Μνήμη Ελλήνων του Πόντου – Ποιοι ελληνόφωνοι την έχουν αμαυρώσει κατά καιρούς

101 χρόνια συμπληρώνονται σήμερα από την ημέρα απόβασης του Μουσταφά Κεμάλ στην Σαμψούντα προκειμένου να θέσει σε εφαρμογή το δεύτερο και  τελικό σκέλος του σχεδίου εξόντωσης του Ελληνισμού του Πόντου σε αγαστή συνεργασία τόσο με το κίνημα των Νεότουρκων αλλά και με τους σοβιετικούς των οποίων η συμβολή σε όπλα και χρήματα ήταν καθοριστική.

Σε βάρος των Ελλήνων του Πόντου έλαβαν χώρα σφαγές, διωγμοί και λεηλασίες με πρωτοφανή αγριότητα. Το αποτέλεσμα ήταν οι νεκροί  Έλληνες του Πόντου να ανέλθουν σε 353.000 ενώ όσοι επέζησαν αναγκάστηκαν να εκτοπιστούν βίαια από τις πατρογονικές τους εστίες.

Ο ξεριζωμός των Ελλήνων του Πόντου, θεωρείται από τους απανταχού ιστορικούς ως μία από τις πρώτες σύγχρονες γενοκτονίες, ενώ η Ελλάδα, η Αυστραλία αλλά και οργανισμοί όπως η Διεθνής Ένωση Μελετητών Γενοκτονιών αναγνωρίζουν επισήμως τα γεγονότα αυτά ως γενοκτονία. Σε ψήφισμά της, η Διεθνής Ένωση Μελετητών Γενοκτονιών, αποφάσισε να ζητήσει από την κυβέρνηση της Τουρκίας να αναγνωρίσει τις γενοκτονίες εναντίον αυτών των πληθυσμών, να ζητήσει επίσημα συγγνώμη, και να λάβει τα κατάλληλα και σημαντικά μέτρα προς την αποκατάσταση (μη επανάληψη). Ωστόσο, αυτό δεν έγινε ποτέ καθώς οι εκάστοτε τουρκικές κυβερνήσεις αποδίδουν τη θανάτωση των Ελλήνων του Πόντου στα πλαίσια των ευρύτερων απωλειών του πολέμου, κρατώντας μια στάση αναμενόμενη κρίνοντας από τις τακτικές που ακολουθούν στην εξωτερική πολιτική.

Αναμενόμενη, όμως, εξακολουθεί να είναι και η στάση των εγχώριων «φυντανιών» της Αριστεράς, του εθνομηδενισμού και του δοσιλογισμού με προεξάρχοντα τον τέως δήμαρχο Θεσσαλονίκης Μπουτάρη, ο οποίος έχοντας επιλύσει τα ουσιώδη προβλήματα των δημοτών του, επεδίωξε κατά τη διάρκεια της θητείας του να μετονομαστεί η οδός Αποστόλου Παύλου σε οδό Κεμάλ Ατατούρκ στην πόλη του, τιμώντας έτσι την μνήμη του μεγαλύτερου σφαγέα των Ελλήνων, όπως, άλλωστε, οφείλει να πράττει κάθε γνήσιος ανθέλληνας. Τόσο έκδηλα είναι, μάλιστα, τα φιλοτουρκικά του αισθήματα, ώστε κατά τη διάρκεια της θητείας του έστειλε στα δικαστήρια τους διοργανωτές εκδήλωσης για την γενοκτονία των Ποντίων δήθεν γιατί κατέλαβαν δημόσιο χώρο χωρίς την απαιτούμενη άδεια της δημοτικής αρχής. Αναρωτιόμαστε αν θα έπραττε το ίδιο αν επρόκειτο για συγκέντρωση αυτομαστιγωνόμενων ισλαμολαθροεισβολέων ή «οπισθογεμών» ομοφυλόφιλων…

