ΑΝ, ΘΛΙΒΕΡΕ ΨΑΡΡΑ..

Αν και σε όλους τους προηγούμενους μήνες, από την ίδρυση της ΕΛΑΣΥΝ, αποφύγαμε να απαντήσουμε στις μονίμως συκοφαντικές, ανερμάτιστες και αναπόδεικτες «κατηγορίες» του γνωστού Ψαρρά της Εφ.Συν., κρίνουμε απαραίτητο να το κάνουμε τώρα, δεδομένου ότι στον νέο λίβελό του (Εφ. Συν.16/3/2020,  Σελ. 20-21), εμπλέκει και την Εκκλησία, αναφερόμενος σε θέματα που όχι μόνο δεν γνωρίζει αλλά και υπερβαίνουν το πεδίο κατανόησής του, μια που ο ίδιος είναι δεδηλωμένος «υλιστής», με ό,τι αυτό μπορεί να συνεπάγεται…

Σε ένα κείμενο που πλαισιώνεται από φωτογραφία της Ιεράς Συνόδου, με τίτλο «Ελλάς Ελλήνων εθνικοσοσιαλιστών;» (το ερωτηματικό για να αποφύγει τις μηνύσεις ασφαλώς..) καταπιάνεται ακόμα και με ανάλυση της .. λειτουργικής ερμηνείας της Θείας Ευχαριστίας και της Θείας Κοινωνίας κατά Ιωάννη Χρυσόστομο, για να μας αποδείξει, ο  μπολσεβίκος, ότι δήθεν έχει εντρυφήσει σε όσες σαχλαμάρες «τεκμηριώνει», για να καταλήξει στο ζητούμενο: Ότι όσοι στηρίζουν τον Ηγούμενο Μεθόδιο, όσοι Ιεράρχες επιμένουν στην πρόσφατη απόφαση της Συνόδου για την Θεία Κοινωνία, όσοι προτρέπουν τους ορθοδόξους να πηγαίνουν στις εκκλησίες, και ασφαλώς εμείς, στην ΕΛΑΣΥΝ, είμαστε εθνικοσοσιαλιστές! 

Στο ενδιάμεσο, παρεμβάλει κάποιες  από τις γνωστές – και ασύνδετες με το θέμα- ασυναρτησίες Μιχαλολιάκου περί δήθεν «σχέσης» του με την Μ. Εσφιγμένου, τις οποίες ο «σοβαρός» ρεπόρτερ δεν μπήκε καν στον κόπο να τις ελέγξει στοιχειωδώς, για να ανακαλύψει τι ακριβώς είναι αυτά που λέει η ίδια η Μονή για τον εν λόγω και συλλήβδην την Χρυσή Αυγή.. 

Το ενδιαφέρον είναι ότι ο Ψαρράς, τοποθετώντας την λέξη «ορθόδοξους» (αναφερόμενος στην ΕΛΑΣΥΝ) σε εισαγωγικά, κρίνει, προφανώς ότι ορθόδοξοι είναι κάποιοι άλλοι και όχι εμείς.

 Ο άθεος μπολσεβίκος,  διαθέτει μάλλον όπως οι λοιποί χριστιανοφοβικοί που τον ασπάζονται,  το «ορθοδοξόμετρο» με βάση το οποίο κάποιος «χρίζεται» ή όχι σωστός ορθόδοξος αν ακολουθεί τα μέτρα της Κυβέρνησης και κακός αν δεν τα ακολουθεί. Καλός αν ακούει τη λειτουργία από την ΕΡΤ και κακός αν πηγαίνει στην εκκλησία του. Καλός αν προσεύχεται από το σπίτι και κακός αν σπάζεται τις εικόνες στο ναό. Καλός αν δεν κοινωνάει και κακός αν προσπαθεί να μετέχει του υπέρτατου Μυστηρίου. Εν γνώσει μας ότι είναι γελοίο να απαντούμε σε κάποιον αλειτούργητο που ούτε έξω από Εκκλησία δεν έχει περάσει ποτέ στη μίζερη ζωή του, πόσο μάλλον να προσπαθούμε να του κάνουμε «κατήχηση», οφείλουμε να ξεκαθαρίσουμε και επίσημα τη θέση μας, προς γνώσιν και όσων διαβάζουν τα θλιβερά κείμενά του: 

Η θέση της ΕΛΑΣΥΝ είναι απολύτως συμβιβασμένη με το εκ του Κυρίου προερχόμενο «τα του Καίσαρος τω Καίσαρι και τα του Θεού τω Θεώ». Για να το καταλάβει ακόμα και ο Ψαρράς, συνιστούμε σε όλους να λαμβάνουν τα μέτρα που η Κυβέρνηση αποφασίζει για τη δημόσια σφαίρα και κάνουμε όσα επιτάσσουν οι Ιεροί Κανόνες της Εκκλησίας για την πίστη μας.

