Τρισάγιο στο τάφο του Κολοκοτρώνη (φωτό και βίντεο)

ΕΛΑΣΥΝ-ΕΜΕΙΣ-ΛΑΚΙΠΑ-ΣΠΑΡΤΙΑΤΕΣ

Στο Α’ Νεκροταφείο Αθηνών ετελέσθη τρισάγιο* στη μνήμη του Αρχιστρατήγου και απελευθερωτή της Ελλάδος, Θεοδώρου Κολοκοτρώνη. Παρευρέθη πολυπληθής αντιπροσωπεία από τα κόμματα ΕΛΑΣΥΝ, ΕΜΕΙΣ , ΣΠΑΡΤΙΑΤΕΣ και ΛΑΚΙΠΑ. Στεφάνι τιμής εκ μέρους του επικεφαλής της ΕΛΑΣΥΝ Ευρωβουλευτή Γιάννη Λαγού, κατετέθη από τον εκπρόσωπο Τύπου και Μέλους του Σ.Σ. της ΕΛΑΣΥΝ, Γιάννη Ζωγράφο.

Ομιλίες εκφώνησαν οι : Από την ΕΛΑΣΥΝ τα μέλη του Σ.Σ. Γιάννης Ζωγράφος και Γιάννης Παντελαίος και τα μέλη Γεώργιος Κούτκας, Αριστείδης Μαρκομιχάλης και από ΕΛΑΣΥΝ ο συναγωνιστής,υποστηρικτής Ανδρέας Αναγνώστου. Από το κόμμα ΕΜΕΙΣ ο Νικόλαος Σιαματάς, από το ΛΑΚΙΠΑ ο Λοχαγός Ανδρέας Πετρόπουλος και από τους ΣΠΑΡΤΙΑΤΕΣ ο Βασ. Στίγγας (αποσπάσματα των ομιλιών στο βίντεο).

Κατά την διάρκεια της εκδήλωσης, έκανε τηλεφωνική παρέμβαση από τις Βρυξέλλες ο Γιάννης Λαγός στέλνοντας μήνυμα ομοψυχίας, ενότητας και αγώνα προς τους συγκεντρωμένους. Μεταξύ των άλλων θύμισε την τελευταία επιθυμία του Γέρου του Μοριά, που ήταν να βάλουν την ημισέληνο στο μνήμα του, κάτω από τα τσαρούχια του, να την πατάει και πεθαμένος την Τουρκιά. (Αν ζούσε σήμερα ο Κολοκοτρώνης κάτω από τσαρούχια του θα έγραφε και την σημερινή προσκυνημένη κυβέρνηση που έχει το απύθμενο θράσος να εορτάζει τα 200 χρόνια από την Εθνεγερσία).

Στην μνήμη της  συντριπτικής πλειοψηφίας του Ελληνικού λαού ο Θεόδωρος Κολοκοτρώνης, θα παραμείνει ως ο ανεπανάληπτος στρατηλάτης και μέγιστος αγωνιστής. Είναι προς τιμήν όσων αγωνίσθηκαν και αγωνίζονται να κρατούν τη μνήμη του άσπιλη, αμόλυντη και αιώνια, στο διηνεκές.

ΑΘΑΝΑΤΟΣ!!! 

*Σύμφωνα με το Τυπικό και τη διδασκαλία της Εκκλησίας μας απαγορεύεται η τέλεση Μνημοσύνου, από το Σάββατο του Λαζάρου μέχρι και την Κυριακή του Θωμά.

 -Ευχαριστούμε θερμά όλες και όλους που αψήφησαν τα μέτρα και παρευρέθησαν στην εκδήλωση. Η παρουσία τους έδωσε ένα μήνυμα προς κάθε κατεύθυνση. Ότι ο αγώνας συνεχίζεται ασυμβίβαστα μέχρι την τελική νίκη.

I.Zωγράφος  Ε.ΛΑ.ΣΥΝ
Α. Πετρόπουλος ΛΑΚΙΠΑ
Β. Στίγγας ΣΠΑΡΤΙΑΤΕΣ
Α.Μαρκομιχάλης Ε.ΛΑ.ΣΥΝ.
Γ.Κουτκας Ε.ΛΑ.ΣΥΝ.
Α. Αναγνώστου Ε.ΛΑ.ΣΥΝ
Ι.Παντελαίος  Ε.ΛΑ.ΣΥΝ. 

Ν.Σιαματάς EMEIΣ

Σ.Σ. ΕΛΑΣΥΝ

Απάντηση