ΠΟΙΩΝ ΣΥΜΦΕΡΟΝΤΩΝ ΠΑΤΡΙΑΡΧΗΣ ;

Το άρθρο μου με τίτλο «Η θέση της ΕΛΑΣΥΝ για την Ουκρανική Εκκλησία», που δημοσιεύθηκε στην ιστοσελίδα στις 29/11/2019, έκλεινε ως εξής: 

«Τελειώνουμε με έναν προβληματισμό που πρέπει να απαντήσουν οι «πρόθυμοι» παγκοσμιοποιητές και οι ορντινάτσες τους: Τι θα έπρατταν αν ξαφνικά με τον ίδιο παράνομο τρόπο αναγνωριζόταν η «ανεξάρτητη Μακεδονική Εκκλησία»  με προκαθήμενο τον αλήστου μνήμης «παπα»- Τσαρκνιά, με έδρα τη Φλώρινα

Δεν πρόλαβαν να περάσουν ούτε 2 μήνες από την ημέρα εκείνη και ο Βαρθολομαίος, ήδη εν τοις πράγμασι, αναγνώρισε τα Σκόπια με το «κατοχυρωμένο» όνομα  από την κατάπτυστη (και ανίσχυρη πλέον) Συμφωνία των Πρεσπών!

Την τρομερή αποκάλυψε έκανε με το χθεσινό πρωτοσέλιδό της η εφημερίδα «Ελεύθερη Ώρα», όπου και η σχετική φωτογραφία. Επομένως δύο τινά μπορούν να συμβαίνουν: Ή ότι ο γράφων έχει μαντικές ικανότητες ή ότι το σχέδιο της Νέας Τάξης για την περιοχή μας προχωράει κανονικά, με την αγαστή συνεργασία του Οικουμενικού Πατριάρχη. Και επειδή το πρώτο σίγουρα δεν συμβαίνει, είναι προφανές ότι ισχύει το δεύτερο. Ότι δηλαδή για άλλη μια φορά ο Βαρθολομαίος, ασφαλώς με την ιδιότητα του «τούρκου πολίτη»  και όχι του «προκαθημένου της Ορθοδοξίας» καταβάλει κάθε δυνατή προσπάθεια ώστε να συνταχθεί με ό,τι νεοταξίτικο και παγκοσμιοποιητικό απεργάζονται σε σκοτεινές λέσχες τα μεγάλα συμφέροντα κατά της πατρίδας μας. 

Η παρούσα επισήμανση, δεν γίνεται ώστε να καταδειχτεί η «πολιτεία» του Βαρθολομαίου, γιατί αυτή είναι γνωστή από δεκάδες άλλες περιπτώσεις. Γίνεται όμως προκειμένου να καταστεί σαφές ότι πλέον οι εξελίξεις τρέχουν με γοργούς ρυθμούς για την πλήρη αναγνώριση της γείτονος ως (σκέτη) Μακεδονία, με πλήρη ένταξη σε όλους τους υπερεθνικούς θεσμούς και fora, έστω και αν έχει νομικά καταπέσει η προδοτική Συμφωνία, έστω κι αν όλοι συμφωνούν ότι δεν παράγει κανένα έννομο αποτέλεσμα σε διεθνές ή διμερές επίπεδο λόγω των πολλαπλών παραβιάσεών τους από το  ένα εκ των συμβαλλομένων μερών.

Την ίδια στιγμή, όλοι οι «πρόθυμοι», σπεύδουν εκμεταλλευόμενοι την αδράνεια και την ένοχη σιωπή της Κυβέρνησης της ΝΔ , που εξαρχής συμφωνούσε με την ουσία της Συμφωνίας με τον ΣΥΡΙΖΑ, να αποκομίσουν παράπλευρα οφέλη από την διατήρησή της σε ισχύ. Συνεπώς, οι φόβοι που διατύπωσα χιουμοριστικά στο προηγούμενο άρθρο, είναι πολύ πιθανό να πραγματοποιηθούν εντός ολίγου, γιατί μου φαίνεται εντελώς απίθανο, μετά τους «τεμενάδες» του Βαρθολομαίου στο «πολιτικό πτώμα» Ζάεφ, να αρνηθεί την αναγνώριση της «αυτόνομης ορθόδοξης εκκλησίας της Β. Μακεδονίας».

Εκείνοι που κινούν τα νήματα, εκείνοι που δωροδοκούν ακόμα και τον Πατριάρχη (σύμφωνα με την επίσημη δημόσια καταγγελία Πούτιν), εκείνοι που χαράσσουν τους χάρτες επιρροής και δημιουργούν «εθνικές οντότητες» από το πουθενά, δεν ενδιαφέρονται για πρόσωπα αλλά για γεωπολιτικά συμφέροντα. Και όσο δεν υπάρχουν φωτισμένες προσωπικότητες με εθνικό φρόνημα για να θέσουν τέρμα στις ορέξεις των επιτήδειων, τότε είναι μαθηματικά σίγουρο ότι οδεύουμε προς εθνική καταστροφή.

ΓΙΑΝΝΗΣ ΖΩΓΡΑΦΟΣ

Δικηγόρος- ΜΔΕ Ποινικού Δικαίου

Μέλος Συντονιστικού Συμβουλίου ΕΛΑΣΥΝ

 

Απάντηση