Παραμονή Χριστουγέννων τουρκικά μαχητικά πέταξαν πάνω από την νήσο Ρω

Αν και παραμονή Χριστουγέννων οι Τούρκοι δεν σταματούν να απειλούν την Πατρίδα μας και δεν σέβονται διόλου την μεγάλη θρησκευτική μας εορτή, καθώς τουρκικά αεροσκάφη πέταξαν πάνω από τη νήσο Ρω τρεις φορές, ενώ έτερο τουρκικό F-16 πέταξε πάνω και από τη νήσο Στρογγύλη και το Καστελόριζο, αργά το μεσημέρι.

Όπως έγινε γνωστό από το ΓΕΕΘΑ, ζεύγος τουρκικών αεροσκαφών που εισήλθε στο FIR Αθηνών χωρίς να καταθέσει σχέδιο πτήσης, πέταξε πάνω από τη Ρω στα 30.000 πόδια στις 15:34 μ.μ.

Στη συνέχεια έτερο ζεύγος τουρκικών F-16 που είχε εισέλθει στο FIR Αθηνών χωρίς να καταθέσει σχέδιο πτήσης, πέταξε πάλι πάνω από τη Ρω στα 15.000 πόδια, στις 16:16 μ.μ.

Επτά λεπτά αργότερα ένα τουρκικό αεροσκάφος που εισήλθε στο FIR Αθηνών χωρίς να καταθέσει σχέδιο πτήσης πέταξε πάνω από τη Στρογγύλη και το Καστελόριζο και δύο λεπτά αργότερα πάνω από τη Ρω, στα 14.500 πόδια.

Τα τουρκικά αεροσκάφη αναγνωρίσθηκαν και αναχαιτίσθηκαν από αντίστοιχα ελληνικά, μαχητικά, σύμφωνα με τους διεθνείς κανόνες, κατά πάγια τακτική.

Παρά το ότι σε μεγάλες θρησκευτικές γιορτές των Ελλήνων ή των Τούρκων ισχύει μορατόριουμ πτήσεων που είναι ένα από τα λεγόμενα ΜΟΕ (Μέτρα Οικοδόμησης Εμπιστοσύνης) που είχαν συμφωνήσει Παπούλιας – Γιλμάζ, στην πράξη οι Τούρκοι, παραμονή Χριστουγέννων, παραβιάζουν τα συμφωνηθέντα, επιδεικνύοντας προκλητική διάθεση.

Για ακόμη μια φορά το ΥΠΕΞ απεδείχθη ανίκανο να διαχειριστεί την προκλητικότητα των Τούρκων, την ίδια ώρα που ο σουλτάνος Ερντογάν συνεχίζει να διεκδικεί ανενόχλητος εδάφη της Ελλάδος μας. 

Μαριλένα Κατσινοπούλου

Εκπαιδευτικός – ΜΔΕ Διδακτικής

Μέλος Συντονιστικού Συμβουλίου Ε.ΛΑ.ΣΥΝ.

youtube elasyn ελασυν λαγος

Απάντηση