 Αν ήταν, θλιβερέ Ψαρρά, να κάνουμε το αντίθετο (δηλαδή να ακολουθούσαμε την εκάστοτε Πολιτεία στα της πίστης και την Εκκλησία για τα της δημόσιας σφαίρας) τότε ή δεν θα υπήρχε Ορθοδοξία ή θα ήμασταν Βατικανό. Προφανώς και οι δύο λύσεις αρμόζουν στους κάθε λογής Ψαρράδες, αλλά ουδέποτε ο πιστός λαός και κλήρος δεν τους έκανε τη χάρη.

 Αν, θλιβερέ Ψαρρά, ο ορθόδοξος λαός μας δεν ακολουθούσε αυτή την πορεία, τότε η Εκκλησία του Χριστού θα είχε εξαφανιστεί με τον πρώτο τούρκο μπέη που διέτασσε απαγόρευση του εκκλησιασμού, με τον πρώτο μπολσεβίκο νομάρχη σφαγέα στη Ρωσία (επί καθεστώτων που γουστάρεις)  που διέτασσε κλείσιμο των ναών και κατακρεουργούσε παπάδες , με τον πρώτο κατσαπλιά ελασίτη που έσφαζε κληρικούς με το κονσερβοκούτι.

 Αν, θλιβερέ Ψαρρά, ο ορθόδοξος κλήρος και λαός δεν πότιζε την πίστη του με τον ιδρώτα και το αίμα του, δεν θα υπήρχε ο Αθανάσιος Διάκος (που ήταν διάκος πριν πετάξει τα ράσα και πιάσει το ντουφέκι) για να μπορείς εσύ σήμερα, θλιβερέ Ψαρρά, να γράφεις ατιμώρητα ό,τι βλακεία κατεβάσει το κεφάλι σου.

Αν, θλιβερέ Ψαρρά, δεν κατάφεραν άλλοι, πολύ εξυπνότεροι, πλουσιότεροι,  ισχυρότεροι και ικανότεροι από εσένα εξουσιαστές, βασιλιάδες, τύραννοι, δικτάτορες, αυτοκράτορες να κάνουν την Εκκλησία και τον λαό της να υποκύψουν, θα το καταφέρεις εσύ και οι «άπλυτοί» σου, θλιβερέ Ψαρρά; 

Αν, θλιβερέ και  «σοβαρέ» Ψαρρά , είχες τουλάχιστον διαβάσει έστω τι είχε πει στον Κρέοντα η Αντιγόνη για τα θρησκευτικά καθήκοντα της ταφής του αδελφού της Πολυνείκη, που απαγόρευε για εκδίκηση η τότε παντοδύναμη «Κυβέρνηση», ίσως κάτι να είχες καταλάβει: «και μήτε
πίστευα τόση δύναμη πως νάχουν
τα δικά σου κηρύγματα, ώστ’ ενώ είσαι
θνητός να μπορής των θεών τους νόμους
τους άγραφτους κι ασάλευτους να βιάζης·
γιατί όχι σήμερα και χτες, μα αιώνια
ζουν αυτοί, και κανείς δεν το γνωρίζει
από πότε φανήκανε· κι εγώ
ποτέ δε θα μπορούσα να τρομάξω
θέλημ’ ανθρώπου κανενός και δώσω
στους θεούς δίκη, παραβαίνοντάς τους·
πως θα πεθάνω το ‘ξερα· πώς όχι;
και δίχως τα κηρύγματά σου εσένα» (Στ. 376-383, Μετάφραση Ι.Ν. Γρυπάρης) 

Ως εκ τούτου, θλιβερέ Ψαρρά, σου συνιστούμε, μια και ανήκεις σε «ευπαθή ομάδα» να περιορίσεις τις μετακινήσεις σου και να ακολουθήσεις πλήρως όσα η Κυβέρνηση επιτάσσει, ακόμα και στην ιδιωτική σου ζωή. Άλλωστε, οι «επαναστάτες» του τύπου σου ήταν πάντα εκείνοι που υπέγραφαν, με χέρια και με πόδια, τις «δηλώσεις μετανοίας», όχι οι κληρικοί και οι ορθόδοξοι που «ελάμβαναν μάχαιρα» για την πίστη και τα ιδεώδη τους. Κατάλαβες, θλιβερέ Ψαρρά; 

 ΕΛΑΣΥΝ

 

2 ΣΧΟΛΙΑ

  1. Εγώ ξέρω ότι όλοι αυτοί οι δήθεν άθεοι κ μάγκες σε κάθε δυσκολία επικαλουνται την βοήθεια του ΘΕΟΎ.ευχαριστω τον ΘΕΟ για ότι έχω κ δεν θέλω τίποτα παραπάνω.

Απάντηση