Την πολιτική δεν την είδα ποτέ ως επάγγελμα [Γιάννης Παντελαίος]

Γράφει ο Λευτέρης Πανούσης

 

Ο κ. Γιάννης Παντελαίος είναι ένα απο τα καινούρια στελέχη, τα οποία η ΕΛΑΣΥΝ προβάλλει στον ευρύτερο πατριωτικό χώρο. Βεβαίως δεν είναι νιόφερτος στην πολιτικη, ωστόσο στο κόμμα του Γιάννη Λαγού βρήκε πρόσφορο έδαφος και ευήκοα ώτα, ώστε να αναπτύξει ελεύθερα τις ικανότητες του.
Είναι εκλεγμένο μέλος του 12μελούς Συντονιστικού Συμβουλίου και ένα από τα πιο δραστήρια μέλη του. Σας τον παρουσιάζω, μέσα από την παρούσα συνέντευξη, όσο δύναμαι πιο σφαιρικά.

Ερώτηση 1

Καταρχήν κ. Γιάννη Παντελαίο θέλω να μας δώσετε μια σύντομη αλλα περιεκτική αυτοπροσωπογραφια σας. Ποτε και που γεννηθήκατε, που ζείτε, τι σπουδές έχετε κάνει, ποιο είναι το επάγγελμα σας – τέτοια πράγματα.

Και μην παραλείψετε να μας πείτε, με τι σας αρέσει να ασχολείστε τις ελεύθερες ώρες σας και ποια τέχνη σας συγκινεί περισσότερο [μουσική, ζωγραφικη, κινηματογράφος, λογοτεχνία, αρχιτεκτονικη κ.λπ.]

Είσαστε ένα από τα καινούρια πρόσωπα που η ΕΛΑΣΥΝ προβάλλει στον Έλληνα ψηφοφόρο και ο κόσμος ενδιαφέρεται να μάθει για εσας…

Γεννήθηκα στην Ναούσα της Πάρου 1981. Μετά τα παιδικά μου χρόνια, μεγάλωσα στην Αγία Βαρβάρα (Δυτική Αττική).

Από τα μαθητικά μου χρόνια, η ενασχόληση του με τον Αθλητισμό ήταν πολύ έντονη.

Αθλητής της Άρσης Βαρών μέχρι το 1998. Είμαι Γυμναστής ΚΦΑ, Πτυχιούχος του Εθνικού Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών του Τμήματος Επιστήμης Φυσικής Αγωγής & Αθλητισμού (ειδικότητα: Άσκηση, Ευρωστεία & Υγεία – Μυϊκη εωδυνάμωση & Διατροφή).

Κάτοχος Πτυχίου Αγγλικών.

Το 2003 εώς 2005 παράλληλα με την φοίτηση μου στο Πανεπιστήμιο, παρακολούθησα σεμινάρια προσωπικής γυμναστικής, πρόληψης  τραυματισμών & φυσικής κατάστασης καθώς και σεμινάρια σχετικά με την Αθλητική διαιτολογία.

Επίσης κατέχω γνώσεις πληροφορικής & διαχείρισης Η/Υ(ΤΥΦΛΟ ΣΥΣΤΗΜΑ). Είμαι γνώστης πολεμικών τεχνών & τα τελευταία χρόνια από το 2010 και μετά προπονητής του Δυναμικού Τριάθλου (POWERLIFTING) του Α.Σ. ΑΤΛΑΝΤΑΣ Αγίας Βαρβάρας και διοικητικό μέλος της Ελληνικής Ομοσπονδίας Δυναμικού Τριάθλου.

Επίσης είμαι κάτοχος άδειας SECURITY και έχω παρακολουθήσει μαθήματα Συνοδείας Υψηλών Προσώπων (VIP CLOSE PROTECTION).

Στην πορεία μου στον Αθλητισμό και στον Πρωταθλητισμό, έχω συμμετάσχει σε αγώνες Άρσης Βαρών, Δυναμικού τριάθλου & Σωματικής Διάπλασης, με πολλές διακρίσεις σε Πανελλήνιο και Διεθνές Επίπεδο.

