Η ΕΛΑΣΥΝ παρούσα στην εκδήλωση για την Αυτονομία της Β. Ηπείρου

Συμπληρώθηκαν 106 χρόνια από την κήρυξη της Αυτονομίας της Β.Ηπείρου.  Η ΕΛΑΣΥΝ παρευρέθη στην επετειακή εκδήλωση στην Αθήνα, με πολυάριθμο κλιμάκιο μελών της και με επικεφαλής τα μέλη του Συντονιστικού Συμβουλίου Γιάννη Παντελαίο, Νικ. Κρέσπη, Δημ. Ανδρεάκο, Μ. Κατσινοπούλου και τον υπεύθυνο των Τοπικών Συμβουλίων Άγγελο Μόλαρη. Στην συνέχεια ακολούθησε κατάθεση στεφάνου στο μνημείο του Αγνώστου Στρατιώτου, από τον συναγωνιστή Χρήστο Ρήγα, εκ μέρους του Προέδρου και Ευρωβουλευτή της ΕΛΑΣΥΝ, Γιάννη Λαγού.

 

Η διεκδίκηση για την Β. Ήπειρο αλλά και για όλες τις σκλαβωμένες πατρίδες είναι διαχρονική και δεν παραγράφεται, όσο και αν τα ανθελληνικά κέντρα, εντός και εκτός Ελλάδος, επιδιώκουν ανενόχλητα να σβήσουν την ιστορική μας μνήμη.

Η αταλάντευτη θέση της ΕΛΑΣΥΝ είναι ότι η αυτονομία είναι η μόνη λύση για να διασωθούν οι βορειοηπειρώτες από την αλβανική κατοχή και από τον ωχαδερφισμό των ελληνόφωνων κυβερνήσεων. Μόνο έτσι θα σταματήσουμε να θρηνούμε θύματα, όπως συνέβη με την πρόσφατη δολοφονία του εθνομάρτυρα Κώστα Κατσίφα, που το αισχρό πόρισμα των Αλβανών, προσπαθεί πανικόβλητο από την διεθνή κατακραυγή, να μετατρέψει σε…αυτοκτονία.

2 ΣΧΟΛΙΑ

 1. Ετσι ωραια κι σωστα.

  Μια παρατηρηση, μονο.

  Η οποια επιτυχια ως πολιτικος φορεας, περνα ΜΟΝΟ, μεσα απο την προσκληση νεολαιων !!

  Η νεοι επιβαλλεται να βρουν πολιτικη κι ιδεολογικη ” στεγη”, εκφραση στον ΕΛΑΣΥΝ σας.

  Αλλιως το ΕΛΑΣΥΝ θα εχει ημερομηνια ληξης πιο κοντη κι απο τον περιβοητο Λεβεντη.

  • Μακάρι την νεολαία που έχει στις τοπικές οργανώσεις του ,η ελασυν να έχουν και άλλοι φορείς. Επιγραμματικά,,,Ηλιούπολη Γαλάτσι ημαθεια Ηλεία Κιλκίς οι υπεύθυνοι τοπικών είναι κάτω των 25. Στις όλες τις άλλες δεν υπερβαίνουν τα 45. Συμφωνώ σε αυτό που λες για την νεολαία,διαφωνώ στο σχόλιο σου για τον λεβέντη. .Γιατί ούτε η ελασυν είναι ένωση κεντρώων,ούτε ο Γιάννης Λαγός έχει καμία σχέση σύγκρισης,με τον Βασίλη Λεβέντη. Κάθε άποψη όμως είναι σεβαστή σε εμας

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here