Αποδείχτηκε περίτρανα: Η Ε.ΛΑ.ΣΥΝ. ξεσκέπασε την προδοσία στον Έβρο

Η ΝΔ ανέβηκε στην εξουσία, «πουλώντας», μεταξύ άλλων, ατζέντα εθνική, φορώντας δηλαδή ένα κοστούμι που εξαρχής την στένευε. Θα έλεγε κανείς ότι το έργο που είχε να κάνει στον τομέα των εθνικών θεμάτων θα ήταν «περίπατος στην εξοχή» , διαδεχόμενη τους απάτριδες της αριστεράς: Λαθρομετανάστευση, Πρέσπες, Τουρκία. Αντ’ αυτού η ΝΔ- και ο Υπουργός που επέλεξε να τοποθετήσει εκεί- αποδεικνύονται καταφανώς κατώτεροι των περιστάσεων. Πλήρης υιοθέτηση και εφαρμογή της μειοδοτικής συμφωνίας των Πρεσπών, υλοποίηση του εποικισμού κάθε γωνιάς της ενδοχώρας, άκρατος ενδοτισμός στις ορέξεις της Τουρκίας. 

Στο τελευταίο, τι να πρωτοθαυμάσει κανείς από την «περήφανη» εξωτερική πολιτική της ΝΔ. Την καθυστερημένη- και ανύπαρκτη στην ουσία- παραδοχή της εισόδου του τουρκικού «ερευνητικού» πλοίου εντός των χωρικών μας υδάτων για περίπου ένα 24 ωρο, επειδή τάχα «παρασύρθηκε από τα κύματα», την από αέρος παρενόχληση ακόμα και του Υπουργού Άμυνας από πολεμικά αεροσκάφη, όταν αυτά δεν πετάνε πάνω από την Άνδρο-  ή την απόπειρα υποβάθμισης της κατάληψης ελληνικού εδάφους στον Έβρο; 

Μιλάμε για «απόπειρα υποβάθμισης» επειδή είναι προφανές ότι η προσπάθεια Δένδια να «περάσει στα ψιλά» η άκρως επιθετική αυτή κίνηση της Τουρκίας, δεν καρποφόρησε. Και όχι τυχαία. Η κατάληψη ελληνικού εδάφους, 16 στρέμματα, αναφέρουν οι πηγές, δημοσιεύτηκε πρώτα στο εξωτερικό και σύμφωνα πλέον με όλα τα ελληνικά ΜΜΕ, «τα επανέλαβε ένα ακροδεξιό κόμμα». Ποιο άραγε;

Ας δούμε αναλυτικότερα το σοβαρό αυτό θέμα: Η είδηση πράγματι αρχικά διακινήθηκε από ξένα ειδησεογραφικά μέσα, το ΥΠΕΞ δε, άρχισε να εκδίδει κατά πάγια πρακτική του νερόβραστα διαβήματα και «ρηματικές διακοινώσεις», όταν πλέον δεν μπορούσε να ελέγξει την πληροφόρηση από το εξωτερικό. Και πώς να την ελέγξει όταν ο Ανεξάρτητος Ευρωβουλευτής και Πρόεδρος της ΕΛΑΣΥΝ Γ. Λαγός, από την πρώτη στιγμή δημοσιοποίησε το γεγονός με τον επισημότερο θεσμικό  τρόπο, δηλαδή με Επείγουσα Ερώτηση προς τον Ύπατο εκπρόσωπο της ΕΕ για θέματα εξωτερικής πολιτικής; 

Αξίζει να επισημανθεί ότι η επίσημη τοποθέτηση Δένδια για το θέμα ήταν επί λέξει: «…Μπορούν κάλλιστα να γίνουν οι ανάλογες μετρήσεις και με μια επιτροπή κοινή, όλα αυτά τα πράγματα να επιλυθούν. Μιλάμε για λίγες δεκάδες μέτρα.» (!)

Τραγική περίπτωση Υπουργού και είναι και συνάδελφός μου, δικηγόρος. Σε μια μόνο φράση, δύο «πατάτες»: Έμμεση παραδοχή της κατάληψης εδάφους και υποβάθμιση του συμβάντος «λόγω μεγέθους» ! «Λίγες δεκάδες μέτρα» !

Μπορείτε να καταλάβετε τι θα ισχυριζόταν αν, ο μη γένοιτο, υπεράσπιζε στο Μεικτό Ορκωτό θύμα βιασμού, ως πολιτική αγωγή; «Εφόσον η διείσδυση υπήρξε μικρή, μπορούμε να τα βρούμε..»