Με πολυετή επαγγελματική καταξίωση στο χώρο των Αθλητικών Συλλόγων ως προπονητής και παράλληλα στον χώρο των ιδιωτικών γυμναστηρίων ως Προσωπικός Γυμναστής, από το 1998 μέχρι και σήμερα.

Στον ελεύθερο μου χρόνο, μου αρέσει το διάβασμα Ιστορικών βιβλίων (ιδιαίτερα Αρχαίας Ελληνικής αλλά και Νεώτερης Ελληνικής Ιστορίας), η εκγύμναση αθλητών και ασκούμενων και η επίσκεψη Αρχαιολογικών Χώρων & Ιερών Μονών, όποτε είναι αυτό εφικτό.

Ερωτηση 2

Είναι η πρώτη φορά που ασχολείστε με την πολιτική ή όχι; Και ποια είναι η προηγούμενη πολιτική σας δραστηριότητα, πριν ενταχθείτε στην Εθνική Λαϊκή Συνείδηση;

Ποτέ δεν ήμουν αδιάφορος με την Πολιτική. Η ενασχόληση μου με τον Αθλητισμό, με τά κοινά και οι Ελληνικές αξίες και τα ιδανικά που μου μεταλαμπάδευσε η οικογένεια μου (ΠΑΤΡΙΔΑ, ΘΡΗΣΚΕΙΑ,ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑ),  με κατέστησαν στην καθημερινότητα μου  ενεργό Έλληνα Πολίτη, με πίστη και αγάπη στο Έθνος και αφοσίωση στο Εθνικό Καθήκον.

Μετά την κρίση των Ιμίων, άρχισα κάποιες «Εθνικοπατριωτικές» αναζητήσεις σε διάφορους Εθνικούς-Εθνικιστικούς φορείς χωρίς όμως να μου κεντρίσουν το ενδιαφέρον να ασχοληθώ πιο ενεργά, γιατί έβλεπα ιδιοτέλεια.

Συμμετείχα στον εθνικιστικό φορέα Χρυσή Αυγή απο 2010 και μετά σαν απλός υποστηρικτής. Στις τελευταίες εκλογές του 2019, συμμετείχα στις περιφερειακές εκλογές με την Ελληνική Αυγή για την περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου, ως περιφερειακός σύμβουλος Πάρου-Αντιπάρου, όπου και απέσπασα 390 ψήφους.

Ερώτηση 3

Έχετε εκλεγεί στο Συντονιστικό Συμβούλιο της ΕΛΑΣΥΝ, τον Νοεμβριο του 2019.

Εκτός από τα γενικότερα καθήκοντα σας στο ανώτερο αυτό διοικητικό όργανο του κόμματος, έχετε αναλάβει και κάποιον συγκεκριμένο τομέα με τον οποίο ασχολείστε ειδικότερα; Παραδείγματος χάριν στην εκπόνηση του προγράμματος της ΕΛΑΣΥΝ;

Είναι προφανές ότι ο Τομέας που μου ανατέθηκε, μετά από ομόφωνη απόφαση του Συντονιστικού Συμβουλίου, είναι ο Τομέας του Αθλητισμού. Είναι ένας τομέας που τα τελευταία σαράντα και πλέον χρόνια, έχει γίνει βορά των καπιταλιστικών τράστ και της κονόμας χωρίς να επιτελεί τον πρωταρχικό του σκοπό που συνοψίζεται στα λεγόμενα του Λουκιανού:

{«Αν δε ποτέ θελήσεις να μάθεις πως δύναται καλύτερα να διοικηθεί μια Πολιτεία και πως η φυλή και οι πολίτες της δύναται να γίνουν «ΑΡΙΣΤΟΙ», θα αναγνωρίσεις το ωφέλιμο των Ασκήσεων, του Αθλητισμού και της Γυμναστικής…..»} .

Η νεολαία όπως και ο αθλητισμός άγεται και φέρεται στο άρμα της παγκοσμιοποίησης και της Νέας τάξης, που υποτάσσει τις πραγματικές αξίες στο βωμό του υπερκαταναλωτισμού και του χρηματικού κέρδους. Εμείς ως Εθνική Λαϊκη Συνείδηση και εγώ προσωπικά με αυτό που εχω αναλάβει, είναι να φέρουμε τον Αθλητισμό και την άσκηση πιο κοντά στον Έλληνα, να τον κάνουμε πιο ανθρώπινο και πιο Ελληκεντρικό, αφού ο Αθλητισμός προέρχεται και ήταν η βάση του Αρχαίου Ελληνικού Πολιτισμού.

