Προς αποφυγήv παρεξηγήσεων

«Ο Ευρωβουλευτής κ. Αθ. Κωνσταντίνου, εξέδωσε ανακοίνωση στις 22/2/2021 και πήρε ΞΕΚΑΘΑΡΗ θέση υπέρ μου στο ζήτημα της άρσης της ασυλίας μου για την τουρκική σημαία. Τον ευχαριστώ δημόσια γι’αυτό και τονίζω ότι ήταν ο μόνος που το έκανε. Διαβάστε την ανακοίνωσή του».

http://akmep.info/page145.html?fbclid=IwAR1LaAIYX-qZy_sUG9lI2Ih1JZEURRpl6bLNzcb3uiDCEdF0MafUiyxOlMA

Ιωάννης Λαγός

ΔΗΛΩΣΗ ΣΤΗΡΙΞΗΣ ΣΤΟΝ Ι. ΛΑΓΟ

22/02/2021

Η κίνηση του Ι. Λαγού να σχίσει την τουρκική σημαία μέσα στο Ευρωκοινοβούλιο, υπήρξε μια βαθύτατα πολιτική συμβολική κίνηση. Συμβολίζει την αγανάκτηση του καταπιεζόμενου Ελληνισμού από μια κακοπροαίρετη γειτονία με μια χώρα που βρίσκεται στην επικαιρότητα, τουλάχιστον τα τελευταία εβδομήντα χρόνια, μόνο για αρνητικές – βλαπτικές ενέργειες.

Πότε απασχόλησε η Τουρκία την διεθνή κοινή γνώμη για κάτι άλλο εκτός από επιθετικές πολιτικές ή στρατιωτικές ενέργειες;
Η ανοχή που έχουν επιδείξει όλοι, οι από θέσεως υπεύθυνοι απέναντί της, δεν σημαίνει ότι οι λαοί δεν αισθάνονται την αδικία και την πίεση. Αυτή την πίεση και αδικία εξέφρασε η συμβολική κίνηση του Ι. Λαγού.

Προτρέπω την αρμόδια επιτροπή, να σκεφθεί πολύ σοβαρά το μήνυμα που θα στείλει στην Τουρκία, σε μιαν ιδιαίτερα ευαίσθητη πολιτική στιγμή, αν άρει την ασυλία ενός ευρωβουλευτή για το ζήτημα αυτό.
Πιστεύω ότι εκτός από αδικία στο πρόσωπο του Ι. Λαγού θα είναι ένα ακόμη βαρύ λάθος, σε μια λανθασμένη τακτική υποχωρήσεων, που μόνο σε συνεχώς δυσχερέστερη θέση έναντι της Τουρκίας φέρνει την Ε.Ε., αλλά και τα συμφέροντα τουλάχιστον δύο κρατών μελών, της Ελλάδος και της Κύπρου. Η ευθύνη της επιτροπής είναι μεγάλη.

Ο Ι. Λαγός έχει την πλήρη στήριξή μου στην εκ μέρους του καταγγελτική στάση της τουρκικής κακοπραξίας .

Αθανάσιος Κωνσταντίνου 

Απάντηση