ΤΟ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΟ ΝΟΗΜΑ ΤΗΣ ΠΟΛΙΤΙΚΗΣ ΚΑΙ ΤΩΝ ΠΟΛΙΤΙΚΩΝ ΤΑΓΩΝ

Η πολιτική είναι η τέχνη του άρχειν αλλά και του άρχεσθαι, γενικά η τέχνη πώς να μετέχει κανείς αποτελεσματικά στα κοινά, στο δημόσιο βίο της χώρας του, είτε σαν άρχων είτε σαν αρχόμενος, αφού οι ευθύνες και τα έργα μοιράζονται, ανάλογα με την μορφή της Πολιτείας, στους διοικούντες και στους διοικούμενους.

Για συλλάβουμε ορθά το νόημα της πολιτικής, νομίζω ότι  πρέπει να ξεκινήσουμε από την έννοια της Εθνικής κοινωνικής αλληλεγγύης, θέμα πολύ επίκαιρο, αλλά και πάγια θέση και της Εθνικής Λαϊκής Συνείδησης, μιας και οι σημερινές εξελίξεις έχουν αποτελέσει εθνική τροχοπέδη στην παραπάνω έννοια. Στις μέρες μας όπου τα Ελληνικά ιδεώδη και η Ελληνική Κοινωνία «πάσχει» από εθνική κοινωνική συνοχή, από έλλειψη εθνικής ενότητας, μεταξύ τους οι Έλληνες λόγω όλων των προβλημάτων, έχουν επιλέξει να γίνουν «αποσυνάγωγοι» από την κοινότητα-χώρα, αδιαφορώντας για την πολιτική, θρησκευτική και οικονομική ζωή της ευρύτερης κοινωνίας-χώρας. Σε άλλες εποχές αυτοί θα αποτελούσαν τους στιγματισμένους, αυτούς που απομονώθηκαν γιατί είτε ήταν αντίθετοι στην Πολιτεία είτε δεν είχαν άλλη αντίληψη των πραγμάτων είτε δεν ήσαν ικανοί  να αντέξουν το βάρος της Ευθύνης, και θα χαρακτηρίζονταν συμφορά και κατάρα της Πολιτείας. Υπάρχουν βέβαια και αυτοί που από επιλογή έχουν απομονωθεί, διότι έχουν σιχαθεί το διεφθαρμένο σύστημα διακυβέρνησης και δεν έχουν εμπιστοσύνη προς τους πολιτικούς ταγούς.

Σε αυτό το σημείο, χρέος και στόχος των «Αριστοκρατικότερων Πολιτικών όντων», που στοχάζονται μια αρμονική δεμένη ανιδιοτελείς ως προς το Έθνος Κοινωνία (όπου ο Έλληνας θα έχει και δικαιώματα έναντι του φαινομένου που επικρατεί σήμερα όπου είναι φορτωμένος μόνο υποχρεώσεις ) ήταν πάντα, οι «λαϊκοί εκλεκτοί ήρωες» να μην μένουν στην αφάνεια, ερημικοί και απομονωμένοι από την Κοινωνία και την Πολιτεία. Θα περίμενε κανείς να ακούσει από αυτούς τους αδιάφορους με την κοινωνία και τα κοινά, τα εξής: «μα καλά αυτοί «οι Άριστοι» που στοχάζονται και φιλοσοφούν , ασχολούνται με τα πολιτικά δρώμενα, γιατί κάποιο συμφέρον θα έχουν, αφού ουσιαστικά εμάς θα μας χλευάζουν ως «λαϊκή μάζα αδιάφορη». Εδώ θα φέρουμε ένα παράδειγμα για δείξουμε πόσο ανάγκη υπάρχει σήμερα. Ας αναλογιστούμε την περίφημη εικόνα του σπηλαίου στην «Πολιτεία» του Πλάτωνα: Εμείς όλοι, μοιάζουμε με δεσμώτες στα βάθη ενός σκοτεινού σπηλαίου. Και καθόμαστε έτσι, ώστε να έχουμε στραμμένη την πλάτη μας προς την είσοδο του σπηλαίου και να βλέπουμε μόνο το σκοτεινό χάος του. Έξω από το σπήλαιο περνούν διάφορα όντα, πρόσωπα ή πράγματα. Εμείς όμως δεν τα βλέπουμε όπως είναι στην πραγματικότητα, γιατί δεν μπορούμε να γυρίσουμε το κεφάλι μας, αφού είμαστε αλυσοδεμένοι και ακίνητοι, παρά βλέπουμε μόνο ίσκιους απέναντι στο υπόβαθρο του σπηλαίου. Εν ολίγοις, επειδή μια ζωή έχουμε μάθει έτσι , θεωρούμε φυσική την αιχμαλωσία μας και νομίζουμε ότι οι ίσκιοι είναι η αληθινή πραγματικότητα. Κάποιοι από εμάς, οι «πιο εκλεκτοί» πρέπει μεθοδικά και επίμονα να υπάρχει η κατάλληλη διαπαιδαγώγηση, ώστε να δούμε την αλήθεια, να σπάσουμε τα δεσμά και δούμε την πραγματικότητα έξω από το σπήλαιο, στον αληθινό Κόσμο.

