Ψέματα των Τούρκων σε βαρος του Ελληνικού Στρατού

Διαβάσαμε αυτό το ψέμα της δήθεν πωλήσης 50 drone από τουρκική αμυντική βιομηχανία προς την Ελλάδα. Δεν ισχύει. Επαναλαμβάνουμε δεν ισχύει. Για αυτό και δεν γράψαμε τίποτε από τότε.

Πριν από κανένα μήνα το είχαμε διαβάσει για πρώτη φορά και το ψάξαμε. Δεν ισχύει. Τώρα αν θέλουμε να αναπαράγουμε οποιαδήποτε ανοησία λένε οι Τούρκοι ή ενδεχομένως και τις ψυχολογικές επιχειρήσεις τους, είμαστε άξιοι της μοίρας μας. Υπάρχουν αλλά σημεία  τα οποία μπορούμε να καταλογίσουμε στο στρατό μας.
Αλλά οφείλουμε να είμαστε δίκαιοι, ειλικρινείς και με διάκριση.
Το ελληνικό υπουργείο Άμυνας δημοσίευσε σήμερα τα εξής :

Από το Υπουργείο Εθνικής Αμύνης διαψεύδονται κατηγορηματικά διαρροές φημών και ανεπιβεβαίωτες πληροφορίες που προέρχονται από ξένα Μέσα Μαζικής Επικοινωνίας προβάλλοντας δήθεν ότι ο Ελληνικός Στρατός προτίθεται να προμηθευτεί τηλεκατευθυνόμενα ή μη επανδρωμένα εναέρια μέσα τουρκικής κατασκευής. Από τα τέλη Μαΐου γίνονται στοχευμένες διαρροές σε ξένα και σε ελληνικά ΜΜΕ, χωρίς ωστόσο να επιβεβαιώνονται ή να τεκμηριώνονται με στοιχεία.

Πληροφορίες που διακινούνται μέσω του διαδικτύου, ειδικά από τις ενημερωτικές ιστοσελίδες, θα πρέπει να επιβεβαιώνονται πολύ προσεκτικά πριν αναπαραχθούν στο εσωτερικό. Αυτό επιτάσσουν οι στοιχειώδεις Κανόνες Δημοσιογραφικής Δεοντολογίας, ιδίως όταν πρόκειται για ευαίσθητα θέματα που ανάγονται στο πεδίο της Εθνικής Αμύνης και Ασφαλείας.

Εάν αυτό δεν συμβαίνει, τότε το Υπουργείο Εθνικής Αμύνης επιφυλάσσεται παντός νομίμου δικαιώματός του για την αντιμετώπιση φαινομένων διασποράς ψευδών ειδήσεων και επηρεασμού της κοινής γνώμης, συμφώνως προς το Άρθρο 191 του Ποινικού Κώδικος και του Ν. 4619/19.

Απάντηση