ΤΑ ΕΜΒΟΛΙΑ ΤΩΝ ΕΜΠΟΡΙΚΩΝ ΠΑΡΤΙΔΩΝ ΕΙΝΑΙ ΔΙΑΦΟΡΕΤΙΚΑ ΑΠΟ ΤΩΝ ΔΟΚΙΜΩΝ;

Αποκαλυπτικά είναι τα όσα αναφέρει η γαλλική Le Monde σε δημοσίευμά της αναφορικά με τα χακαρισμένα mail του Ευρωπαϊκού Οργανισμού Φαρμάκων.

Τα εμπιστευτικά μηνύματα ηλεκτρονικού ταχυδρομείου του Ευρωπαϊκού Οργανισμού Φαρμάκων (EMA) που διέρρευσαν στον dark web μαρτυρούν ότι η ρυθμιστική αρχή αντιμετώπισε πίεση για να επιταχύνει τη διαδικασία έγκρισης για το εμβόλιο Pfizer, ανέφερε η Le Monde, επικαλούμενη τη σχετική αλληλογραφία

Ο EMA υποστηρίζει ότι τα έγγραφα που υποκλάπηκαν έχουν παραποιηθεί ώστε να «σπείρουν δυσπιστία για την διαδικασία έγκρισης των εμβολίων».

Η γαλλική εφημερίδα όμως επισημαίνει ότι είναι δύσκολο τα συγκεκριμένα αρχεία να έχουν παραποιηθεί, καθώς σε εκείνα που έχουν δοθεί στη δημοσιότητα φαίνεται και ο παραλήπτης, ενώ ορισμένα έχουν πολλαπλούς παραλήπτες, κάτι που κάνει πιο δύσκολη την χειραγώγησή τους.

Σε μια επιστολή, από τις 19 Νοεμβρίου, επισημαίνεται ότι ανώτερο στέλεχος της Υπηρεσίας περιγράφει μια «έντονη» και «μάλλον τεταμένη» τηλεδιάσκεψη με αξιωματούχους της Κομισιόν, η οποία έδωσε μια ιδέα τι μπορεί να αντιμετωπίσει ο ΕΜΑ για το χρονοδιάγραμμα της έγκρισης.

Επίσης, σε αλληλογραφία από τις 20 Νοεμβρίου ο ίδιος αξιωματούχος φέρεται να είπε σε μέλη της δανέζικης υπηρεσίας φαρμάκων ότι η κίνηση της Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν να δηλώσει δημόσια ότι τα εμβόλια της Pfizer και της Moderna πρέπει να εγκριθούν στα τέλη του 2020 του προκάλεσε έκπληξη, καθώς είχαν εκφραστεί ενστάσεις από τον ΕΜΑ και για τα δύο εμβόλια.

Για το εμβόλιο της Pfizer-BioNTech οι ανησυχίες περιλάμβαναν έλλειψη επιθεωρήσεων στις εγκαταστάσεις παραγωγής, έλλειψη δεδομένων για τις εμπορικές παρτίδες και κυρίως «το γεγονός ότι υπήρχαν διαφορές στην ποιότητα μεταξύ των εμπορικών παρτίδων και εκείνων που είχαν χρησιμοποιηθεί στις κλινικές δοκιμές», ιδιαίτερα μια μείωση στο βασικό του ΔΡΑΣΤΙΚΟ συστατικό, το RNA.

Το τελευταίο θέμα, σύμφωνα με την Le Monde, φέρεται να προκάλεσε την μεγαλύτερη ανησυχία στους ερευνητές, καθώς εκφράστηκαν φόβοι όχι μόνο για την αποτελεσματικότητα, αλλά και για την ασφάλειά του.

AYΞΗΘΗΚΕ ΚΑΤΑ 300% Η ΘΝΗΣΙΜΟΤΗΤΑ ΣΤΟ ΙΣΡΑΗΛ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΕΝΑΡΞΗ ΜΑΖΙΚΩΝ ΕΜΒΟΛΙΑΣΜΩΝ

Ισραήλ: 4.500 άτομα μολύνθηκαν με covid19 μετά την α΄ δόση εμβολιασμού. Εθνικό ρεκόρ ημερήσιων κρουσμάτων στο Ισραήλ μετά τον εμβολιασμό.

Ισραήλ: 4.500 άτομα μολύνθηκαν με covid19 μετά την α΄ δόση εμβολιασμού. Εθνικό ρεκόρ ημερήσιων κρουσμάτων στο Ισραήλ μετά τον εμβολιασμό στην παγκόσμια πρωταθλήτρια χώρα του εμβολιασμού… Όπως αναφέρει το dimpenews άγγιξαν τα 10.000 κρούσματα ημερησίως.

Μια μόνο δόση του εμβολίου είναι ανεπαρκής για να προλάβει την μόλυνση από Covid-19 (αξιωματούχος)

Η επικεφαλής της Δημόσιας Υγείας στο Υπ. Υγείας η Dr Sharon Elrai-Price, προειδοποίησε την Τρίτη σε briefing ότι μια μόνο δόση του εμβολίου κατά του coronavirus δεν πρόσφερε επαρκή προστασία κατά της μετάδοσης του ιού.

Ο Dr Elrai-Price σημείωσε ότι το 17% των σοβαρά ασθενών που νοσηλεύονται είναι ασθενείς που δέχθηκαν την α΄δόση πριν την εισαγωγή τους σε νοσοκομείο.

ΤΟΜΕΑΣ ΥΓΕΙΑΣ ΕΛΑΣΥΝ

Απάντηση