Πλήρωσε με το χέρι σου! Το ολοκληρωτικό τσιπαρισμα ένα βήμα πιο κοντά…

Η Ελλάδα μπορεί να εισάγει λεμόνια από την Αργεντινή και σκόρδα από το Ισραήλ αλλά είναι “πρωτοπόρα” στην τεχνολογία που θα την φέρει ακόμα πιο κοντά στον Μεγάλο Αδελφό της Νέας Τάξης.

Όπως βλέπετε στο σχετικό δημοσίευμα, το “τσιπάρισμα” αποτελεί μια εύκολη και επικερδή (για την εξουσία) επιλογή, αφού βλάκες, πρόβατα και παγκοσμιοποιητές υπάρχουν μπόλικοι στη χώρα μας.
Αρκεί ακόμα ένας “κοροιδοιός” και οι περισσότεροι θα σχηματίζουν ουρές για να τσιπαριστούν, αφού η τεχνολογία υπάρχει. Θα ψωνίζεις,  θα ταξιδεύεις, θα πληρώνεις στο σούπερ μάρκετ, θα προστατεύεσαι από τους ιούς και στο τέλος, όταν  δεν σε χρειάζονται άλλο, λίγο πριν την σύνταξη δηλαδή ή όταν αρρωστήσεις, θα σου κλείνουν τον διακόπτη και θα σβήνεις πιο γρήγορα και από το αρκουδάκι της duracell.
Η σταμπαρισμένη με καμμένη σφραγίδα αγελάδα στο far west, ο μακάκος στα βάθη της Ασίας με το βραχιόλι και ο τσιπαρισμένος πιγκουίνος της Ανταρκτικής, για ερευνητικούς σκοπούς, θα έχουν πολλαπλάσιες ελευθερίες από τον μέσο ηλίθιο “προοδευτικό” που θα πάρει την τεχνολογία.
Εμείς οι “οπισθοδρομικοί” θα προτιμήσουμε ακόμα και την ανταλλακτική οικονομία, προκειμένου να μην μπούμε στη σειρά με τα υπόλοιπα ζώα του ζωικού βασιλείου. Μπορεί για λίγο να μας λείψετε αλλά…  θα σας παρακολουθούμε live με ενδιαφέρον, απο τα ντοκιμαντέρ του National  Geographic!
Γιάννης Ζωγράφος
Δικηγόρος
Μέλος Συντονιστικού Συμβουλίου ΕΛΑΣΥΝ

Διαβάστε την είδηση:
Στην δημιουργία και κατασκευή κοσμημάτων ανέπαφων πληρωμών δραστηριοποιείται η ελληνική νεοφυής εταιρεία Neos, η οποία ήλθε σε συμφωνία με τη σουηδική Fidesmo, που εξειδικεύεται στην παροχή εξελιγμένων υπηρεσιών ηλεκτρονικών πληρωμών και συνεργάζεται με τη Mastercard.
Να θυμίσουμε πως πληρωμές στην Σουηδία γίνονται και με μικροτσίπ. Λέτε αυτό να είναι το επόμενο βήμα στην Ελλάδα;
Συνδυάζοντας τεχνολογίες αιχμής με την τέχνη της χειροποίητης κατασκευής κοσμημάτων, η Neos (πλήρης ονομασία Neos Beyond Payments) δημιουργεί και διαθέτει στην ευρωπαϊκή αγορά βραχιόλια και αξεσουάρ που λειτουργούν όπως μια κάρτα ανέπαφων πληρωμών. Δίνει έτσι τη δυνατότητα στους καταναλωτές να πραγματοποιούν τις πληρωμές του σε οποιοδήποτε τερματικό (POS) ανέπαφων συναλλαγών, απλά με μία κίνηση του χεριού του, με το βραχιόλι που φορούν.
Σας παραπέμπει κάπου αυτή η εικόνα;
Η Neos δραστηριοποιείται ήδη στις αγορές της Σουηδίας, της Νορβηγίας και της Δανίας (εκεί όπου η χρήση καρτών τείνει να οδηγήσει στην εξάλειψη των μετρητών), όπως επίσης στη γερμανική αγορά, με προοπτικές επέκτασης σε Βρετανία, Ελλάδα και άλλες ευρωπαϊκές χώρες.
Τα προϊόντα της κατασκευάζονται στην Ελλάδα.
Όπως αναφέρουν στελέχη της εταιρείας, εκμεταλλευόμενη την τεχνολογία του passive tokenization (μέσω αυτής είναι εφικτή η αντικατάσταση – προστασία των στοιχείων της κάρτας με έναν μοναδικό αριθμό, το token, που αποκρυπτογραφείται μόνο όταν αυτό ζητηθεί για την πραγματοποίηση μίας συναλλαγής), η Neos δίνει τη δυνατότητα στους καταναλωτές να συνδέσουν τα κοσμήματά της – εύκολα, γρήγορα και με ασφάλεια – με όποια από τις υποστηριζόμενες κάρτες πληρωμών. Η σύνδεση γίνεται μέσω Android φορητών συσκευών ή και κατά την αγορά από το ηλεκτρονικό κατάστημα neospay.com.
 Όπως αναφέρουν στελέχη της Neos, με αφορμή την ανακοίνωση συνεργασίας, τα κοσμήματα και τα wearables πληρωμών της εταιρείας λειτουργούν χωρίς μπαταρία, άρα δεν χρειάζονται φόρτιση και είναι πάντα λειτουργικά και έτοιμα για την πραγματοποίηση ανέπαφων πληρωμών.
Είναι αδιάβροχα και λειτουργούν αυτόνομα. Ανά πάσα στιγμή, ο χρήστης έχει τη δυνατότητα, εύκολα και με ασφάλεια, μέσω Android εφαρμογής, να αλλάξει τη συνδεδεμένη κάρτα πληρωμών, αφαιρώντας την υπάρχουσα και προσθέτοντας μία άλλη. Σε περίπτωση, δε, απώλειας του βραχιολιού, μπορεί άμεσα μέσω του έξυπνου κινητού να ακυρώσει τη σύνδεση της κάρτας με το κόσμημα, χωρίς να χρειαστεί να ακυρώσει την ίδια την κάρτα πληρωμών.
Δίνοντας έμφαση στον σχεδιασμό, η Neos έχει ως στόχο την δημιουργία κοσμημάτων και αξεσουάρ που φοριούνται (wearables) που ο χρήστης αγαπά και θέλει να φορά, κάνοντας παράλληλα εύκολα, γρήγορα και ανέπαφα τις καθημερινές του πληρωμές.

Απάντηση