Βίντεο- κραυγή αγωνίας από την εστίαση που “πέθανε”

Την κραυγή αγωνίας του για την κατάσταση που επικρατεί στον κλάδο της εστίασης εκφράζει ο Σύλλογος Καταστηματαρχών Εστίασης και Αναψυχής Νομού Αχαΐας (ΣΚΕΑΝΑ) μέσω ενός συγκλονιστικού βίντεο.

Η τακτική της κυβέρνησης Μητσοτάκη απέναντι στην εστίαση είναι καταστροφική, αφού οι επιχειρηματίες της εστίασης το 2020 είδαν το 50% του τζίρου τους να εξαφανίζεται ενώ από την εστίαση, τη χρονιά που πέρασε χάθηκαν 4 δισ. ευρώ και για κάθε μέρα lockdown χάνονται 600 εκατ. ευρώ.

Στο σύνολο των επιχειρήσεων του κλάδου υπηρεσιών εστίασης, ο κύκλος εργασιών το γ’ τρίμηνο 2020 ανήλθε σε 1,58 δισ. ευρώ, σημειώνοντας μείωση 31,2% σε σχέση με το αντίστοιχο τρίμηνο του 2019 που άγγιξε τα 2,3 δισ. ευρώ. Η μεγαλύτερη μείωση καταγράφηκε στην Περιφερειακή Ενότητα Καρπάθου (69,5%), ενώ η μικρότερη (0,8%) στις Σέρρες.

Είναι πλέον προφανές ότι τουλάχιστον το 1/3 των επιχειρήσεων εστίασης δεν θα μπορέσει να σηκώσει ρολά, εάν εξακολουθήσουν να ισχύουν τα μέτρα. Με δεδομένο, μάλιστα, ότι στον κλάδο απασχολούνται περί τις 700.000 εργαζόμενοι, είναι αναμενόμενη και η εκτόξευση στα ποσοστά ανεργίας.

ΤΟΜΕΑΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑΣ ΚΑΙ ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ Ε.ΛΑ.ΣΥΝ.

 

Απάντηση