ΗΡΩΙΝΗ ΓΙΑ ΤΗΝ Ε.Ε.

ΜΕΤΑ ΤΟΝ ΤΟΥΡΚΟ ΔΙΠΛΩΜΑΤΗ ΠΟΥ ΣΥΝΕΛΗΦΘΗ ΜΕ 100 ΚΙΛΑ ΗΡΩΙΝΗ…

Σε επιχείρηση που πραγματοποίησαν οι δυνάμεις ασφαλείας στην πόλη Λβιβ της Ουκρανίας, ανακοινώθηκε πώς κατασχέθηκε ποσότητα ηρωίνης μεγαλύτερης του ενός τόνου
Στην επιχείρηση συνελήφθησαν 4 Τούρκοι πολίτες.
Σε ανακοίνωση της Υπηρεσίας Ασφαλείας της Ουκρανίας, αναφέρεται πως με επιχείρηση που πραγματοποιήθηκε στην πόλη Λβιβ, κατασχέθηκε ηρωίνη βάρους ένα τόνου και 35 κιλών, που έχει αξία 2,3 δις γκρίβνα (περίπου 598 εκ.τουρκικές λίρες).

Σχέδιο για αποστολή προς την ΕΕ ως διπλωματικό φορτίο

Διεθνής εγκληματική οργάνωση είχε σχεδιάσει, τα ναρκωτικά που έφτασαν στην Ουκρανία μέσω θαλάσσης από το Πακιστάν,  να σταλούν προς την ΕΕ, με το προκάλυμμα του διπλωματικού φορτίου. Στην ανακοίνωση της κεντρικής εισαγγελίας της Ουκρανίας, αναφέρεται πως στη μεγαλύτερη επιχείρηση κατά των ναρκωτικών της χώρας, συνελήφθησαν τέσσερις Τούρκοι πολίτες. Αναφέρεται πως μεταξύ των συλληφθέντων είναι και ένας Τούρκος πολίτης που φέρεται να είναι διακινητής των ναρκωτικών.

Αναφέρεται επίσης πως η έρευνα σχετικά με το περιστατικό συνεχίζεται ενώ έχουν παρθεί και τα απαραίτητα μέτρα για τον εντοπισμό και των υπολοίπων μελών του εγκληματικού δικτύου.

Άραγε με την κάλυψη διπλωμάτη ποιας χώρας θα μεταφερόταν τα ναρκωτικά;

 

Πηγή: tourkikanea.gr

***Ο  Γιάννης Λαγός πριν από 15 ημέρες, είχε καταθέσει ερώτηση στην κομισιόν για την υπόθεση της σύλληψης τούρκου διπλωμάτη για τη διακίνηση 100 κιλών ηρωίνης, θέτοντας την ΕΕ προ των ευθυνών της για το ενδεχόμενο, η μαζική αυτή διακίνηση ναρκωτικών να αποτελεί σχέδιο κεντρικά σχεδιασμένο από το τουρκικό κράτος. 

 

Η ΕΡΩΤΗΣΗ ΤΟΥ ΓΙΑΝΝΗ ΛΑΓΟΥ:

«Ο πρώην ακόλουθος τύπου στην πρεσβεία της Τουρκίας στις Βρυξέλλες, συνελήφθη στη συνοριακή πύλη του Χαμζάμπεϊλί με την Βουλγαρία, με 100 κιλά ηρωίνη. Και ενώ το υπουργείο Εμπορίου και Τελωνείων της Τουρκίας, ενημερώνει ακόμη και όταν γίνεται κατάσχεση ενός γραμμαρίου ναρκωτικών,  εντύπωση προκάλεσε ότι έκρυψαν την αστυνομική επιχείρηση από τον τύπο.

Σχετικά με την υπόθεση τουρκικό δικαστήριο εξέδωσε απόφαση απαγορεύσεις δημοσιεύσεων. Η ιστοσελίδα από την οποία αντλήσαμε την είδηση φυσικά και δεν έχει έδρα την Τουρκία.

Ερωτάται η Επιτροπή:

  1. Σε ποιο επίπεδο βρίσκεται η διακρατική συνεργασία μεταξύ των κρατών μελών της ΕΕ για την αποτροπή της διακίνησης ναρκωτικών από την Τουρκία προς την ΕΕ;
  2. Θεωρεί πως η προσπάθεια απόκρυψης του παραπάνω γεγονότος εκ μέρους του αρμόδιου τουρκικού Υπουργείου υποδηλώνει το ότι ίσως πίσω από τη διακίνηση ναρκωτικών σε τόσο μεγάλες ποσότητες εμπλέκονται και άλλοι Τούρκοι αξιωματούχοι , και ότι πρόκειται για μία οργανωμένη επιχείρηση από το τουρκικό κράτος;

ΤΟΜΕΑΣ ΕΞΩΤΕΡΙΚΩΝ ΕΛΑΣΥΝ

 

 

Απάντηση