Θέλει ο Βελόπουλος να κρυφτεί και η … συναίνεση δεν τον αφήνει

Την πλήρη υποταγή του στο καθεστώς Μητσοτάκη απέδειξε για μία ακόμη φορά το κόμμα Βελόπουλου στο χθεσινό Συμβούλιο Εξωτερικής Πολιτικής. Χωρίς καμμία δυνατότητα να εισφέρει κάτι νέο στα θέματα εξωτερικής πολιτικής, ευθυγραμμισμένος πλήρως με τη γραμμή συναίνεσης και ενδοτισμού της Νέας Δημοκρατίας, ο εκπρόσωπος του κόμματος Βελόπουλου στο Συμβούλιο Εξωτερικής Πολιτικής, Μυλωνάκης, εμφανίστηκε συναινετικός και λακωνικός μπροστά στις τουρκικές προκλήσεις. Η “αφωνία” του κόμματος Βελόπουλου σε ένα τόσο ζωτικής σημασίας ζήτημα αποδεικνύεται και από το γενικότερο κλίμα σύμπνοιας και συναίνεσης που προέκυψε από το Συμβούλιο, στο οποίο αποφάσισαν όλοι ότι απλώς συμφωνούν μέσα σε κλίμα σύμπνοιας και συναίνεσης, όχι φυσικά, για την λήψη δραστικών αποφάσεων κατά της Τουρκίας, αλλά για το ξεπούλημα και την υποχωρητικότητα μπροστά στον πανίσχυρο Ερντογάν. Είναι μάλιστα εξοργιστικό το γεγονός, ότι η στάση υποταγής του κόμματος Βελόπουλου έρχεται ακριβώς τη στιγμή που η κοινή γνώμη βρίσκεται στον απόηχο του περιστατικού τοποθέτησης της τουρκικής σημαίας σε ελληνική νησίδα στον Έβρο, για το οποίο ο Γιάννης Λαγός κατέθεσε άμεσα κοινοβουλευτική ερώτηση στην Κομισιόν. 

 

Μετά, ωστόσο, την δυναμική παρέμβαση του επικεφαλής της Ε.ΛΑ.ΣΥΝ., Γιάννη Λαγού, κατά την οποία δήλωσε ότι με ευχαρίστηση θα βύθιζε τα τουρκικά πλοία μαζί με την Λιβύη, ο Βελόπουλος προχώρησε σε μία ακόμη αναδίπλωση των θέσεών του. Καλεσμένος σε κανάλι πανελλαδικής εμβέλειας, στα οποία έχει πιάσει στασίδι εδώ και καιρό, δήλωσε ότι “αν κάποιο τουρκικό πλοίο φτάσει στο Σούνιο, πρέπει να το βυθίσουμε”. Αυτή η δήλωση έρχεται μόλις μια μέρα μετά την εξοργιστική συναίνεση που επέδειξε ο βουλευτής του κόμματός του στο Συμβούλιο Εξωτερικής Πολιτικής και την θέση της Ε.ΛΑ.ΣΥΝ περί βύθισης τουρκικών πλοίων σε συνεργασία με τη Λιβύη. Προφανώς, η κατακραυγή από τους ψηφοφόρους του ήταν τέτοια, που ελλείψει δυναμικών απαντήσεων δικής του επινόησης, επέλεξε να μαϊμουδίζει αυτές της Ε.ΛΑ.ΣΥΝ.

Εμείς από την πλευρά μας ως Ε.ΛΑ.ΣΥΝ., δηλώνουμε ότι δεν μπορεί να υπάρξει καμμία συναίνεση με κουμπάρους του Ερντογάν και θιασώτες της συνεκμετάλλευσης του Αιγαίου με τους Μογγόλους δολοφόνους, και καλούμε όσους ψήφισαν τον κόμμα-παρωδία Βελόπουλου να αναθεωρήσουν. 

youtube elasyn ελασυν λαγος

Απάντηση