ΒΕΤΟ ΣΤΗΝ ΕΝΤΑΞΗ ΤΩΝ ΣΚΟΠΙΩΝ ΣΤΗΝ Ε.Ε.

ΥΠΑΡΧΕΙ ΚΑΙ Η ΕΥΡΩΠΗ ΠΟΥ ΑΝΤΙΣΤΕΚΕΤΑΙ…

 

Την ώρα που ο γερμανοτραφής και υπόλογος στην Καγκελαρία Μητσοτάκης “τηρεί τη συμφωνία που υπέγραψε η Ελλάδα”, με την πλήρη συνέργεια ασφαλώς των κωφαλάλων…”πατριωτών” τύπου Άδωνι και Βορίδη, η Βουλγαρία φαίνεται ότι θα σώσει την παρτίδα, αφού , για λόγους που έπρεπε να έχει εδώ και μήνες προβάλει η Ελλάδα, θα μπλοκάρει τις ενταξιακές διαπραγματεύσεις των Σκοπίων με την ΕΕ.

Συγκεκριμένα η Βουλγαρία προτάσσει το γεγονός ότι η γλώσσα των σκοπιανών δεν είναι “μακεδονική”, όπως δέχτηκαν οι “δικοί μας” , αλλά βουλγάρικη. Πράγματι αυτό ισχύει.

Όπως ισχύει και ότι τα Σκόπια έχουν παραβιάσει από την πρώτη μέρα, ολόκληρο το κουρελόχαρτο που υπέγραψε ο Τσίπρας με τον Ζάεφ. Γιατί ο “πατριώτης” Μητσοτάκης, που δήθεν αντιδρούσε στην υπογραφή της συμφωνίας δεν διανοείται να αντιδράσει; Και αν τον μαλώσει η θεία από το Βερολίνο, πώς θα το ξεπεράσει;

Επιπλέον δύο κράτη-μέλη της ΕΕ – η Ουγγαρία και η Πολωνία – δεν έδωσαν τη συγκατάθεσή τους σε δύο θέματα όπου απαιτείται ομοφωνία: Στον τελικό συμβιβασμό για το ΠΔΠ και στην τροποποιημένη Απόφαση περί Ιδίων Πόρων, που είναι αναγκαία για να δανειστεί η Επιτροπή τα 750 δισ. του Ταμείου Ανάκαμψης, αλλά και για να λειτουργήσει το ΠΔΠ.

Με ανάρτησή του στο Twitter, άμεσα, ο Ούγγρος κυβερνητικός εκπρόσωπος Ζόλταν Κόβατς επιβεβαίωσε το βέτο, σημειώνοντας ότι «δεν μπορούμε να υποστηρίξουμε στην παρούσα μορφή του» τον μηχανισμό, καθώς αντιτίθεται στη συμφωνία της Συνόδου Κορυφής του Ιουλίου. Νωρίτερα, ο αναπληρωτής υπουργός Δικαιοσύνης της Πολωνίας, Μιχάλ Βόιτσικ, είχε μιλήσει, δίνοντας μαθήματα πατριωτισμού στους εν Ελλάδι υποτακτικούς της Μέρκελ, για «κρίσιμη στιγμή» στην ιστορία της χώρας του, τονίζοντας: «Πόσο αξίζει η εθνική κυριαρχία; Ένα δισεκατομμύριο, μερικές δεκάδες δισεκατομμύρια, μερικές εκατοντάδες δισεκατομμύρια ευρώ; Για εμάς είναι ανεκτίμητη».

 

ΤΟΜΕΑΣ ΕΞΩΤΕΡΙΚΩΝ ΕΛΑΣΥΝ

Απάντηση