ΟΧΙ 5η ΦΑΛΑΓΓΑ ΣΤΟ ΣΤΡΑΤΕΥΜΑ

      ΑΠΟΣΠΑΣΜΑ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΟΣ EΘΝΙΚΗΣ ΑΜΥΝΑΣ ΕΛΑΣΥΝ

Σήμερα όλοι όσοι γίνονται δεκτοί στις Σχολές Ευελπίδων, Ναυτικών Δοκίμων και Ικάρων δεν απαιτείται να είναι Έλληνες το γένος, αρκεί να έχουν την ελληνική ιθαγένεια, προκειμένου να έχουν το δικαίωμα να είναι υποψήφιοι για εισαγωγή στις στρατιωτικές σχολές μέσω των Πανελληνίων Εξετάσεων. Αυτό έχει απροσδιόριστες συνέπειες τόσο σε ό,τι αφορά τη μελλοντική ομοιογένεια όσο και τη διατήρηση της μαχητικής ικανότητας του στελεχιακού δυναμικού των Ενόπλων Δυνάμεων.

Η απαλοιφή της προϋπόθεσης του γένους για την εισαγωγή υποψηφίων στις ΑΣΕΙ ήταν μια καθαρά πολιτική απόφαση που έλαβαν προηγούμενες ηγεσίες  του ΥΠΕΘΑ και διατήρησαν οι επόμενες, σε πλήρη γνώση και ανοχή της στρατιωτικής ηγεσίας των Ε.Δ. Τότε επιχειρήθηκε να περάσει προς την κοινή γνώμη ως απαίτηση της Ε.Ε. (κοινοτική οδηγία) και του Ευρωπαϊκού Δικαστηρίου Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων.
Ούτε η κοινοτική οδηγία, όμως, ούτε και η συγκεκριμένη απόφαση του ΕΔΑΔ είχαν δεσμευτικό χαρακτήρα για τη χώρα μας και ως εκ τούτου επαφιόταν στα χέρια των πολιτικών μας τι τελικά θα επέλεγαν να πράξουν.

Η ΕΛΑΣΥΝ από την πρώτη στιγμή έχει σταθεί απέναντι σε αυτές τις αντεθνικές μεθοδεύσεις που κρύβουν σοβαρούς κινδύνους για την συνοχή του στρατεύματος και την ασφάλεια της χώρας.

 

Μετά την πρόσφατη δημοσιοποίηση του ονειδιστικού για το Στράτευμα βίντεο με τους αλβανούς βαθμοφόρους να “καψονάρουν” οπλίτες σε κάποιο στρατόπεδο, χρήσιμο είναι να υπογραμμίσουμε ορισμένες παραγράφους του προγράμματος Εθνικης Άμυνας της ΕΛΑΣΥΝ :

– *Η εισαγωγή στις παραγωγικές σχολές αξιωματικών και υπαξιωματικών καθώς και επί συμβάσει οπλίτες και υπαξιωματικούς αφορά μόνο Έλληνες το γένος, καθώς και αλλογενείς που δεν είχαν ή δεν θα αποκτήσουν μόνιμη κατοικία στην Ελλάδα για τα προηγούμενα ή τα επόμενα 10 χρόνια από την εισαγωγή ή αποφοίτησή τους αντίστοιχα  (αυτό προβλέφθηκε ώστε να μην αποκλειστούν οι δεκάδες αλλοδαποί που επιθυμούν να φοιτήσουν σε ελληνικές στρατιωτικές σχολές και να επιστρέψουν στις πατρίδες τους)

– *Οι οπλίτες οι μη Έλληνες το γένος δεν υπηρετούν ποτέ σε μονάδες της παραμεθορίου και της Κύπρου

  Αυτές και μόνο οι δύο παράγραφοι, σε συνδυασμό με τις αντίστοιχες προβλέψεις του προγράμματος για τα ζητήματα ιθαγένειας και πολιτογράφησης (που αποτελούν διακριτές νομικές έννοιες και όχι ταυτόσημες, όπως στρεβλά ισχύει σήμερα στην ελληνική νομοθεσία) αρκούν να δώσουν την απάντηση στο πρόβλημα που κάποιοι “ανακάλυψαν” μόλις χθες.

 

ΤΟΜΕΑΣ ΑΜΥΝΑΣ ΕΛΑΣΥΝ

Απάντηση