Ερώτηση 4

Η θέση σας στο κίνημα είναι έμμισθη ή άμισθη; Πως κρίνετε τη μέχρι τώρα πορεία της ΕΛΑΣΥΝ;  Η ελληνική κοινωνία είναι έτοιμη να δεχτεί ένα μάλλον καινοτόμο και πρωτοποριακό πολιτικό κίνημα, όπως η Εθνική Λαϊκή Συνείδηση;

Εσας ειδικά τι σας έκαμε να ενταχθείτε σε αυτό το κόμμα;

Σας τόνισα στην αρχή, ότι ο λόγος που δεν συμμετείχα ενεργά σαν μέλος ενός κόμματος, Εθνικιστικού ή Εθνικοπατριωτικού, είναι ότι διέκρινα πολλές φορές στο παρελθόν, ιδιοτέλεια. Η σύντομη συμμετοχή στις τελευταίες περιφερειακές εκλογές με την Ελληνική Αυγή, στην Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου, έγινε και η αιτία να δώ πολλά κακώς κείμενα και να επαληθευτώ ξανά.

Όσο για τον αν είμαι έμμισθος ή όχι (όπως και όλοι μας στην ΕΛΑΣΥΝ) θα απαντήσω με έναν διαλογό: Ερωτηθείς ο Νικηταράς από τον Υψηλάντη, μετά από την Μάχη της Τριπολιτσάς, «ΔΕΝ ΒΛΕΠΩ ΝΑ ΠΗΡΕΣ ΛΑΦΥΡΑ ΕΣΥ?» ευθέως απάντησε «ΔΕΝ ΠΟΛΕΜΟΎΜΕ ΓΙΑ ΛΑΦΥΡΑ ΠΡΙΓΚΓΗΠΑ!!».

Η μέχρι τώρα πορεία της ΕΛΑΣΥΝ και όλων των Συνελλήλων που την αποτελούν, έχει να επιδείξει ανιδιοτελή Εθνικό Αγώνα, Αγώνα για ΕΛΛΑΔΑ και ΟΡΘΟΔΟΞΙΑ. Αγώνα για την επιβίωση της Ελληνικής Φυλής και του Ελληνικού Έθνους. Η Ελληνική κοινωνία παρόλη την αρχική της καχυποψία και το αρχικό της «μούδιασμα», μας έχει δεχτεί, ακούει τα Εθνικά κελεύσματα των καιρών και σιγά σιγά ενώνεται μαζί μας.
Εξάλου ως Εθνική Λαϊκη Συνείδηση, πρωταρχικό μας μέλημα είναι η Εθνική Ενότητα όλων των Ελλήνων. Πιστεύουμε στην Ένωση και όχι στον Διχασμό του Ευρύτερου Εθνικού Πατριωτικού Χώρου.

Ερώτηση 5

Ιεραρχείστε μου τα σημαντικότερα κατά τη γνώμη σας προβλήματα, που αντιμετωπίζει σήμερα ο Ελληνισμός. Τι μπορεί να προσφέρει η ΕΛΑΣΥΝ στην επίλυση τους;

Ανεξέλεγκτη Λαθροεισβολή, Σοβαρή Αλλοίωση Ελληνικού Έθνους, Αντικατάσταση Ελληνικού Πληθυσμού από Αφροασιάτες (Οι Έλληνες που έχουν φύγει στο εξωτερικό είναι μέχρι στιγμής πάνω από 1.000.000), οι Έλληνες Πολίτες (και Έλληνες την Ιθαγένεια) έχουν τώρα πια λιγότερα δικαιώματα από τους Λαθροεισβολείς, οι οποίοι, και περισσότερα δικαιώματα έχουν , τους δίνουν και Ελληνική υπηκοότητα (δηλαδή «Έλληνες Πολίτες») , φορτώνοντας όλες τις οικονομικές υποχρεώσεις στους γηγενείς Έλληνες.