Τη λίστα των ελληνόφωνων ανθελλήνων έρχεται να συμπληρώσει ο Νίκος Φίλης. Ο τότε υπουργός Παιδείας είχε υποστηρίξει πως η σφαγή των Ποντίων δεν ήταν γενοκτονία, προκαλώντας σάλο και αντιδράσεις. «Πριν από χρόνια ως δημοσιογράφος, έκανα τη δήλωση, συμμεριζόμενος απόψεις πολλών ιστορικών και πολλών διεθνολόγων. Κάναμε διάκριση ανάμεσα στην εθνοκάθαρση την αιματηρή και το φαινόμενο της γενοκτονίας.», είχε δηλώσει το 2015 ο Νίκος Φίλης. «Πιστεύω ότι υπάρχει μια υποβάθμιση της γενοκτονίας, όταν ειδικά όχι μόνο η Ελλάδα και άλλες χώρες ονομάζουν τα φαινόμενα της εθνοκάθαρσης, γενοκτονία», συμπλήρωσε, κληθείς να σχολιάσει γιατί αισθάνεται την ανάγκη να κάνει αυτή τη διάκριση. Δεν ήταν η πρώτη φορά που ο τότε υπουργός Παιδείας και Θρησκευμάτων ενστερνιζόταν αυτή την άποψη: Στις 20 Αυγούστου 2014, σε άρθρο του στην εφημερίδα «Αυγή», με τίτλο «Παλαιοκομματισμός και «Γενοκτονία», ο Νίκος Φίλης ανέφερε πως τα περί γενοκτονίας ήταν μία απόφαση εσωτερικής πολιτικής σκοπιμότητας και όχι διεθνούς σημασίας, συμπληρώνοντας ότι η «η αιματηρή εκδίωξη των χριστιανικών πληθυσμών από τον Πόντο, τη Μικρά Ασία και την Ανατολική Θράκη είναι τυπικό παράδειγμα εθνοκάθαρσης, με βάση την οποία διαλύθηκε η πολυεθνική Οθωμανική Αυτοκρατορία σε συμπαγή εθνικά κράτη, συμπεριλαμβανομένου και του τουρκικού».

Στη λίστα, επίσης, δεν μπορεί να μην συμπεριληφθεί η γνωστή για την απέχθειά της σε οτιδήποτε Ελληνικό και εθνικό, η μεγαλύτερη διαστρεβλώτρια της Ιστορίας, Μαρία Ρεπούση. Στα πλαίσια του σεβασμού που επιδεικνύει για τον σφαγιασθέντα Ελληνισμό της Μικράς Ασίας και του Πόντου με κάθε ευκαιρία,  η εν λόγω αρχιέρεια του επαγγελματικού ανθελληνισμού, όταν ήταν βουλευτής και στο Κοινοβούλιο ανακοινώθηκε η τήρηση ενός λεπτού σιγής για τη Γενοκτονία των Ποντίων, προτίμησε να αποχωρήσει απαλλάσσοντας το από την αποκρουστική παρουσία της.

Στη μάχη της Αριστεράς για την αμφισβήτηση/άρνηση της Γενοκτονίας των Ελλήνων του Πόντου, ο ΣΥΡΙΖΑ έριξε το Νάσο Θεοδωρίδη (γνωστό υπέρμαχο της ονομασίας Καρντάκ για τα Ίμια και Μακεδονία για τα Σκόπια), ο οποίος με άρθρο του στην Αυγή την 20/05/12 μας απέδειξε ότι η αναισχυντία δεν έχει όρια. Εγκαλώντας τους Ποντίους για εγκλήματα που διέπραξαν εναντίον των Τούρκων (!), ολοκληρώνει το άρθρο-έκτρωμα με την εξής πρόταση- κατακλείδα: «Συνεπώς είναι ανεπίτρεπτο να ζητούμε με θορυβώδη τρόπο από την Τουρκία να καταδικάσει τα δικά της εγκλήματα, χωρίς όμως να ζητάμε συγγνώμη για παρόμοια εγκλήματα που έκανε η «δική μας» πλευρά», χαρίζοντας απόλυτη ικανοποίηση σε κάθε Τούρκο αξιωματούχο που διαπιστώνει ότι αυτή είναι η επίσημη άποψη του ΣΥΡΙΖΑ.

Με την ευκαιρία της σημερινής ημέρας μνήμης για το διωγμό και τη Γενοκτονία των Ελλήνων του Πόντου, η ΕΛΑΣΥΝ υψώνει το ανάστημά της τόσο στους εξωτερικούς εχθρούς που επιβουλεύονται την Εθνική μας κυριαρχία όσο και στους εσωτερικούς εχθρούς, εθνοπροδότες, απάτριδες μπολσεβίκους και τους διακηρύσσουμε ότι ο Ελληνισμός και ο Εθνικισμός, δεν εξοντώνονται και δεν περιορίζονται με νόμους-εκτρώματα. Όσο προδίδουν και εξοντώνουν τον Ελληνικό λαό τόσο πιο βέβαιοι να είναι ότι θα μας βρουν μπροστά τους.

 

Απάντηση