; Συναντήσατε αντιδράσεις από τους πρώην συναγωνιστές σας, εκεί στη Λακωνία;

Απάντηση

Όταν η πατρίδα κινδυνεύει δεν χρειάζεται να υπάρχει άλλος λόγος για να θέσει κάποιος τον εαυτό του στην υπηρεσία της. Και πιστεύω ότι όλοι στην Ε.ΛΑ.ΣΥΝ . με αυτό το κίνητρο ανταποκριθήκαμε στο πατριωτικό κάλεσμα του φίλου και συναγωνιστή μου Γιάννη Λαγού. Όσον αφορά τους συναγωνιστές μου στη Λακωνία, φυσικά και δεν είχα αντιδράσεις γι’αυτή μου την απόφαση αφού μετά από τόσα χρόνια ξέρουν ότι μπορούν να με εμπιστευθούν .

Ερώτηση 3

Ποιό είναι το όραμα σας για την ΕΛΑΣΥΝ. Γιατί πιστεύετε ότι χρειάζονταν κάτι καινούριο στον πατριωτικό χώρο, παρά την ύπαρξη άλλων συγγενών κομμάτων και τα μικρά [δυστυχώς] ποσοστά που συγκεντρώνει ο χώρος;

Απάντηση

Η Ε.ΛΑ.ΣΥΝ. θα πρέπει να γίνει (και είμαι βέβαιος πως θα γίνει) το αντίπαλο δέος του συστήματος. Η ίδρυση της Ε.ΛΑ.ΣΥΝ. τώρα ήταν αναγκαία όσο ποτέ. Τα συγγενή όπως λέτε κόμματα κάπου στην πορεία ή χάθηκαν ή  μεταλλάχθηκαν και άρχισαν να λειτουργούν εγωκεντρικά, αλαζονικά και  με τρόπο απωθητικό  για τον αγνό  Έλληνα πατριώτη.

Η Ε.ΛΑ.ΣΥΝ. θεωρώ ότι είναι ανάδελφο κόμμα.

Ερώτηση 4

Έχετε αναλάβει ως μέλος του Συντονιστικού Συμβουλίου, τη δημιουργία προγράμματος, στον τομέα της Υγείας. Ποιοι θα είναι οι βασικοί αρμοί του προσχεδίου σας, που θα θέσετε υπ’ όψιν του Συντονιστικού και του Προέδρου του κόμματος, για την οριστική σύνταξη του προγράμματος κυβερνησιμότητας της Ε.ΛΑ.ΣΥΝ.;

Απάντηση

Το πρόγραμμα το έχω ήδη έτοιμο και είναι ένα πρόγραμμα υλοποιήσιμο που όμως θα στηρίζει τον αδύναμο Έλληνα και όχι τον κάθε λογής λαθρομετανάστη.

Ερώτηση 5

Ιεραρχείστε μου τα 3 σημαντικότερα προβλήματα που αντιμετωπίζει η Λακωνία αλλά και τα 3 σημαντικότερα προβλήματα που αντιμετωπίζει σήμερα το έθνος μας, γενικότερα…

Απάντηση

Το κύριο πρόβλημα αυτή τη χρονική στιγμή είναι βέβαια το λαθρομεταναστευτικό που ήταν αναπόδραστο ενδεχόμενο να συμβεί και στη Λακωνία. Ακολουθεί  η άναρχη κατάληψη των ορεινών κορυφογραμμών από ανεμογεννήτριες που με την ενδοτική στάση των δημοτικών αρχών προξενούν τεράστια ζημιά στην Λακωνία και ιδιαίτερα στην ιδιαιτέρα μου πατρίδα, στη Μάνη.  Αν λάβουμε υπ’ όψιν και το άθλιο οδικό δίκτυο αλλά και τον υπέργηρο πλέον πληθυσμό της Λακωνίας, τότε μιλάμε για τη Λακωνία που χάνεται.

Το Έθνος μας αυτή τη στιγμή δέχεται έναν λαθροεποικισμό που δεν έχει προηγούμενο. Ο Έλληνας έχει τόσα χρόνια υποστεί έναν ιδιότυπο μιθριδατισμό,  με αποτέλεσμα να έχει αργά αντανακλαστικά. Αυτό ακριβώς εκμεταλλεύονται οι εθελόδουλες κυβερνήσεις των Αθηνών. Το άλλο τεράστιο πρόβλημα είναι οι επεκτατικές τάσεις της Τουρκίας που σε συνδυασμό με την διαχρονικά ενδοτική  στάση των Αθηνών, τίποτα καλό δεν προμηνύουν. Αν σε αυτά προστεθεί και η υπογεννητικότητα τότε σε λίγα χρόνια οι απόγονοι μας, θα μιλούν για ένα χώρο που κάποτε λεγόταν Ελλάδα.

Ερώτηση 6

Μιας και μιλάμε για ιεράρχηση προβλημάτων, φρονώ ότι η λαθρομετανάστευση, ο λαθρεποικισμός και η λαθροεισβολή είναι από τα μείζονα προβλήματα του γένους μας, με διακύβευμα τη συνέχιση ή όχι της ύπαρξης του.

Η Λακωνία, όπως φάνηκε καθαρά από τις τελευταίες ενεργειες εγκατάστασης λαθρεποίκων στο έδαφος της, είναι από τις περιοχές που κινδυνεύουν να χάσουν τη φυλετικη, εθνικη και κοινωνική τους υπόσταση.