Η κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας για τα παραπάνω θέματα, άλλα είχε πει προεκλογικά και δεν τήρησε τίποτα. Επίσης και στον τομέα της οικονομίας συνεχίζεται αύξηση των τιμών και η ίδια φορομπηχτική πολιτική. Η μόνη ανάπτυξη που ήρθε είναι το γλέντι τον ΜΚΟ και «η άνθηση της πολυπολιτισμικότητας» με την αθρόα  καθημερινή Λαθροεισβολή.

Η ΕΛΑΣΥΝ έχει Εθνικό Σχέδιο, που θα το παρουσιάσει στο επόμενο διάστημα, αλλά ήδη ο Πρόεδρός μας και ανεξάρτητός Ευρωβουλευτής Ι. Λαγός, έχει κάνει σαφές στους Ευρωπαίους Εταίρους μας, ότι πρέπει να υπάρξουν άμεσες και σοβαρές κυρώσεις στην Τουρκία, ανακήρυξη της Ελληνικής Α.Ο.Ζ. από την Ελληνική Κυβέρνηση, καθώς και σοβαρή φύλαξη των Ελληνικών Συνόρων (που είναι και Ευρωπαϊκα Σύνορα) παράλληλα με την απέλαση των Λαθρομεταναστών. Η ΕΛΑΣΥΝ όσο αφορά την οικονομία θέλει μια Εθνική Οικονομία με πρωμετωπίδα των Έλληνα Εργαζόμενο και πρωταγωνιστικό ρόλο να έχουν οι ελληνικές μικρομεσαίες επιχειρήσεις.

Ερώτηση 6

Έχετε ζήσει από κοντά τον Γιάννη Λαγό, εκλεγμένο Πρόεδρο της ΕΛΑΣΥΝ και γνωρίζετε από πρώτο χέρι, το πώς συμπεριφέρεται και το πώς διοικεί το κόμμα του.

Θέλω να δώσετε μια εικόνα του, ως ηγέτη κόμματος, στους αναγνωστες μας.

Είναι αυταρχικός; Είναι, αντιθέτως, ανοιχτός σε πρωτοβουλιες των συνεργατών του; Αφήνει περιθώρια ανάπτυξης και δράσης στους συνεργάτες του; Διοικεί με την πειθώ ή με την επιβολή; Ακούει τις αντίθετες απόψεις και τις λαμβάνει υπόψη του;

Έχει δώσει δείγματα ευνοιοκρατίας, οικογενειοκρατίας ή αντιθέτως παρακινεί τους πιο άξιους;  Εσεις παραδειγματος χαριν έχετε το θάρρος να του επισημάνετε ανοιχτά, κάτι που, ενδεχομένως, δεν γίνεται σωστά στο κόμμα ή δισταζετε λόγω του αξιώματος του;

Πως θα χαρακτηρίζατε γενικώς το κλίμα που επικρατεί μεταξύ των μελών του Συντονιστικου και του Προέδρου;

Θέλω να είσαστε απολύτως ειλικρινής στις απαντήσεις σας.

Θα έχετε προσέξει άλλωστε πόσο συχνά επαναλαμβάνω δημόσια, το ότι η πολιτικη της ΕΛΑΣΥΝ, είναι η πολιτικη της Νεας Ειλκρίνειας απεναντι στον πολιτη.

Από την εμπειρία και την ενασχόληση μου με τον αθλητισμό, μπορώ αντικειμενικά να διακρίνω φυσιογνωμίες και  να ψυχολογώ χαρακτήρες. Τον Γιάννη Λαγό τον είχα γνωρίσει και παλαιότερα. Είναι χαρακτήρας δυναμικός, δραστήριος, λαϊκος άνθρωπός, ευθύς, ντόμπρος, ανιδιοτελής, γεμάτος δίψα για Ελλάδα & Ορθοδοξία. Αυτά που λέει τα πιστεύει. Ξέρει να εκτιμάει ,να σέβεται και να συμπαραστέκεται  στους συνεργάτες του , αρκεί και εκείνοι να δείξουν τον ανάλογο σεβασμό και ζήλο. Σε καταστάσεις πίεσης και κρίσης, ξέρει να παίρνει έξυπνες και γρήγορες αποφάσεις, αφού συνεκτιμίσει και τις γνώμες των συναγωνιστών του. Δεν είναι τυχαίο, ότι λειτουργεί και λειτουργούσε συνεργατικά, πράγμα που αποδεικνύεται από την δομή του φορέα, όπου όλες οι αποφάσεις ψηφίζονται με πλειοψηφία στο Δωδεκαμελές συντονιστικό και γίνονται αποδεχτές από τον Πρόεδρο.

