ΕΛΛΑΣ ΚΑΙ ΤΕΧΝΗΤΗ ΝΟΗΜΟΣΥΝΗ

Η ΤΕΧΝΗΤΗ ΝΟΗΜΟΣΥΝΗ ΣΤΗΝ ΑΡΧΑΙΑ ΕΛΛΑΔΑ

Η Τέταρτη βιομηχανική επανάσταση έχει ξεκινήσει από την δεκαετία του 1990 ανεπίσημα.

Σε επίσκεψη το 2017 στην έκθεση τεχνολογίας είπε ο Βλαντιμίρ Πούτιν σε ένα περίεργο ψηφιακό βοηθό: Η ψηφιακή νοημοσύνη είναι καθοριστική τεχνολογία για τις επόμενες δεκαετίες,αλλά δεν πρέπει να ανατεθεί να κυβερνά ένα Έθνος -“τουλάχιστον όχι ακόμα“. Η Αθηνά, το ρομπότ έκανε ερώτηση στον Πρόεδρο Πούτιν: Ένα ρομπότ μπορεί να γίνει Πρόεδρος; Ο Πούτιν απάντησε «όχι ακόμα». Επισήμανε ότι όποιος κατέχει την τεχνητή νοημοσύνη θα κυριαρχήσει στον κόσμο.

Η τεχνητή νοημοσύνη όμως είναι τόσο παλιά όσο και οι Έλληνες. Ναι καλά διαβάσατε. Οι Έλληνες υπήρξαν οι γενάρχες των επιστημών ,των εφευρέσεων και της τεχνητής νοημοσύνης. Θα αναφέρουμε την “βίδα ” του Αρχιμήδη ,το “ρομπότ- υπηρέτης ” του Φίλωνα, το αυτόματο θέατρο του Ήρωνος και τον υπολογιστής Αντικυθήρων.

Τάλως το ρομπότ φύλακας της Κρήτης. Ο μυθικός χάλκινος γίγαντας που προστάτευε την μινωική Κρήτη από τους εχθρούς. Ο Φύλακος και ο Αυτόνοος οι ” δύο ήρωες” των Δελφών που καταδίωξαν τους Πέρσες, όταν επιχείρησαν να εισβάλουν στο Μαντείο των Δελφών.

Βλέπετε Έλληνες είμαστε κάτοχοι και φύλακες φωτός για αυτόν τον πλανήτη. Κανείς άλλος δεν θα μπορέσει να την έχει σε απόλυτο βαθμό και δεν πρέπει.

Πηγή: Russia today

Αθηνά το ρομπότ

Τάλος ο προστάτης τής Κρήτης

ΤΟΜΕΑΣ ΕΡΕΥΝΑΣ ΚΑΙ ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑΣ ΕΛΑΣΥΝ

 

Απάντηση