ΟΡΘΟΔΟΞΟΙ ΑΠΟ ΕΠΙΛΟΓΗ

Αυτή είναι η εικόνα που αντικρίζουν οι πολίτες και οι «λειτουργοί της δικαιοσύνης» στα δικαστήριά μας από την αρχή του έτους (σε πολλά δικαστήρια και πολύ πριν τα τέλη του 2019) (φωτό 1) . Στη θέση του Ευαγγελίου που κοσμούσε κάθε αίθουσα, βρίσκεται τώρα μια μεγαλειώδης τρύπα με το αντίστοιχο αναλόγιο να χάσκει χωρίς περιεχόμενο μπροστά από την έδρα. 

Η κατάσταση αυτή ήταν συνέπεια της κατάργησης από τους άθεους μπολσεβίκους του θρησκευτικού όρκου, η οποία παρά τις αλλαγές που έφεραν οι φιλελέδες της ΝΔ, δεν αποκαταστάθηκε, παραμένοντας «πολιτικός». Γιατί άραγε; Επειδή στα θέματα ουσίας , αν ξεπεράσουμε τις ταμπέλες και τις ετικέτες που περιστασιακά φοράνε προκειμένου να ξεγελάνε τους ψηφοφόρους τους, οι μπολσεβίκοι έχουν ακριβώς την ίδια κοσμοθεωρία με τους φιλελεύθερους. «Κοσμικό» κράτος, χωρισμό κράτους- Εκκλησίας,  πολλές «εκκλησίες» ίσες στα δικαιώματα μεταξύ τους με σωματειακή δομή, εθνικές και θρησκευτικές εορτές περιορισμένες, πολιτικές «κηδείες» και όρκοι κλπ. 

Θα μου πείτε τώρα, «αυτό σε πείραξε από τα δικαστήρια», όταν σήμερα που μιλάμε οι δικογραφίες των πολιτών αποθηκεύονται έξω από τους καμπινέδες; (φωτό 2) Ναι, με πειράζει κυρίως αυτό. Γιατί οι δικογραφίες μπορεί να φύγουν κάποια στιγμή από τους καμπινέδες, έστω με ελαφρά οσμή, αλλά όταν έρχεται η κατάργηση του Ευαγγελίου θεσμικά, δύσκολα μπορεί να επαναφερθεί, ειδικά όταν κυβερνάνε κάποιοι που θεωρούν «βρισιά»  να τους αποκαλούν «δεξιούς».

Ευτυχώς προς το παρόν- παρά τις ασφυκτικές πιέσεις κάποιων γραφικών με χλαμύδες που καταβροχθίζουν δημοσίως σουβλάκια τη Μ. Παρασκευή – που αν και  προσπάθησαν επανειλημμένως να καταργήσουν και τις εικόνες από τις δικαστικές αίθουσες και τα σχολεία, οι ανώτατοι Δικαστές εφάρμοσαν με παρρησία το Σύνταγμα και το απέτρεψαν. Αλλά κανείς δεν ξέρει για το μέλλον. Τώρα που πήραν φόρα και πέτυχαν μετά από «πολυετείς αγώνες» το δικαίωμά  να τους καίνε (με το καλό..) αντί να τους θάβουν, τώρα που μπορούν να πηγαίνουν «άψαλτοι» από κει που’ ρθαν, μπορεί να τους ανοίξει η όρεξη να καταργήσουν και όσες θρησκευτικές εορτές έχουν απομείνει (πλην Πολυτεχνείου ασφαλώς, που είναι μεγαλύτερη και από το Πάσχα). Εμείς θα είμαστε εδώ, για να εξασφαλίσουμε ότι θα  συνεχίσουν να ονειρεύονται αυτά που ποτέ δεν θα γίνουν πράξη στην Ελλάδα.

ΥΓ1. Πού είναι οι οικολόγοι- πουρναροκαλλιεργητές να διαμαρτυρηθούν για τις ανθυγιεινές εκπομπές ρύπων που παράγει αποδεδειγμένα η καύση νεκρών; (βλ. αρθρογραφία 29/9/2019 pentapostagma.gr) Ή  μήπως θα μας πουν ότι κάνει καλό στην υγεία να εισπνέουμε άθεους;

ΥΓ2. Τις προάλλες ψόφησε ένα αγαπημένο σκυλάκι της γειτονιάς. Του κάναμε «πολιτική κηδεία» με δική μας δαπάνη. Δικαίωμά μας δεν είναι; 

ΓΙΑΝΝΗΣ ΖΩΓΡΑΦΟΣ

Δικηγόρος- ΜΔΕ Ποινικού Δικαίου

Μέλος Συντονιστικού Συμβουλίου ΕΛΑΣΥΝ

1 ΣΧΟΛΙΟ

Απάντηση