Δώστε μας μια εικόνα του τι συμβαίνει σημερα στη Λακωνία με τους λαθρεποίκους, ποιες είναι οι αντιδράσεις των γνησίων Ελλήνων αλλά και ποια είναι η σταση των δημοτικών και περιφερειακών αρχών.

Ποια είναι η εκτίμηση σας για τη συνέχεια;

Απάντηση

Ήδη οι πρώτοι λαθρομετανάστες έφτασαν στη πόλη του Λεωνίδα. Υπάρχει αναβρασμός στην κοινωνία που δείχνει να είναι ένα καζάνι που βράζει. Επειδή τίποτα δεν δείχνει πως κάτι θα λειτουργήσει σαν βαλβίδα αποσυμπίεσης, περιμένω έκρηξη. Και τότε κανένας δεν θα ήθελε να είναι στη θέση των κυβερνώντων αλλά ούτε και στη θέση των δημάρχων και των περιφερειαρχών.

Ερώτηση 7

Η ΕΛΑΣΥΝ διακηρύσσει με όλους τους τρόπους ότι πρόκειται να σταθεί πλάι στη Ορθοδοξία.

Ωστόσο η μέχρι τώρα στάση της ηγεσίας της εκκλησίας μας, έδειξε ότι τα ηγετικά της κλιμάκια φλερτάρουν επικίνδυνα με τον οικουμενισμό και την πανθρησκεία.

Ποια είναι η γνώμη σας επί αυτού; Πιστεύετε ότι υπάρχει διάσταση απόψεων μέσα στο ίδιο το σώμα της Ορθοδοξίας; Ο κόσμος εκεί στη Λακωνία, διαφορίζει τους διεθνιστές οικουμενιστές, από τους πατριώτες ορθόδοξους ιερείς;

Απάντηση

Οι Λάκωνες ήταν πάντα υπερασπιστές της Πίστης  παρ’όλο που εκχριστιανίστηκαν τελευταίοι. Όσον αφορά τις ηγεσίες, αλλοίμονο αν στηριζόταν η Ορθοδοξία στους ηγέτες της.  Ελάχιστοι ήταν οι πεφωτισμένοι. Η Ορθοδοξία στηρίζεται στον απλό κληρικό και ακριβώς αυτό φοβάται η ηγεσία της. Γι’ αυτό και έχουν αναγάγει σε μέγα θέμα  μεμονωμένα περιστατικά και εννοείται καταδικαστέα, κάποιων κληρικών. Δεν μπορεί να κατηγορείς συλλήβδην όλους για αμαρτίες  ολίγων. Δεν είναι συλλογική η ευθύνη. Ας προσέξουν γιατί αυτό μπορεί να γυρίσει μπούμεραγκ. Αν ακολουθήσουμε τη δική τους «λογική» τότε αν κάποιοι στη Βουλή είναι ομοφυλόφιλοι ή παιδεραστές, θα καταλήξουμε πως όλοι οι βουλευτές είναι αδελφές ή ανώμαλοι.

Ερώτηση 8

Και λίγες προσωπικές ερωτήσεις για το τέλος, επειδή οι αναγνώστες μας θέλουν [και δικαίως] να έχουν μία όψη της ανθρώπινης προσωπικότητας της, εκτός από τις πολιτικές σας θέσεις…

Τι σας αρέσει να κάνετε στον ελεύθερο χρόνο σας; Πείτε μου βιβλία, που σας εκφράζουν…

Απάντηση

Τώρα πια όλο τον ελεύθερο χρόνο μου τον καταναλώνω στον αγώνα. Όταν είχα όμως ελεύθερο χρόνο τα βιβλία του Κ. Πλεύρη ήταν για μένα ένα ακόμα σχολείο.

Ερώτηση 9 [και τελευταία]

Τι θα λέγατε σε έναν αμφιταλαντευόμενο Έλληνα ψηφοφόρο; Γιατί να ψηφίσει την ΕΛΑΣΥΝ;

Απάντηση

Γιατί σύντομα θα αποδειχθεί πως η Ε.ΛΑ.ΣΥΝ.  είναι το τελευταίο οχυρό αντίστασης και η τελευταία γραμμή αμύνης.  Θα του έλεγα έλα να μας γνωρίσεις και δεν θα φύγεις ποτέ. Γιατί εμείς δεν είμαστε κλεισμένοι σε αποστειρωμένα γραφεία που δεν μπορείς να προσεγγίσεις. Είμαστε δίπλα σου στον αγώνα. Δεν σε θεωρούμε ένα  χρήσιμο  ηλίθιο, μόνο για την ημέρα των εκλογών…

————————————————————————————————————–

+Βίντεο παρουσίασης

Και για το τέλος, σας κοτσάρω ένα βίδεο, από την πολυ ενδιαφέρουσα συζήτηση του κ. Λουκάκου, με τον κ. Τασο Συμιγδαλά, ο οποίος ως γνωστόν, επίσης ανηκει στο 12μελες Συντονιστικό της Ε.ΛΑ.ΣΥΝ. [ήταν μάλιστα και υποψήφιος για την προεδρία του κόμματος] και σύντομα θα έρθει και η δικη του σειρά, να μας μιλήσει, εδώ στο μπλογκ μας…

 

ΠΗΓΉ : https://panusis.blogspot.com

 

Απάντηση