Η Λέσβος αφυπνίζεται (?)

Λαικός ξεσηκωμός στην Λέσβο με τους κατοίκους να αντιδρούν (επιτέλους) στα νέα σχέδια της κυβέρνησης για νέο μεγάλο υπερκαταυλισμό αλλοδαπών στο νησί, που έχει τόσο δοκιμαστεί από τα κύματα της παράνομης μετανάστευσης.

Όπως αναφέρει και το lesvospost.com, φορείς στα νησιά του Αιγαίου κάνουν λόγο για δημιουργία στρατοπέδου επιπέδου «πόλης» μουσουλμάνων παράνομων μεταναστών, μετά από μνημόνιο με την Ευρωπαϊκή Ένωση, γεγονός που θα ενισχύσει την ισλαμική ζώνη που δημιουργεί η κυβέρνηση σταδιακά από τον Έβρο μέχρι την Ρόδο.

Την ίδια ώρα φτιάχνονται νέοι προσωρινοί καταυλισμοί στην Λέσβο, αυξάνοντας το μουσουλμανικό στοιχείο στο νησί. Η ΕΛΑΣΥΝ είχε αναδείξει το θέμα από τον Ιανουάριο αναφέροντας ότι  στην Λέσβο δημιουργείται μια νέα πόλη.(ΦΩΤΟ)

Ακρογιαλιές που μπαζώθηκαν, χωράφια που “ισιώθηκαν” από χωματουργικά εργαλεία, δρόμοι που χαράχτηκαν με προσοχή. Κι ακόμα περισσότερο, σκηνές διοικητικής μέριμνας αλλά και χώροι καραντίνας, θυμίζουν έντονα χωροταξία μιας πόλης υπό ίδρυση. Θα ακολουθήσει η εκπόνηση των απαραίτητων μελετών, ενώ οι εργασίες αναμένεται να ξεκινήσουν πριν το ερχόμενο Πάσχα και προγραμματίζεται να έχουν ολοκληρωθεί τα τέλη του φθινοπώρου του 2021.

Έτσι την Κυριακή 28 Φεβρουαρίου πρόκειται να πραγματοποιηθεί συγκέντρωση διαμαρτυρίας από τις επιτροπές αγώνα Θερμής και Μανταμάδου. Θα πραγματοποιήσουν μηχανοκίνητη πορεία διαμαρτυρίας με σημεία συγκέντρωσης: Α) Διασταύρωση Γέρας στην περιοχή της Λάρσου. και  Β) Διασταύρωση Μόριας Παναγιούδας (νεκροταφείο Παναγιούδας).

Όπως αναφέρει η ανακοίνωση των διοργανωτών : «Ο Έβρος και η Χίος μας έδειξαν το δρόμο. Ας αποδείξουμε σε όλους για μια ακόμη φορά πως είμαστε έτοιμοι  να παλέψουμε για να παραδώσουμε στα παιδιά μας και στα εγγόνια μας ακέραια όσα παραλάβαμε από τους πατεράδες και τους παππούδες μας!»

Θα πρέπει όμως να επισημάνουμε ότι όταν η ΕΛΑΣΥΝ με πρωτοβουλία του επικεφαλής της Γ.Λαγού, προθυμοποιήθηκε να συνδράμει με την παρουσία της (φυσική και νομική), στον αγώνα, η απάντηση ήταν αρνητική γιατί ο φόβος των κατοίκων ήταν όχι οι λαθρομετανάστες που κατέλαβαν το νησί αλλά να μην χαρακτηριστούν …εθνικιστές !!!  Καλό αγώνα δημοκράτες…

ΤΟΜΕΑΣ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗΣ ΕΛΑΣΥΝ

Απάντηση