Η Γερμανία ,Αγγλία, Γαλλία εναντίον του Ιράν Δημιουργούν το νομικό έρεισμα για στρατιωτικό πλήγμα

Η Γερμανία ,η Γαλλία και η Βρετανία πίεσαν το Σάββατο για να αποτρέψουν την τελευταία προγραμματισμένη παραβίαση της πυρηνικής συμφωνίας του 2015 με τις παγκόσμιες δυνάμεις ,να λένε ότι η Τεχεράνη δεν έχει αξιόπιστη πολιτική για το μέταλλο ουρανίου.

Η διεθνής υπηρεσίας Ατομικής Ενέργειας δήλωσε την Πέμπτη ότι το Ιράν άρχισε να εγκαθιστά εξοπλισμό για την παραγωγή μέταλλο ουρανίου . Η Τεχεράνη όχι μόνο διατήρησε τα σχέδια της για έρευνα και ανάπτυξη για παραγωγή ουράνιου αλλά και σχεδίασης ενός βελτιωμένου τύπου καυσίμου.

Μετά την μονομερή αμερικανική αποχώρηση από την συμφωνία το 2018 το Ιράν χρησιμοποιεί παραβιάσεις της συμφωνίας για να ασκήσει πίεση στους άλλους υπογράφοντες Γερμανία, Γαλλία, Ρωσία, Κίνα.

Με κοινή δήλωση από τα Γερμανικά , Γαλλικά και Βρεττανικά υπουργεία εξωτερικών ανέφερε ότι <<ανησυχούν βαθιά>>. ” Προτρέπουμε το Ιράν να σταματήσει αυτή την δραστηριότητα και να επιστρέψει στην συμμόρφωση με τις δεσμεύσεις του για το JCPoA χωρίς περαιτέρω καθυστέρηση εάν είναι σοβαρό για την διατήρηση της συμφωνίας”

Όπως σας έχουμε επισημάνει μετά το τέλος του πολέμου στην Αρμενία ότι τα νέα πεδία μαχών θα είναι στην Σερβία(χερσόνησο του Αίμου), Ιράν ,και τα εσωτερικά της Τουρκίας και του Ερντογάν. Επιμένουμε με το θέμα του Ιράν γιατί στήνεται μια τεράστια επέμβαση του ΝΑΤΟ και του Ισραήλ που θα εμπλέξει την Ελλάδα μας σε επικίνδυνους ατραπούς. Θυμίζουμε ότι πριν ένα μήνα είχαμε γράψει ότι θα υπάρχει πτώση του Ερντογάν,και έρχεται ο Νταβούτογλου να μας επιβεβαιώσει για την πτώση του . Θα σας ενημερώσουμε άμεσα τι ακριβώς διενεργείται στην Τουρκία αυτήν την στιγμή και πόσο επιδρά γεωστρατηγικά η Τουρκία σε ένα ενδεχόμενο χτύπημα εναντίον του Ιράν.

Πηγή:Voa

ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΚΟΥΤΚΑΣ

Μέλος ΕΛΑΣΥΝ

Απάντηση