Γιάννης Λαγός : Αυτά που ήξερα και αυτά που ήθελα

Όταν έκανα την κίνηση με την τουρκική σημαία ήξερα πολύ καλά τι θα επακολουθούσε. Ήξερα ότι το σάπιο “ελληνικό” κράτος των υποτακτικών και μίζερων κακομοίρηδων θα ταυτιζόταν απόλυτα με την τουρκική πλευρά. Ήξερα ότι θα αντιμετώπιζα πυρά από παντού. Ήξερα ότι οι πιέσεις που θα δεχόμουν για να “επανορθώσω” και να ζητήσω ταπεινά συγνώμη θα ήταν εντονότατες. Ήξερα ότι η συντριπτική πλειοψηφία των “επωνυμων” πατριωτών θα κρύβονταν σαν φοβισμένα παιδάκια. Αλλά επίσης ήξερα ότι πάρα πολλοί Έλληνες θα ένιωθαν τεράστια υπερηφάνεια. Ήξερα ότι οι ψυχές του Σολωμού, του Ισαάκ, του Καραθανάση, του Γιαλοψού, του Βλαχάκου, του Ηλιάκη και όλων των Ηρώων μας θα κοιτούσαν από ψηλά και θα αισθάνονταν μια απειροελάχιστη δικαίωση και τέλος ήξερα ότι δε θα με φοβίσουν και δε θα με έκαναν να υποκύψω. Ήθελα όμως να αποδείξω ότι δεν είναι όλα χαμένα.

Ήθελα να στείλω ένα μήνυμα στους εχθρούς της πατρίδας μου ότι υπάρχουν Έλληνες που αντιστέκονται. Ήθελα να δώσω κουράγιο στους συμπατριώτες μου που προτιμούν να μάχονται από το να κλαψουρίζουν. Ήθελα να πω στα νέα παιδιά να μην φοβούνται. Να υπερασπίζονται τα δίκαια και τα ιδανικά τους σαν Ελεύθεροι άνθρωποι και όχι σα μια πολτοποιημένη μάζα όπως θα ήθελαν οι εξουσιαστές. Να υπερασπίζονται την Ελλάδα μας και την Ορθοδοξία μας. Γιατί είναι δικά μας και κανένας διαχειριστής που έχει σκύψει τη μέση του δε μπορεί να τα εξουσιάζει. Σε ένα κράτος που ζητάει συγνώμη ταπεινά και σύρετε πίσω από αυτούς που ευθύνονται για τον θάνατο εκατομμυρίων αθώων Ελλήνων, που οι ηγέτες του δηλώνουν ότι μπορεί να χάσουμε λίγο από το Καστελόριζο, λίγο από την ΑΟΖ, λίγο από την Μακεδονία, αλλά όλη την αξιοπρέπεια μας, εγώ δεν δέχομαι να είμαι μέρος του. Θα συνεχίσω να αγωνίζομαι για όσο το θέλουν οι συμπολίτες μου και όσο μου επιτρέψει ο Θεός για Ελλάδα και Ορθοδοξία. Αποκομμένος και αηδιασμένος από ένα κράτος που εκλιπαρεί τους τούρκους για συγχώρεση. Μακριά από τις μαριονέτες που παριστάνουν τους εξουσιαστές.

Είμαστε κοντά στους απλούς πολίτες, σε όσους ΑΙΣΘΑΝΟΝΤΑΙ Έλληνες. Για την Τιμή και την Αξιοπρέπειά μας. Κοντά στους προγόνους μας που Απελευθέρωσαν την Πατρίδα μας χύνοντας το Αίμα τους και όχι κάνοντας … “έντονα διαβήματα”. Κοντά σε αυτή την Ελλάδα που τώρα είναι μια ουτοπία, μα που κάποτε θα ξανα-αναστηθεί. Γιατί είναι θέλημα Θεού.

Και γιατί όλος ο Αγώνας έγινε και γίνεται για της Πατρίδος την Ελευθερία και του Χριστού την Πίστη την Αγία.

Γιάννης Λαγός

Έλληνας (ελπίζω) όχι στα χαρτιά αλλά στο Φρόνημα

3 ΣΧΟΛΙΑ

  1. Μπραβοοο!!!Ολες οι μεγαλες αληθειες στο μικρο αυτο κειμενο!!!Συγχαρητηρια !!!ΑΞΙΟΣ ΕΛΛΗΝΑΣ.ΧΡΙΣΤΙΑΝΟΣ ΟΡΘΟΔΟΞΟΣ!!! ΣΥΝΕΧΙΣΤΕ Ε.ΛΑ.ΣΥΝ. Κ ΟΣΟΙ ΠΙΣΤΟΙ!!!

  2. Μαζί σου Γιάννη, η αξία της πράξης σου είναι τεράστια. Θα φτάσουμε στην κρίσιμη μάζα και θα τους πάρει ο δι@ολος όλους τους χαφιέδες και προδότες. Δείξε στα φασισταριά της Ευρώπης ότι η Ελλάδα αντιστέκεται ακόμη και θα συνεχίσει να αντιστέκεται. Σε ευχαριστούμε !

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here