Ερώτηση Γιάννη Λαγού στην Κομισιόν για τους διωγμούς που υφίστανται οι Χριστιανοί σε Νιγηρία και Κίνα

Ερώτηση στην Κομισιόν κατέθεσε ο ανεξάρτητος Ευρωβουλευτής και επικεφαλής της Ε.ΛΑ.ΣΥΝ Γιάννης Λαγός για τους διωγμούς που υφίστανται οι Χριστιανοί σε Νιγηρία και Κίνα.

Συνεχίζονται οι διωγμοί των Χριστιανών:  Νέο επεισόδιο με αφαίρεση σταυρών στην Κίνα – Σκοτώνουν Χριστιανούς στη Νιγηρία

Πέραν πάσης αμφιβολίας, ο Χριστιανισμός ανά τον κόσμο είναι υπό διωγμόν, όσο καμμία άλλη θρησκεία. Στην Κίνα, περισσότεροι από 250 σταυροί αφαιρέθηκαν από τις εκκλησίες στην επαρχία Anhui μεταξύ Ιανουαρίου και Απριλίου φέτος ενώ οι επικεφαλής της εκκλησίας έχουν απειληθεί με φυλάκιση και κλείσιμο της εκκλησίας εάν αρνηθούν την αφαίρεση των σταυρών. Ο Κινέζος χριστιανός ακτιβιστής Μπομπ Φου, ανέφερε στο Κογκρέσο των ΗΠΑ ότι η κινεζική κυβέρνηση εποπτεύει ένα πενταετές σχέδιο για να καταστήσει τον Χριστιανισμό πιο συμβατό με τον σοσιαλισμό. Το σχέδιο περιλαμβάνει μια «επανεγγραφή» της Βίβλου για να κάνει τις σοσιαλιστικές ιδέες να φαίνονται πιο… θεϊκές, εξήγησε ο Φου. Παράλληλα, στη Νιγηρία οι Ισλαμιστές κατέλαβαν ακόμη ένα χριστιανικό χωριό στην επαρχία Borno, αφοπλίζοντας τους κατοίκους, σκοτώνοντας περισσότερους από 80 ανθρώπους. Πιστεύεται ότι πίσω από την εν λόγω επίθεση είναι η γνωστή μαχητική τζιχαντιστική ομάδα Boko Haram. Ο απολογισμός είναι 81 νεκροί και 13 τραυματίες στον τόπο της εκτέλεσης, ενώ άλλα επτά άτομα, μαζί με τον αρχηγό του χωριού, απομακρύνθηκαν από τους επιτιθέμενους ως όμηροι. 

Ερωτάται η Επιτροπή:

Σε ποιες ενέργειες θα προβεί προκειμένου να διασφαλίσει τα δικαιώματα των Χριστιανών ανά τον κόσμο;

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here