Στο σημείο αυτό,  είναι το χρέος της Εθνικής Λαϊκής Συνείδησης, είναι το χρέος όλων ημών  που είμαστε σε αυτήν, που αντιλαμβανόμαστε τα δίκαια του Ελληνικού Έθνους , τα εθνικά προστάγματα, να γίνουμε η Εθνική Φωνή που θα πει στους «Αριστοκρατικότερους» που έφυγαν έξω στο «εξωτερικό περιβάλλον», ότι το βαρύ τους χρέος ως πνευματικοί άνθρωποι και άνθρωποι με αντίληψη, να γυρίσουν πίσω, ότι δεν είναι θεμιτό να μείνουν μακριά από τους υπόλοιπους Συνέλληνες («λαϊκή μάζα») να προσπαθήσουν να τους διδάξουν , να καταλάβουν ότι «βλέπουν σκιές» και ότι πρέπει να επιχειρήσουν αυτή την «περιαγωγή της ψυχής» που είναι η αληθινή Εθνική παιδεία. Δηλαδή να γίνουμε το εφαλτήριο, ώστε να στρέψουν όλοι οι Έλληνες την κεφαλή τους και να ατενίσουν μέσα στο φώς την ουσία των πραγμάτων απομακρύνοντας τους από το σκοτάδι! Και η ουσία είναι ότι πρέπει να σπάσουν τις αλυσίδες και φύγουν από την απομόνωση τους και να ενωθούμε όλοι οι Έλληνες σαν μία γροθιά, για να αντιμετωπίσουμε την Νέα τάξη και την αδυσώπητη παγκοσμιοποίηση που ήδη διαβρώνει την χώρα μας! 

Σε αυτούς του δύσκολους σάπιους  καιρούς, που η Ελλάς ταλανίζεται από την άκρατη λαθροεισβολή και λαθροεγκατάσταση, κινδυνεύει βιολογικά να αλλοιωθεί και να σβήσει το Έθνος των Ελλήνων , όλοι οι Έλληνες Πατριώτες πρέπει να σταθούμε στο ύψος των περιστάσεων έχοντας στο νου μας ότι για τα αντιμετωπίσουμε όλα αυτά, απαραίτητα χρειάζεται : ΕΘΝΙΚΗ ΟΜΟΨΥΧΊΑ, ΕΘΝΙΚΗ ΕΝΟΤΗΤΑ ΚΑΙ ΕΘΝΙΚΗ ΑΦΥΠΝΙΣΗ ΜΑΖΙ ΜΕ ΕΘΝΙΚΗ ΑΝΤΙΣΤΑΣΗ! Συστατικά στοιχεία που τα διαθέτει η ΕΘΝΙΚΗ ΛΑΪΚΗ ΣΥΝΕΙΔΗΣΗ!

 

Γιάννης Παντελαίος

Γυμναστής – Μέλος Συντονιστικού Συμβουλίου ΕΛΑΣΥΝ

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here