Ξεπουλήθηκε η ΕΛΒΟ στους Ισραηλινούς

ΕΠΙΒΕΒΑΙΩΘΗΚΕ Η ΕΛΑΣΥΝ…ΔΥΣΤΥΧΩΣ!!!

 Όπως είχε προαναγγείλει η ΕΛΑΣΥΝ στην ιστοσελίδα της, στις 17/1/2021 (link) η κυβέρνηση ξεπούλησε και την ΕΛΒΟ (Ελληνική Βιομηχανία Οχημάτων). Η σύμβαση είναι μεταξύ του εκκαθαριστή της ΕΛΒΟ, και της PLASAN-SK GroupΤο συνολικό τίμημα ανέρχεται στα 3 εκατ. ευρώ, η εξόφληση θα γίνει σε τρεις δόσεις.

Όπως είχαμε τονίσει η εταιρεία θα μπορούσε να υπαχθεί στο Υπουργείο Εθνικής Άμυνας. Υπήρχε αυτή η δυνατότητα (αξιοποιείται κατά κόρον σε Γερμανία και Γαλλία), άρα ήταν ζήτημα πολιτικής βούλησης η εφαρμογή της. Αυτό όμως σαν επιλογή «σκόνταψε» στην ανεύθυνη, αντεθνική, εμμονική και αδικαιολόγητη επιλογή της κυβέρνησης να ιδιωτικοποιηθεί η ΕΛΒΟ.

Παρά την τραγική αυτή εξέλιξη που αντιπροσωπεύει ένα μεγάλο εθνικό έγκλημα, αφού η παράδοση της αμυντικής μας βιομηχανίας σε ξένα συμφέροντα  ισοδυναμεί με την παράδοση της ασφάλειας και της αμυντικής δυνατότητας της χώρας σε ξένα κέντρα, τα οποία σε κρίσιμες στιγμές μπορεί να υπηρετήσουν αντίπαλες και εχθρικές επιδιώξεις σε βάρος της πατρίδας μας, η κυβέρνηση πανηγυρίζει.

Δήλωση του Υπουργού Οικονομικών Χρήστου Σταϊκούρα μετά την χθεσινή υπογραφή της σύμβασης στην Θεσσαλονίκη:
«Υπεγράφη, σήμερα, μετά από πολυετείς ατελέσφορες διαδικασίες, η σύμβαση μεταβίβασης της Ελληνικής Βιομηχανίας Οχημάτων (ΕΛΒΟ) στους νέους μετόχους.
Ολοκληρώνεται έτσι, με επιτυχία, μία μακρά και δύσκολη διαδικασία…Τα καταφέραμε !!!».

 

https://elasyn.com/2021/01/17/%CE%B4%CE%B9%CE%B1%CE%BB%CF%8D%CE%BF%CF%85%CE%BD-%CE%BA%CE%B1%CE%B9-%CF%84%CE%B7%CE%BD-%CE%B5%CE%B8%CE%BD%CE%B9%CE%BA%CE%AE-%CE%AC%CE%BC%CF%85%CE%BD%CE%B1/

 

ΤΟΜΕΑΣ ΕΘΝΙΚΗΣ ΑΜΥΝΑΣ ΕΛΑΣΥΝ

Απάντηση