Συνεπώς οι πρωτοβουλίες καθώς και οι προτάσεις των υπολοίπων συνεργατών, μελών του Συντονιστικού, είναι προϋπόθεση για την διεύρυνση και το άνοιγμα της ΕΛΑΣΥΝ στην Ελληνική κοινωνία.

Στην πορεία αυτών των λίγων μηνών ακόμα και αντίθετες απόψεις συζητήθηκαν από ανθρώπους εντός και εκτός του φορέα και αντιμετωπίστηκαν από το Γιάννη με νηφαλιότητα και την πρέπουσα ωριμότητα, (και αντιμετωπίστηκαν συλλογικά και πλειοψηφικά και μέσα στο Συντονιστικό, ένα πράγμα που χαρακτηρίζει την Εθνική Λαϊκη Συνείδηση), όπως ακριβώς συμπεριφέρεται και εντός Ευρωκοινοβουλίου, υπερασπίζοντας τα Εθνικά μας Δίκαια με ευγένεια και σύνεση. Αυτό έχει δώσει μεγαλύτερη δύναμη, πίστη και Εθνικό πείσμα σε όλα τα μέλη του Συντονιστικού και γενικότερα στα μέλη της ΕΛΑΣΥΝ, για την συνέχεια του δύσκολου Εθνικού μας αγώνα.

Το κλίμα εντός Συντονιστικού είναι κλίμα «ομάδας που είναι αποφασισμένη να πάρει το Πρωτάθλημα» .

Ερώτηση 7

Για εσας προσωπικα η πολιτική είναι:

-Χρέος;

-Επάγγελμα;

-Ευκαιρία κοινωνικής και επαγγελματικης ανοδου;

-Τεχνοκρατικη επιλυση κοινωνικων προβληματων;

Εθνικό Καθήκον του κάθε Έλληνα Πατριώτη είναι η προάσπιση του Ελληνικού Έθνους . Έχουμε ιερά υποχρέωση έναντι των Ελλήνων προγόνων και των μελλοντικών γενεών μας, να παλέψουμε με κάθε μέσω για Πατρίδα, Θρησκεία, Οικογένεια. Για την αιματοβαμμένη γη μας! Επομένως η Πολιτική για μένα αποτελεί χρέος προς την Πατρίδα και το Έθνος! Επάγγελμα και ένσημα, έχω Δόξα το θεό!

 

Ερώτηση 8

Εχετε ήδη συμμετάσχει σε αρκετες δράσεις της ΕΛΑΣΥΝ. Πως σας αντιμετωπίζει ο κόσμος;  Τυχόν αρνητικες αντιδρασεις σας χαλυβδώνουν ή αντιθέτως σας απογοητεύουν;

Η πλειοψηφία των Ελλήνων Πατριωτών έχει ακριβώς τις ίδιες Εθνικές ανησυχίες και βλέπει ότι αυτά που πρεσβεύουμε για Ελλάδα και Ορθοδοξία ταυτίζονται με τις δικές τους απόψεις. Γενικά οι πλειοψηφία των Ελλήνων πατριωτών αποδέχεται τις προτάσεις και τις λύσεις που προτείνουμε, σε διάφορους τομείς, γιατί βλέπει ότι και πολιτικό λόγο έχουμε και πολιτικά επιχειρήματα. Βασικά, καταλαβαίνουν, όπως και εμείς, ότι ο Εθνικός Αγώνας που διεξάγεται για να ευοδωθεί, πρέπει να είναι διαρκής, ανιδιοτελείς και να έχει κύριο γνώμονα την Εθνική Αφύπνιση & την Εθνική Ενότητα! Όχι άλλο Εθνικό Διχασμό !

