ΕΙΝΑΙ ΟΠΙΣΘΟΧΩΡΗΣΗ ΚΑΙ ΗΤΤΑ, ΑΝΟΗΤΟΙ…

Πότε θα καταλάβουν επιτέλους οι μοιραίες κυβερνήσεις των τελευταίων 45 χρόνων, ο ανεκδιήγητος σημερινός πρωθυπουργός αλλά και ένας τραγικός ΥΠΕΞ, ότι η διαχρονική αμέλεια ανάσχεσης και αποτροπής της τουρκικής επιθετικότητας οδηγεί σε ένα μόνο αποτέλεσμα, την υποταγή?

Η απόφαση της κυβέρνησης, είναι να προχωρήσει η κατασκευή του νέου τμήματος του φράχτη στην περιοχή των Φερών αλλά αυτό να γίνει πιο πίσω από την φυσική συνοριακή γραμμή που ορίζεται από το ποτάμι και εντός της ελληνικής επικράτειας. Πρόκειται για μια απόφαση που επιβεβαίωσε και ο Μητσοτάκης στην συνέντευξή του στο Star λέγοντας: «Τον κάνουμε (τον φράχτη), λίγο εντός του ελληνικού εδάφους, όπως έγινε ακριβώς και με το φράχτη στις Καστανιές, για να μην υπάρχει καμία απολύτως αμφιβολία για το που μπαίνει ο φράχτης».

Η οπισθοχώρηση αυτή εγκυμονεί εξαιρετικά σοβαρούς κινδύνους. Και τούτο διότι μπορεί να δώσει ένα ακόμη όπλο στην Τουρκία να εγείρει εδαφικές αμφισβητήσεις και να μεταφέρει την στρατηγική της δημιουργίας «γκρίζων ζωνών» και στον Έβρο, επικαλούμενη ακριβώς την οριοθέτηση του φράχτη από την Ελλάδα ως αναγνώριση νέων δεδομένων στα σύνορα.

Οι ενέργειες της Τουρκίας στο Νότιο Έβρο δεν μπορούν να αντιμετωπίζονται ως μεμονωμένο γεγονός. Αντιθέτως, αποδεικνύουν την κλιμάκωση της προκλητικότητας των μογγόλων μετά την εργαλειοποίηση λαθρομεταναστών αλλά και τις παραβιάσεις ελληνικής και κυπριακής ΑΟΖ.

Μοιρολατρία, δήθεν αντιδράσεις και διαβήματα, διαμαρτυρία, μικρές συμβολικές νίκες, πολλές ψευδαισθήσεις, αλλά στην ουσία συζήτηση όρων προσαρμογής και παράδοσης. Αυτή είναι η εξωτερική πολιτική της κυβέρνησης.

Μόνο μια μπορεί να είναι η εθνική και υπερήφανη επιλογή.

Μόνο στρατιωτική ισχύς, αποτροπής και ανάσχεσης της Τουρκίας στη θάλασσα, την ξηρά και τον αέρα. Αλλά αυτό προυποθέτει ΕΘΝΙΚΗ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ. Και δεν την έχουμε…

 

 

ΓΙΩΡΓΟΣ Β. ΛΟΥΚΑΚΟΣ

        ΙΑΤΡΟΣ

Μέλος Συντονιστικού Συμβουλίου ΕΛΑΣΥΝ

 

 

Απάντηση