Η ΕΘΝΙΚΗ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΣΥΝΟΧΗ ΜΕΣΑ ΑΠΟ ΤΟ ΠΡΙΣΜΑ ΤΗΣ ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΙΣΤΟΡΙΑΣ & ΤΗΣ ΟΡΘΟΔΟΞΙΑΣ

 Η ελληνική ιστορία, αρχαία, ελληνιστική και νεότερη, έχει να μας καταδείξει πολλές πτυχές εθνικής κοινωνικής συνοχής, μέσα στις οποίες, οι εκάστοτε ελληνικές κοινωνίες με το ανάλογο κοινωνικοπολιτιστικό – κοινωνικοπολιτικό υπόβαθρο της κάθε εποχής, έφτασαν σε σημείο μεγάλης ακμής και Εθνικής Ενότητας. Κλασικό παράδειγμα η Ένωση των Ελληνικών Πόλεων – Κρατών κατά των Βαρβάρων στους Περσικούς πολέμους, η Ένωση όλων των Ελλήνων υπό τον Μέγα Αλέξανδρο, η Αυτοκρατορία του Βυζαντίου, η Εθνεγερσία του 1821, είναι μερικά μόνο δείγματα της Εθνικής Κοινωνικής Συνοχής, συστατικά της οποίας αποτελούν το ΟΜΑΙΜΟΝ, το ΟΜΟΘΡΗΣΚΟΝ, το ΟΜΟΤΡΟΠΟΝ και το ΟΜΟΓΛΩΣΣΟΝ.   

Παρατηρούμε, πως όταν στους Έλληνες, πρυτάνευε η Εθνική Κοινωνική Συνοχή, οι Έλληνες κάνανε κοσμοκρατορίες και οι ήταν οι βασικοί πρωταγωνιστές σε όλα τα επίπεδα της ζωής. Ακόμα και στην Εθνεγερσία του 1821, όταν οι Έλληνες, μες την βοήθεια, και την πνευματική και υλική προετοιμασία της Φιλικής Εταιρείας, απέκτησαν σιγά σιγά στην πλειονότητα τους, πιο συγκροτημένη   Εθνική Συνείδηση, οπότε με την εξέλιξη των γεγονότων της Εθνεγερσίας, κατάφεραν να αποκτήσουν συμπαγή Εθνική Κοινωνική Συνοχή (εξού και  το περίφημο «Για του Χριστού την Πίστη την Αγία και της Πατρίδος την Ελευθερία»).

Συστατικό στοιχείο όπως προαναφέραμε, της Εθνικής Κοινωνικής Συνοχής είναι το ΟΜΟΘΡΗΣΚΟΝ. Η ορθόδοξη πίστη  στον Θεό κράτησε ψηλά το Έθνος των Ελλήνων στα τετρακόσια χρόνια σκλαβιάς. Η Εθνική κοινωνική συνοχή αναφέρεται από τον θεό από τα χρόνια της παλαιάς διαθήκης καθώς και η μη αλλοίωσης της ορθόδοξης φυλής. Είναι το απαραίτητο συστατικό για να εξασφαλίσει το έθνος την πνευματική και ιστορική του Ταυτότητα καθώς και ακεραιότητα. Η αληθινή ιστορία ενός λαού αλλά και κάθε ανθρώπου, εν πρώτοις φανερώνει την πρόνοια και την αγάπη του θεού προς τον άνθρωπο, διότι η πρόνοια του θεού ακολουθεί και συνοδεύει το έθνος ή τον άνθρωπο πάσας τας ημέρας της ζωής του.

 Επιπλέον σου κηρύττει Σοφία διότι γνωρίζεις τον εχθρό σου και πως θα αντιμετωπίσει ένα έθνος κάθε πρόβλημα που θα παρουσιαστεί, διότι τα ανθρώπινα πάθη είναι τα ίδια. Ακόμη πρέπει ένα ορθόδοξο έθνος να ξεχωρίζει από τα άλλα για να δίνει πάντα το φως του Χριστού και του πολιτισμού. Η ορθοπραξία ενός έθνους περιέχει ορθοδοξία,  Συνοχή και ανόθευτη ιστορία.