Επειδή όμως η τιμή της χώρας, δεν πάει με την μεζούρα όπως νομίζει ο Δένδιας και  είναι απείρως σημαντικότερη , ευτυχώς, υπάρχει η ΕΛΑΣΥΝ, ως μοναδικός υπερασπιστής της. Ούτε ο ΣΥΡΙΖΑ, ούτε άλλος θεσμικός παράγοντας, ούτε οι τουρκοφάγοι των PC, κανένας. Η ΕΛΑΣΥΝ πλέον, αναδεικνύεται, όπως και ο ίδιος ο Δένδιας παραδέχεται χωρίς να την κατονομάζει παρά μόνο ως «ένα ακροδεξιό κόμμα», στον μοναδικό φορέα που ασκεί εξωτερική πολιτική- εντός και εκτός συνόρων- με εθνικούς και όχι με κομματικούς όρους. 

Από το συμβολικό σκίσιμο της τουρκικής σημαίας στο Ευρωκοινοβούλιο από τον Γ. Λαγό, μέχρι την φυσική παρουσία του στη συνοριογραμμή του Έβρου, από την μήνυση στον τουρκόψυχο Δήμαρχο Ιάσμου μέχρι την ποινική δίωξη στις ΜΚΟ των λαθροδιακινητών, αποδεικνύεται ότι ένα κόμμα όσο μικρό ή νέο στα πολιτικά δρώμενα κι αν είναι, μπορεί να κάνει τη διαφορά. Μπορεί να ασκεί εξωτερική πολιτική αντικαθιστώντας επάξια τις εκλεγμένες αντιπολιτεύσεις και τους διαπληκτιζόμενους σπουδαρχίδες ηγετίσκους του διαδικτύου. 

Επανέρχομαι στα σημαντικά: Όταν αντιμετωπίζεις μια οιονεί εισβολή εχθρικού κράτους ως «συνταγματική υποχρέωση διαφύλαξης συνόρων», όπως ο Δένδιας και όχι ως πατριωτικό καθήκον, τότε αυτοαναγορεύεις τη χώρα σου σε διεθνή καρπαζοεισπράκτορα. Και ανοίγεις την όρεξη στους εχθρούς σου για «μαθήματα ιστορίας» προς την διεθνή κοινότητα, που καμία σχέση δεν έχουν με την ιστορική αλήθεια. Γιατί η διαχρονία του ελληνικού έθνους δεν περιορίζεται ούτε σε Συντάγματα ούτε σε πολιτικά συστήματα ούτε σε πρόσωπα. Είναι υπεράνω αυτών και τα εμπεριέχει. 

Συμμερίζομαι την αγωνία του ΥΠΕΞ, που υποθέτω, στίβει το κεφάλι του να βρει τι θα απαντήσει στην νέα ανακοίνωση του τουρκικού ΥΠΕΞ που καταπατά τη μνήμη της Γενοκτονίας των Ποντίων, με ιταμό τρόπο, μετά την ατυχή δήλωση Δένδια. Γράφουν ως απάντηση οι «σοφοί» του Υπουργείου: «…Η ιστορική αλήθεια, η αυτοκριτική και η εγκατάλειψη του αναθεωρητισμού, αποτελούν προϋποθέσεις για τον καλόπιστο διάλογο και την καταπολέμηση των ακροτήτων του εθνικισμού, για τη συμφιλίωση των λαών και των κρατών και την ειρηνική συμπόρευσή τους. Αυτή την πολιτική στάση επέλεξε ο Ελευθέριος Βενιζέλος όταν πρότεινε τον Μουσταφά Κεμάλ Ατατούρκ ως υποψήφιο για το Νόμπελ Ειρήνης. Και αυτό παραμένει σημαντικό κομμάτι της βαρυσήμαντης παρακαταθήκης που άφησε πίσω του ο μεγάλος Έλληνας πολιτικός…» Αν ο Δένδιας, σκέφτεται να προτείνει τον Ερντογάν για το Νόμπελ, να μας το πει.

Αν επίσης δυσκολεύεσαι  κ. Δένδια να βρεις ιστορικά παραδείγματα για να «αποστομώσεις» του τούρκους, να πεις να σε βοηθήσουμε. Δεν είναι ντροπή. Ντροπή είναι αντίθετα,  να  «εμπνέεσαι» από το εθνικό όνειδος που διέπραξε ο Βενιζέλος προς τον σφαγέα του λαού σου και να το σερβίσεις ως «απάντηση» σε μια αισχρή πρόκληση. 

  

 

Γιάννης Ζωγράφος

Δικηγόρος- ΜΔΕ Ποινικού Δικαίου

Μέλος Συντονιστικού Συμβουλίου ΕΛΑΣΥΝ  

Απάντηση