Η ΜΕΓΑΛΗ ΠΡΟΔΟΣΙΑ

Με σχετική ανακοίνωση του ελληνικού υπουργείου Εξωτερικών ξεκινούν στην Κωνσταντινούπολη, στις 25 Ιανουαρίου 2021 οι ελληνοτουρκικές διαπραγματεύσεις για αποστρατικοποίηση νησιών του Αιγαίου, υφαλοκρηπίδα, ιδιοκτησιακό καθεστώς τουλάχιστον 16 νησιών, μειονότητα Θράκης, εναέριο χώρο 10 μιλίων κλπ.

Φαίνεται σαν να χάσαμε έναν πόλεμο που δεν έγινε ποτέ και συνθηκολογώντας οδηγούμεθα από τον μοιραίο πρωθυπουργό στο τραπέζι των διαπραγματεύσεων.

Εκτός των άλλων η  ελληνική κυβέρνηση δια του ανεκδιήγητου αυτού πρωθυπουργού, έχει αναγνωρίσει ότι «αυτή είναι μια περιοχή όπου και η Τουρκία έχει διεκδικήσεις. Εάν δεν το αναγνωρίζαμε αυτό, δεν θα πηγαίναμε σε συζήτηση» (συνέντευξη στα ΝΕΑ).

Άρα η Τουρκία βρίσκεται σε μια περιοχή που έχει διεκδικήσεις τις οποίες αναγνωρίζει η ελληνική κυβέρνηση – στελέχη της οποίας φαίνεται να μην γνωρίζουν τι σημαίνει ΑΟΖ ή πού …βρίσκεται το Καστελόριζο!

Το ερώτημα είναι πώς θα αποφασίσει το Δικαστήριο της Χάγης -αν υπάρξει ποτέ- όταν η μία πλευρά δέχεται πως η άλλη έχει …δίκιο. Πώς θα κρίνει τις θαλάσσιες ζώνες όταν θα πρέπει πρώτα να λυθούν θέματα κυριαρχίας σε «αμφισβητούμενες περιοχές»;

Η Ελλάδα έχει παραιτηθεί ήδη από τα δώδεκα μίλια -ένα δικαίωμα που της αναγνωρίζει η Ρωσία, έχει παραιτηθεί από την οριοθέτηση ΑΟΖ με την Κύπρο και απλώς ελπίζει να κάνει τις παραχωρήσεις ένα διεθνές δικαστήριο κι όχι η ίδια.

Αν αυτά δεν συνιστούν προδοσία τότε έχουν χάσει το νόημά τους οι λέξεις.

Στη νομική επιστήμη, “εσχάτη προδοσία” είναι το έγκλημα της μη αφοσίωσης στο έθνος ή στην πολιτεία. Ένα πρόσωπο ή μια ομάδα ανθρώπων που προδίδει το έθνος και καταπατά έναν όρκο αφοσίωσης σε αυτό, και με οποιονδήποτε ηθελημένο τρόπο συνεργάζεται με τον αντίπαλο/εχθρό, θεωρείται ότι είναι προδότης.

Είναι υποκρισία να καλλωπίζεις λεκτικά πράξεις αποτρόπαιες και αποκρουστικές. Είναι προδότης όποιος παραβιάζει τη λαϊκή επιθυμία και προδίδει τη χώρα για μια ανούσια καρέκλα…

Το αφήγημα της προδοσίας του μένει στην ιστορία, ως η “λοιδορία” ενός πολιτικού αγύρτη προς ένα κυρίαρχο λαό.

Όποιος πολιτικός, δημοσιογράφος και ακαδημαϊκός δεν τολμάει να αποκαλέσει την προδοσία με το όνομα της, την ξεπλένει και δεν είναι άξιος ούτε λόγου, ούτε της θέσης του ενώπιον των πολιτών. Επιπλέον, όποιος δεν την κατονομάζει, ενθαρρύνει τον εκάστοτε δημαγωγό και Εφιάλτη να επιχειρηματολογεί εκ των έσω, ανοιχτά και εναντίον της Ελλάδας.

Η ανευθυνότητα, η δειλία, ο ενδοτισμός και η αδιαφορία του σημερινού πρωθυπουργού και των συνεργατών του παγίωσαν υπέρ της γείτονος το status quo στην περιοχή, ανοίγοντας τις ορέξεις των Τούρκων για περαιτέρω αμφισβητήσεις της κυριαρχίας της Ελλάδος στα εδάφη, τα νερά και τον αέρα της, με αποτέλεσμα σε λίγο να τους δούμε να περιπολούν και έξω από τον Πειραιά, ζητώντας μας διαβατήρια για να επισκεφθούμε την Αίγινα.

Οι πολιτικές μήτρες δεν βγάζουν Παλαιολόγους, Κολοκοτρώνηδες, και Μαυρομιχαλαίους. Εκκολάπτουν διαστροφείς της ιστορίας, με αισθήματα προδιαγεγραμμένα και ενάντια στις αξίες και τα αισθήματα του λαού… Παράγονται, όποτε κριθεί αναγκαίο, από τα πολιτικά τζάκια και μάλιστα σε μαζική παραγωγή. Στη Βουλή που είναι το κοινοβουλευτικό άντρο του εκμαυλισμού , δεν θα μπορούσαν ποτέ να συμμετέχουν ήρωες και πατριώτες. Και αν αυτό περιστασιακά συμβεί τότε λοιδωρούνται, διώκονται και φυλακίζονται.

Χειρότεροι όμως είναι οι λεγόμενοι «σκληροί πατριώτες» που έχουν μεταλλαχθεί με έναν μαγικό τρόπο και έχουν γίνει αναπόσπαστο κομμάτι του καθεστώτος και μάλιστα σε νευραλγικές υπουργικές θέσεις. Πώς να ξεχάσει κανείς  τις πύρινες προεκλογικές φανφάρες και τις φωτιές που έριχναν προεκλογικά με πλήρη γνώση της στρατηγικής του μάρκετινγκ… την πώληση της ελπίδας, της αλλαγής και της υπεράσπισης του Έθνους…;

 

Συνέλληνες είναι η ώρα να σταματήσουν οι αναλύσεις και τα πολιτισμένα σχόλια. Τώρα είναι η ώρα της επαγρύπνησης και της δράσης. Μιας νόμιμης δράσης που να οδηγήσει στη χωματερή της Ελληνικής ιστορίας τους προδότες.

Δεν ήρθε το τέλος. Το τέλος θα το γράψουμε εμείς και θα είναι Ορθόδοξο και Ελληνικό.

 *«Η προδοσία δεν μπορεί ποτέ να ευδοκιμήσει. Γιατί; Διότι αν ευδοκιμούσε, κανείς δεν θα τολμούσε να την αποκαλέσει προδοσία» – John Harington

ΓΕΩΡΓΙΟΣ Β. ΛΟΥΚΑΚΟΣ

Μέλος Σ.Σ. ΕΛΑΣΥΝ

Απάντηση