Επιβεβαιώθηκε η τουρκική εισβολή στο Έβρο- Η Ε.ΛΑ.ΣΥΝ είχε αναδείξει το ζήτημα από τον Μάιο.

Σύμφωνα με το έγκριτο πατριωτικό site pronew.gr, την περασμένη Τετάρτη είχαμε άλλη μία επιβεβαίωση (μετά τα 2 ελληνικά διαβήματα)  της τουρκικής εισβολής και κατάληψης σε ελληνικά εδάφη στον Έβρο στην περιοχή Μελισσοκομείο Φερρών, καθώς πραγματοποιήθηκε στην Αλεξανδρούπολη ελληνοτουρκική συνάντηση με σκοπό την διαπραγμάτευση για το κυριαρχικό δικαίωμα (σσ. δηλαδή σε ποιον ανήκει) η περιοχή.

Επιτροπές στρατιωτικών, τεχνικών και εμπειρογνωμόνων των δύο πλευρών βρέθηκαν την Τετάρτη 22/7 στα Υψαλα της Τουρκίας και την Πέμπτη 23/7 στην Αλεξανδρούπολη, την ώρα δηλαδή που ελληνικός και τουρκικός στόλος βρίσκονταν αντιμέτωποι στο Αιγαίο.

Αντικείμενο της «τεχνοκρατικού χαρακτήρα» συνάντησης ήταν, σύμφωνα με κυβερνητικές πηγές, το θέμα της απεικόνισης της συνοριογραμμής στην τοποθεσία Μελισσοκομείο του ποταμού Έβρου, που πρόσφατα αποτέλεσε σημείο της τουρκικής εισβολής (σσ τα σύνορα έχουν απεικονισθεί εδώ και δεκαετίες).

Πληροφορίες αναφέρουν ότι τα μέλη των δύο επιτροπών επισκέφθηκαν και το σημείο της εισβολής στο Μελισσοκομείο, αλλά κατά βάσιν οι συζητήσεις έγιναν «επί χάρτου» και τα αποτελέσματα θα δοθούν στα υπουργεία Εξωτερικών των δύο χωρών. Τα στελέχη που μετείχαν από την ελληνική πλευρά δεν έγιναν γνωστά.

Αν δεν έγινε τίποτα και οι κινήσεις ήταν σε «τουρκικό έδαφος» όπως μας ενημέρωνε η κυβέρνηση, ποιος ο λόγος να συναντηθούν οι δύο επιτροπές; Είναι πρωτοφανές, γελοίο και επικίνδυνο που υπάρχει μία ηγεσία που συζητά για την απεικόνιση των συνόρων τη στιγμή που τα σύνορα έχουν αποσαφηνιστεί και «απεικονιστεί» εδώ και δεκαετίες.

Ουσιαστικά αυτό που υπάρχει είναι ένοπλη αμφισβήτηση των συνόρων από την Τουρκία και υποχώρηση της ελληνική πλευράς η οποία μπαίνει σε διαπραγματεύσεις παραχώρησης των κυριαρχικών της δικαιωμάτων.

Πρόκειται για μία ακόμη επιβεβαίωση της Ε.ΛΑ.ΣΥΝ, η οποία μέσω του επικεφαλής της, Γιάννη Λαγού, είχε υποβάλλει ερώτηση για το ζήτημα αυτό στον Ύπατο Εκπρόσωπο της Ένωσης για θέματα εξωτερικής πολιτικής και ασφάλειας, Τζόσεπ Μπορέλ, ήδη από τις 23 Μαΐου 2020. Την εν λόγω ερώτηση ακολούθησε και δελτίο Τύπου που η Ε.ΛΑ.ΣΥΝ είχε αποστείλει τότε σε όλα τα μέσα μαζικής ενημέρωσης, καθώς και αιχμηρές παρεμβάσεις του Γιάννη Λαγού στο twitter.

Απάντηση