Ερώτηση Γιάννη Λαγού στην Κομισιόν για τον ελληνικό τουρισμό

Ερώτηση στην Κομισιόν κατέθεσε ο μη εγγεγραμμένος Ευρωβουλευτής Γιάννης Λαγός για τις προκλήσεις που αντιμετωπίζει ο ελληνικός τουρισμός:

Ο ελληνικός τουρισμός σε κίνδυνο

Δραματικά είναι τα στοιχεία για τον ελληνικό τουρισμό, όπως αυτά προκύπτουν από τον απολογισμό που κάνουν ξενοδόχοι, τουριστικοί πράκτορες και λοιποί επαγγελματίες του τουρισμού. Οι αριθμοί είναι αμείλικτοι: τα έσοδα ύψους 18,5 δισεκατομμυρίων ευρώ του 2019, το 2020, εξαιτίας της κρίσης του Covid-19 παρουσίασαν πτώση της τάξεως του 80% και φαίνεται να διαμορφώνονται μεταξύ 3-3,5 δισεκατομμυρίων. Τα 15 δισεκατομμύρια ευρώ που θα λείψουν από τις φετινές ταξιδιωτικές εισπράξεις από το εξωτερικό αντιστοιχούν σε ποσοστό που πλησιάζει τα επίπεδα του 7,5% του ΑΕΠ! Πρόκειται για ένα καίριο πλήγμα στην ήδη καθημαγμένη ελληνική οικονομία αλλα και στην κοινωνία που βλέπει την ανεργία να εκτοξεύεται την στιγμή που το κλίμα που διαμορφώνεται και για την τουριστική σεζόν του 2021, είναι δυσοίωνο. 

Ερωτάται η Επιτροπή:

-Θα υπάρξει κάποια ειδική στήριξη των επαγγελματιών του τουρισμού, δεδομένου του ότι στην Ελλάδα, τουλάχιστον, μέχρι πρότινος απασχολούνταν πάνω από 800.000 εργαζόμενοι, ενώ σε νησιωτικές περιφέρειες όπως το Ιόνιο, το Νότιο Αιγαίο και η Κρήτη, το 18% – 30% των απασχολούμενων είναι στον τουρισμό;

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here