Γερμανική βουλή εναντίον Ελλάδας για το λαθρομεταναστευτικό: Άμεση αντίδραση Γιάννη Λαγού

Άμεση ήταν η αντίδραση του επικεφαλής της Ε.ΛΑ.ΣΥΝ και ανεξάρτητου Ευρωβουλευτή Γιάννη Λαγού απέναντι στην θρασεία παρέμβαση επιτροπής της γερμανικής βουλής σύμφωνα με την οποία η Ελλάδα στον Έβρο παραβίασε το διεθνές δίκαιο κατά την απώθηση των λαθρομεταναστών. Αυτή η γνωμοδότηση έρχεται σε πλήρη αντίθεση με το κοινό συμφέρον των Ευρωπαϊκών λαών αλλά και με τη σχετική νομολογία του Ευρωπαϊκού Δικαστηρίου για τα Ανθρώπινα Δικαιώματα, το οποίο έκρινε το push-back λαθρομεταναστών εκ μέρους της Ισπανίας νόμιμο. Σχετικά με το ζήτημα, ο Γιάννης Λαγός κατέθεσε την παρακάτω επείγουσα ερώτηση στην Κομισιόν:

Ευθεία παρέμβαση της Γερμανικής βουλής σχετικά με το push-back λαθρομεταναστών στον Έβρο

Σύμφωνα με την Επιστημονική Υπηρεσία της γερμανικής βουλής, η ελληνική στάση στον Έβρο παραβιάζει καταφανώς το διεθνές δίκαιο και τις Συνθήκες για την προστασία  των προσφύγων και μεταναστών, επικρίνοντας την Ελλάδα επειδή έκλεισε τα σύνορα της για όλους τους πρόσφυγες χωρίς να εξετάσει αν κάποιος δικαιούται άσυλο. Όπως ανέφερε η εν λόγω Επιτροπή, δεν τηρήθηκε η αρχή της αναλογικότητας καθώς «η χρήση εκτοξευτήρων νερού, ανεμιστήρων και δακρυγόνων», αντιβαίνει σε αυτή την αρχή. Η γνωμοδότηση αυτή αποτελεί όνειδος για την Γερμανία, αφού η πολιτική της σχετικά με τους λαθρομετανάστες αποδεικνύει περίτρανα ότι εξυπηρετεί απαρέγκλιτα τα συμφέροντα και την προπαγάνδα του Ερντογάν, τη στιγμή μάλιστα που η ίδια η ΕΕ είχε στείλει δυνάμεις στον Έβρο για την αναχαίτιση των λαθρομεταναστών. Προφανώς, η αλληλεγγύη της Γερμανίας εξαντλείται στους Αφροασιάτες λαθρομετανάστες τη στιγμή που αρνείται πεισματικά την έκδοση Ευρωομολόγου για την ενίσχυση του χειμαζόμενου από τον κορονοϊό ευρωπαϊκού Νότου θέτοντας σε κίνδυνο την ίδια την ύπαρξη της ΕΕ και ξεχνώντας ότι το 1953 οι υπόλοιποι Ευρωπαίοι της χάρισαν τα χρέη της. 

Ερωτάται η Επιτροπή:

-Τι προτίθεται να πράξει ώστε να αποτρέψει ένα κράτος-μέλος της ΕΕ,  από το να αμφισβητεί το δικαίωμα ενός κυρίαρχου κράτους όπως η Ελλάδα να προστατεύει τα σύνορά της;

1 ΣΧΟΛΙΟ

  1. Ειναι δυνατον αυτα που βιωνουμε να ειναι αληθεια; Μηπως κοιμομαστε κ ζουμε ενα εφιαλτικο ονειρο κ οταν ξυπνησουμε θα ξαναβρουμε ολα οσα χασαμε κ θα ξαναζζησουμε σε μια ορθοδοξη,ελευθερη, κ ανεξαρτητη χωρα ; Που ειναι ολοι αυτοι οι υπερπατριωτες που θα μας εσωζαν εδω κ χρονια πριν; Ποσο αποβλακωμενη εχει γινει πια αυτη η νεολαια που μονο τον αερα δεν τους εχουν αφαιρεσει ακομα, να παρει την πατριδα στους ωμους κ να τη σηκωσει κ παλι ψηλα,εκει που της αξιζζει να ειναι; ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΠΙΑ ΚΑΙΡΟΣ ΝΑ ΑΦΗΣΟΥΜΕ ΤΑ ΛΟΓΙΑ Κ ΝΑ ΒΓΟΥΜΕ ΣΤΟΥΣ ΔΡΟΜΟΥΣ ΜΕ Ο,ΤΙ ΔΙΑΘΕΤΕΙ Ο ΚΑΘΕΝΑΣ Κ ΝΑ ΤΟΥΣ ΠΑΡΕΙ Κ ΝΑ ΤΟΥΣ ΣΗΚΩΣΕΙ Κ ΤΟΥΣ 300 ΘΕΑΤΡΙΝΟΥΣ Κ ΝΑ ΠΑΝ ΑΠΟ ΕΚΕΙ ΟΠΟΥ ΗΡΘΑΝ ΜΙΑ ΓΙΑ ΠΑΝΤΑ; ΤΙ ΠΕΡΙΜΕΝΟΥΜΕ ΠΙΑ!

Απάντηση