Bobby Gerard Sands. Ο Αδάμαστος Ιρλανδός Εθνικιστής

Εθνικιστές και σκουπίδια

Κάθε άνθρωπος που έχει ιδέες και πεθαίνει για αυτές ,δεν μπορεί παρά να του το αναγνωρίζεις, αν σέβεσαι τον εαυτό σου. Τις τελευταίες όμως μέρες γινόμαστε μάρτυρες για πολλοστή φορά, από αναρχικούς και αριστερούς δημοσιογράφους του συστήματος ,της διαρκούς παραχάραξης της ιστορίας.

Αμαθείς , ψεύτες και υποκριτές πως τολμάτε να συγκρίνετε τον μεγάλο και αδάμαστο Ιρλανδό εθνικιστή Bobby Sands με τον Κουφoντίνα.

Ο Ρόμπερτ Τζέραντ Σαντς ήταν ηγέτης της απεργίας πείνας , στην οποία φυλακισμένοι ήταν τα μέλη του Ιρλανδικού στρατού. Ο ΙRA και ο Μπόμπι Σαντς διεξήγαγαν εθνικοαπελευθερωτικό αγώνα ,ενάντια στους κατακτητές και δυνάστες Άγγλους.

Ο Σαντς γεννήθηκε το 1954 από ρωμαιοκαθολικούς γονείς τον Τζον και την Ροσαλιν ,που μεγάλωσαν στο Μπέλφαστ.Η οικογένεια μετά το γάμο ,μετακόμισε σε μια γειτονιά προτεσταντών. Ο Σαντς ήταν ο μεγαλύτερος από τα τέσσερα παιδιά της οικογένειας.

Το 1966 η βία έναντι των “Αιρετικών” στο Ροθκουλ και στο Μπέλφαστ ήταν τέτοια που ανάγκασαν τον Σαντς και την οικογένειά του να αντιμετωπίσει την Προτεσταντική νεολαία. Το σύνθημα της νεολαίας ήταν <Kill All-IRIS> Σκοτώστε όλους τους Ιρλανδούς!

Το 1972 ο Μπόμπι έγινε μέλος του εθνικιστικού IRA.* Συνελήφθη με την κατηγορία για παράνομη οπλοκατοχή, τεσσάρων περιστρόφων στο σπίτι όπου διέμενε το Οκτώβριο του 1972. Καταδικάστηκε το 1973 και αποφυλακίστηκε τον Απρίλη του 1976. Κατά την επιχείρηση τοποθέτησης εκρηκτικού μηχανισμού στη εταιρεία επίπλων στο Ντάνμουρι, διεξήχθει ανταλλαγή πυροβολισμών με την Βασιλική χωροφυλακή. Συνελήφθη και καταδικάστηκε μαζί με τέσσερις συναγωνιστές του.

Το 1980, ο Μπόμπι Σαντς εκλέχθηκε έως αρχηγός των φυλακισμένων του IΡΑ στις φυλακές του Λονγκ κες, διαδεχόμενος τον Μπρένταν Χιούζ. Η απεργία των Ιρλανδών το 1981 ξεκίνησε με την άρνηση του Σαντς να δεχτεί τροφή την 1η Μαρτίου . Μια απεργία που η πρωθυπουργός της Αγγλίας και στυγερή γυναίκα που άκουγε στο όνομα Μάργκαρετ Θάτσερ, αρνιόταν κάθε συζήτηση για την πολιτική δολοφονία Ιρλανδών εθνικιστών κρατούμενων. Η απεργία πείνας των κρατουμένων είχε πέντε βασικά αιτήματα:

1) Το δικαίωμα να μην φορούν στολή φυλακής.

2) Το δικαίωμα να μην κάνουν αγγαρείες της φυλακής.

3) Το δικαίωμα της ελεύθερης επικοινωνίας με άλλους κρατούμενους και την οργάνωση εκπαιδευτικών προγραμμάτων.

4)Το δικαίωμα στην αλληλογραφία ή μία επίσκεψη και ένα δέμα την βδομάδα.

5) Πλήρης αποκατάσταση, όσων έχασαν κατά την διάρκεια της διαμαρτυρίας. Αυτό όμως που ήθελαν να επιτύχουν ήταν, η δημοσιοποίηση του δικαίου αγώνα για την ελευθερία και ανεξαρτησία της Ιρλανδίας. Ο Σαντς πέθανε μετά από 66 μέρες απεργίας πείνας, σε ηλικία 27 ετών. Η ανακοίνωση του θανάτου του ήταν η αιτία για ταραχές σε περιοχές των εθνικιστών στην Βόρεια Ιρλανδία. Κύμα διαδηλώσεων σε όλη την Ευρώπη για τον θάνατο του , σε Μιλάνο, Ρωσία, Γαλλία με το σύνθημα ο ΙΡΑ θα νικήσει.

Ο ΙΡΑ τιμούσε τον εθνικιστή Γεωργίο Γρίβα Διγενή και τον αγώνα της ΕΟΚΑ για την απελευθέρωση της Κύπρου από τους Άγγλους. Πολλές καταδρομικές επιχειρήσεις του ΙΡΑ στηρίχθηκαν στο εγχειρίδιο της ΕΟΚΑ.**

Ο αγώνας του ΙΡΑ και του Μπόμπι Σαντς ήταν για την θρησκεία ,την ελευθερία και την ανεξαρτησία της Ιρλανδίας από τους Άγγλους και της πολυπολιτισμικότητας τους και όχι για την αριστερή υποκουλτούρα και την επιβολή της μαζοποίησης των εθνών κρατών.

Κατανοούμε την έλλειψη σας για πραγματικούς ήρωες αλλά δεν σας επιτρέπουμε και δεν αποδεχόμαστε τις συγκρίσεις Εθνικιστών αγωνιστών με ψεύτικους ήρωες που δουλεύουν για της υπηρεσίες της νέα τάξης πραγμάτων.

Επίσης αμαθείς και ψεύτες σας ενημερώνουμε ότι οι Ιρλανδοί είναι Κέλτες-Celtes Ελληνικής καταγωγής. Αρκεί να μελέτησε τον Ιωάννη Δ. Πασσά στα Ορφικά και την αληθινή προϊστορία , για να αντιληφθείτε το μέγεθος του Ελληνισμού στον πλανήτη.

Αν κάποιοι δικαιούνται να ομιλούν για τον Μπόμπι Σαντς είναι οι Έλληνες εθνικιστές που με εντολές άνωθεν βρίσκονται στα κελιά των φυλακών αδίκως.

*ΕΟΚΑ : Εθνική Οργάνωση Κυπρίων Αγωνιστών

**ΙΡΑ :Ιρλανδικός δημοκρατικός Στρατός

 

Γεώργιος Κούτκας

Μέλος ΕΛΑΣΥΝ

Απάντηση