Τέλος οι αρνητικές αντιδράσεις πάντα θα υπάρχουν, αλλά αυτές δεν θα πρέπει να γίνονται ανάχωμα στην δύσκολή πορεία μας, αλλά να μας πεισμώνουν περισσότερο , ώστε να σφυρηλατήσουμε μεταξύ μας ισχυρούς και συμπαγείς Εθνικούς Δεσμούς, Δεσμούς Εθνικής Τιμής και Εθνικής Αξιοπρέπειας!

Ερώτηση 9  

Είσαστε υπερ της ενοτητας του ευρυτερου πατριωτικου χωρου; Οι πόρτες της ΕΛΑΣΥΝ είναι ανοιχτες για ολους τους Ελληνες, που πιστευουν στον ιδιο ιδεολογικο κορμο, με εσας;

Η ΕΛΑΣΥΝ από την Ιδρυτική Διακήρυξη, και πιο πριν,  είχε τονίσει την ανάγκη της Εθνικής Ενότητας του ευρύτερου πατριωτικού χώρου! Όπου βρεθούμε και όπου σταθούμε είναι το πρωταρχικό μας μέλημα! ΕΘΝΙΚΗ ΕΝΟΤΗΤΑ ΜΑΖΙ ΜΕ ΕΘΝΙΚΗ ΑΦΥΠΝΙΣΗ όλων των Ελλήνων! Όσοι αγωνίζονται για Ελλάδα και Ορθοδοξία είναι ευπροσδεκτοί! Κανένας Έλληνας που έχει αγάπη για Ελλάδα δεν περισσεύει! Όλοι οι Έλληνες Πατριώτες Έχουν να προσφέρουν ένα λιθαράκι στον Εθνικό Αγώνα!

Ερώτηση 10

Η ΕΛΑΣΥΝ φιλοδοξεί να γίνει η Χρυση Αυγη Νο2, όπως θελουν καποια σεναρια που κυκλοφορουν ή, αντιθέτως, κομίζετε κάτι καινούριο στον ευρύτερο πατριωτικό χώρο, για το οποίο θα πρέπει να ξεφύγουν από τα μέχρι τώρα στερεότυπα τους οι Ελληνες ψηφοφόροι, για να το κατανοήσουν και να το αποδεχτούν;

Φιλοδοξούμε να γίνουμε ξανά όλοι Έλληνες, με «Ε» κεφαλαίο! Αυτό να ξέρετε, αυτοί που δεν χωνεύουν την Ελλάδα και τον Ελληνισμό, το φοβούνται! Η Εθνική Λαϊκη Συνείδηση, μακρία από αρχηγίσκους, ιδεοληψίες του παρελθόντος και κακώς κείμενα, θα πορευθεί σε ένα Διαρκή Εθνικό Αγώνα, για την απελευθέρωση της Ελλάδος από τις ανθελληνικές και προδοτικές κυβερνήσεις, με κύριο μέλημα της την Εθνική Ενότητα & Εθνική Αφύπνιση! Ηρθάμε να Ενώσουμε με αγάπη για την Ελλάδα όχι να Διχάσουμε και σπείρουμε το μίσος! Ήρθαμε να μεταδώσουμε Ελλάδα, Ορθοδοξία, Αξιοπρέπεια, Ανιδιοτέλεια και Τιμή, Όχι ιδιοτέλεια, προσωπικές ανελίξεις και υπόγειες διαδρομές! Το Εθνικό Κάλεσμα της ΕΛΑΣΥΝ για Ένωση του Ευρύτερου Πατριωτικού Χώρου θα είναι διαρκές με Ανηφόρες και Εμπόδια! Στο τέλος όμως όλοι οι υγιείς  Έλληνες Πατριώτες θα είναι Νικητές! Πιο πολλά μας ενώνουν από αυτά που μας χωρίζουν! Όλους Εμάς Μας Ενώνει η ΕΛΛΑΣ!

Σας ευχαριστώ πολύ για τη συνέντευξη που μου παραχωρήσατε.

 

youtube elasyn ελασυν λαγος

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here