Έβρος και Λέσβος. Η εισβολή συνεχίζεται… (φώτο. και βίντεο)

                       Δεν είναι δομές. Είναι εχθρικά στρατόπεδα!!!

ΕΒΡΟΣ 

Πολλοί Σύλλογοι Γυναικών του Β. Έβρου ενώνουν τη φωνή τους και εκφράζουν τη διαμαρτυρία τους για τη δημιουργία νέας ενιαίας δομής φιλοξενίας στο χωριό Φυλάκιο Ορεστιάδας Ν. Έβρου.

“ Οι πολιτικοί μας για άλλη μια φορά παίζουν τα παιχνίδια τους εις βάρος της ακριτικής περιοχής μας. Ενώ αρχικά όλοι οι φορείς συμφώνησαν να γίνει αναβάθμιση -ΚΑΙ ΜΟΝΟ- της υπάρχουσας δομής, γιατί δεν πληροί τα απαραίτητα μέτρα για την σωστή λειτουργία του, τώρα έρχεται η κυβέρνηση εν μέσω του κου Μηταράκη, υπουργού Μετανάστευσης και Ασύλου, να μας ανακοινώσει στην ουσία, ότι θα δημιουργηθεί- επέκταση το ονομάζουν- και νέα δομή φιλοξενίας μεταναστών δίπλα στην προϋπάρχουσα. Κι όλα αυτά εκ μέσω πανδημίας κ απαγόρευσης κυκλοφορίας, με μια ανακοίνωση την παραμονή Πρωτοχρονιάς, χωρίς καμία ενημέρωση της τοπικής αυτοδιοίκησης.

Ο εκπρόσωπος της κυβέρνησης δηλώνει ότι θα φιλοξενούνται και μάλιστα για 24 μέρες μόνο, αυτοί που θα εισέρχονται παράνομα στη χώρα μας και δεν θα μεταφέρονται από άλλες δομές του εσωτερικού της χώρας. Μάλιστα δηλώνει ότι θα υπάρχουν “απλά” 1000 κρεβάτια επιπλέον κενά για ώρα αιχμής σε κρίση! Για να μην τρέχουμε δηλαδή την τελευταία στιγμή. Αν είναι δυνατόν!

Γιατί? Τη στιγμή που η περιοχή μας θωρακίζεται με φράχτες, κάμερες, συνοριοφύλακες κ.λ.π. και οι ροές μεταναστών έχουν μειωθεί?

Γιατί να γίνει εδώ, στην περιοχή μας, που απέχουμε τόσα λίγα χλμ από τα σύνορα μας με την Τουρκία, όταν πριν λίγους μήνες είχαμε τόσο σοβαρά επεισόδια με μετανάστες (ο Θεός να τους κάνει!)?

Γιατί μας υποβάλλουν αυτό το αίσθημα φόβου, ανασφάλειας κ κατά επέκταση έλλειψη εμπιστοσύνης στην κυβέρνηση?

Γιατί να γίνει αυτή η νέα δομή αφού σίγουρα θα φέρει υποβάθμιση της περιοχής κ γενικότερα του νομού μας?

Γιατί η αποσιώπηση της πραγματικής κατάστασης?

Γιατί να ερημώσει, κι άλλο, η περιοχή μας από τους νέους? Ποιος θέλει να μεγαλώσει τα παιδιά του σε μια περιοχή που θυμίζει “καζάνι που βράζει” με κάθε λογής ανθρώπους, αγνώστου προέλευσης, θρησκείας,

Γιατί να γονατίσει ο Έβρος και άλλο οικονομικά?

Για όλα αυτά λοιπόν, κ αλλά τόσα που μπορούμε ακόμη να γράψουμε, οι Σύλλογοι Γυναικών( που θα τους αναφέρω παρακάτω) λέμε ΟΧΙ καθαρά κ δυνατά να το ακούσουν ως την Αθήνα.

ΟΧΙ σε οποιοδήποτε δημιουργία νέας δομής στο Φυλάκιο.

ΟΧΙ στην υποβάθμιση της περιοχής.

ΟΧΙ στη δημιουργία φόβου κ ανασφάλειας, του ηλικιωμένου πλέον πληθυσμού!

Η Θράκη αντιστέκεται

Ο Έβρος θέλει να μείνει όπως ήταν πάντα: όρθιος , άξιος , φιλόξενος ορθόδοξος και ελληνικός!

Οι Σύλλογοι που εκφράζουν τη διαμαρτυρία τους είναι οι παρακάτω:

(Ακολουθούν δεκάδες σύλλογοι και οργανώσεις).

Ευχαριστούμε όλους τους Συλλόγους για τη συμπαράσταση τους και σε τακτά διαστήματα θα αναρτούμε και τη συμμετοχή άλλων.”

 

 

ΛΕΣΒΟΣ

Συγχρόνως στην Λέσβο δημιουργείται μια νέα πόλη.(ΦΩΤΟ)( Ακρογιαλιές που μπαζώθηκαν, χωράφια που “ισιώθηκαν” από χωματουργικά εργαλεία, δρόμοι που χαράχτηκαν με προσοχή. Κι ακόμα περισσότερο, σκηνές διοικητικής μέριμνας αλλά και χώροι καραντίνας, θυμίζουν έντονα χωροταξία μιας πόλης υπό ίδρυση. Θα ακολουθήσει η εκπόνηση των απαραίτητων μελετών, ενώ οι εργασίες αναμένεται να ξεκινήσουν πριν το ερχόμενο Πάσχα και προγραμματίζεται να έχουν ολοκληρωθεί τα τέλη του φθινοπώρου του 2021.

ΤΟΜΕΑΣ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗΣ ΕΛΑΣΥΝ

 

Απάντηση