   Χωρίς αυτά ένα έθνος είναι χαμένο καθώς και οι παροικούντες εν αυτώ.

Έτσι πορεύθηκε το Έθνος των Ελλήνων, ένα Έθνος Αγίων και Ηρώων! Το Ηρωικό Έπος της Αλβανίας, άρρητα συνδεδεμένο με την Ορθοδοξία, το είχε προετοιμάσει κατάλληλα ο Εθνικός μας Ηγέτης, Ιωάννης Μεταξάς, κάνοντας πραγματικότητα, ειδικά μέσα από την ΕΟΝ, την Εθνική Κοινωνική Συνοχή.

ΔΥΣΤΥΧΩΣ, στα σημερινά χρόνια, ο διεθνισμός και ο αδυσώπητος φιλελευθερισμός μαζί με τους Ταγούς τους (εγχώριους και ξένους), στο όνομα της ύλης και του χρήματος, έχουν καταρρακώσει την Εθνική Κοινωνική Συνοχή, σε σημείο να πλήττεται βάναυσα η Ελληνική Ιστορία και η Ορθόδοξη πίστη εδώ και δεκαετίες (αποτέλεσμα μια Ελληνική Κοινωνία μόνο κατ’ όνομα χωρίς Εθνική Ταυτότητα) , με αποκορύφωμα το κλείσιμο των Εκκλησιών και την επερχόμενη κατάργηση της Θείας Κοινωνίας καθώς και την αλλοίωση της Εθνεγερσίας του 1821, με μομφές από ανθρώπους, που το μόνο που θέλουν είναι να επιβληθεί όσο γίνεται πιο γρήγορα η Παγκόσμια Διακυβέρνηση και η Νέα τάξη, χωρίς Έθνος , χωρίς Ιστορία, χωρίς ήθη και έθιμα, απλοί καταναλωτές της ύλης, υποχείρια των Παγκόσμιων Εξουσιαστών.

Σε αυτό το Εθνικό Τέλμα, μόνο η Εθνική Λαϊκή Συνείδηση, συνεχίζει τον Δύσκολο αλλά όμορφο Εθνικό Αγώνα, που κάνει εδώ και μήνες, για Ελλάδα και Ορθοδοξία, για Εθνική Ενότητα, σε δρόμους , πλατείες, γειτονιές, με απώτερο σκοπό αυτή η πολυπόθητη Εθνική Κοινωνική Συνοχή, να μην σβήσει, αλλά αντιθέτως να γίνει μια φλόγα δυνατή, ευελπιστώντας να γίνει «Εθνική Πυρκαγιά» και Εθνικό ανάχωμα στα Εθνοκτόνα σχέδια που απεργάζονται τα παγκόσμια και εγχώρια αρπακτικά που μας κυβερνάνε. Όπως και ο Στρατηγός Μακρυγιάννης, είχε τονίσει ότι δεν πρέπει να είμαστε στο «ΕΓΩ» αλλά στο «ΕΜΕΙΣ», έτσι και η ΕΛΑΣΥΝ θα τονίζει συνεχώς πως ΕΘΝΙΚΉ ΕΝΟΤΗΤΑ θα υπάρξει, όταν όλοι οι Έλληνες Πατριώτες/πατριωτικοί φορείς-κόμματα, παραμερίσουμε τις προσωπικές φιλοδοξίες και ατομικές μας επιδιώξεις και ενωθούμε κάτω από ΕΛΛΑΔΑ, ΟΡΘΟΔΟΞΙΑ, ΤΙΜΗ & ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ.

 

Γιάννης Παντελαίος

Γυμναστής – Μέλος Συντονιστικού Συμβουλίου ΕλΑΣΥΝ

Απάντηση