Εκδήλωση τιμής και μνήμης για τον Αλεξ. Υψηλάντη. (φωτορεπορτάζ-βίντεο)

ΕΛΑΣΥΝ-ΕΜΕΙΣ-ΛΑΚΙΠΑ-ΣΠΑΡΤΙΑΤΕΣ

Mεγάλη εκδήλωση τιμής και μνήμης για τον πρωτεργάτη της Εθνεγερσίας, Αλεξ. Υψηλάντη διοργάνωσε την Κυριακή 28/2 η ΕΛΑΣΥΝ στο Πεδίον του Άρεως.

Tο «κράτος» δεν οργάνωσε ποτέ μια επίσημη εκδήλωση μνήμης για τον άνθρωπο που υπήρξε ο ηγέτης της Επανάστασης, ο μάρτυρας που θυσίασε τα πάντα για την Ελλάδα.

Δεκάδες φίλοι και μέλη των κομμάτων ΕΛΑΣΥΝ με επικεφαλής τον εκπρόσωπο Τύπου και μέλος του Σ.Σ. Ιωάννη Ζωγράφο – ΕΜΕΙΣ με επικεφαλής τον κ. Αναστάσιο Συμιγδαλά –ΣΠΑΡΤΙΑΤΕΣ με επικεφαλής τον Βασίλειο Στίγγα και ΛΑΚΙΠΑ με επικεφαλής τον Λοχαγό Ανδρέα Πετρόπουλο, με υψηλό εθνικό φρόνημα κατέκλυσαν από νωρίς τον χώρο, αψηφώντας τις απαγορεύσεις που έχει επιβάλλει  η κυβέρνηση.

Ομιλίες εκφώνησαν οι : Το μέλος του Σ.Σ. ΕΛΑΣΥΝ Γιάννης Παντελαίος και τα μέλος της ΕΛΑΣΥΝ Αριστείδης Μαρκομιχάλης, που τόνισαν μεταξύ άλλων την διαχρονικής σημασίας προκήρυξη του Αγώνα Ελευθερίας με τον τίτλο  «Μάχου υπέρ πίστεως και πατρίδος» που εξέδωσε ο Αλέξανδρος Υψηλάντης στο Ιάσιο ενώ δύο μέρες πριν  είχε σηκώσει τη σημαία της «Αγιασμένης Επανάστασης». (αποσπάσματα των ομιλιών στο βίντεο)

Ακολούθησε ενός λεπτού σιγή και η εκδήλωση τελείωσε με τον Εθνικό Ύμνο από τους συγκεντρωμένους σε μια συναισθηματικά φορτισμένη ατμόσφαιρα.

Η μνήμη του Αλεξ. Υψηλάντη, θα μείνει αιώνια τιμημένη για όσα επιχείρησε με θάρρος και κινδύνους, για όσα έπαθε για χάρη της πατρίδας και για την τελική ευνοϊκή έκβαση του Αγώνα που τον άρχισε πρώτος.

-Ευχαριστούμε θερμά όλες και όλους που ακόμα μια φορά αψήφησαν τα μέτρα και παρευρέθησαν στην εκδήλωση. Η παρουσία τους έδωσε ένα μήνυμα προς κάθε κατεύθυνση. Ότι ο αγώνας συνεχίζεται ασυμβίβαστα μέχρι την τελική νίκη.

 

 

ΤΟΜΕΑΣ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗΣ ΕΛΑΣΥΝ

Απάντηση