Ο πόλεμος των ΗΠΑ με το Ιράν δεν είναι αναπότρεπτος

Ο Υπουργός Εξωτερικών των ΗΠΑ Mike Ρompeo ισχυρίστηκε, χωρίς να παράσχει κανένα στοιχείο, ότι η ισλαμική τρομοκρατική οργάνωση Al Qaeda έχει δημιουργήσει μια νέα βάση στο Ιράν. ” Πρέπει να το αναγνωρίσουμε, πρέπει να το αντιμετωπίσουμε, πρέπει να το νικήσουμε.”, δήλωσε ο Πομπέο κατά την διάρκεια εκδήλωσης τύπου την Τρίτη που πραγματοποιήθηκε ειδικά για κάνει μια τολμηρή ανακοίνωση. ” Παραβλέπουμε αυτόν τον άξονα Ιράν – Αλ Κάιντα” πρόσθεσε.

Ο Πομπέο είπε ότι σε πολλούς Αμερικανούς η εξέλιξη μπορεί να είναι έκπληξη, καθώς στρατιωτικές και ξένες μυστικές υπηρεσίες των ΗΠΑ έχουν επιτεθεί εναντίον της ομάδας που είχε οργανώσει τις επιθέσεις της 11ης Σεπτεμβρίου το 2001. Αυτή η καταδίωξη οδήγησε την Αλ Κάιντα σε <<ασφαλέστερο παράδεισο>> στην Ισλαμική δημοκρατια του Ιράν.

Ο Πομπέο ισχυρίστηκε ότι η δολοφονία του δεύτερου διοικητή της Αλ Κάιντα, Abu Muhammad al-Masri, στις 7 Αύγουστο του 2020 έγινε κατόπιν εντολής της Αμερικανικής κυβερνήσεως.. Ο Αl-Masri βρισκότανε στο Ιράν όταν δολοφονήθηκε. (φωτο)

Όπως διαβάζουμε το βαθύ κράτος της Αμερικής αρχίζει να υφαίνει έναν ιστό εναντίον του Ιράν. Αντιλαμβανόμαστε πλήρως ότι δομείται μια αιτιολογία για να μπορέσει να υπάρξει ένα χειρουργικό πλήγμα από το Ισραήλ στο Ιράν με στόχο το πυρηνικό πρόγραμμα του ή ακόμα χειρότερα μια πιο ευρείας κλίμακας επίθεση του ΝΑΤΟ. Θυμίζουμε ότι έχουμε αναφέρει ότι σε μια τέτοια περίπτωση θα έχει άμεση εμπλοκή και η χώρα μας λόγω της αναβάθμισης της Σούδας.

Υπενθυμίζω ότι στην χώρα μας έχουμε μεγάλη Ιρανική κοινότητα και σε μια εμπλοκή της χώρας μας ενάντια στο Ιράν δεν θα μείνουν αμέτοχοι και με το δίκιο τους. Οι Ιρανοί είναι ένας πανέξυπνος και μορφωμένος λαός με παραδοσιακές αξίες και αρχές.

Ο Ιωάννης Λαγός και η ΕΛΑΣΥΝ λένε ότι η Ελλάς πρέπει να μείνει αμέτοχη σε ένα τέτοιο ενδεχόμενο που θα ανοίξει τις θύρες της κολάσεως για όλο τον κόσμο.

 

 

ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΚΟΥΤΚΑΣ

Μέλος ΕΛΑΣΥΝ

Απάντηση