Στο έλεος των «ειδικών». Lockdown… μέχρι τέλους

Σήμερα ανακοινώνεται το ολικό «κλείδωμα» της χώρας – Αυτά είναι τα μέτρα που εξετάζονται

Όπως αναφέρει το pronews η επιτροπή των λοιμωξιολόγων συνεδρίασε χθες εκτάκτως και φέρεται να προσανατολίζεται προς το ολικό lockdown, τύπου Μαρτίου, για όλη τη χώρα, παρά την πρόσφατη δέσμευση του Μητσοτάκη για άλλες δύο εβδομάδες.

Η κυβέρνηση περιμένει την τελική εισήγηση των «ειδικών» ώστε να ανακοινώσει το απόγευμα το ολικό «κλείδωμα» της χώρας. 

Σύμφωνα με τις πληροφορίες τα νέα μέτρα, στα ήδη υπάρχοντα αυστηρά μέτρα, θα παρθούν εξαιτίας των αυξημένων κρουσμάτων των τελευταίων ημερών, αλλά και των μεταλλάξεων, με τους «ειδικούς» να μιλάνε τις τελευταίες ημέρες για μεταλλάξεις Ουγκάντας και λοιπά.

Η κυβέρνηση αφού δεν φρόντισε να ενισχύσει το ΕΣΥ ενόψει πανδημίας, παρόλο που η χώρα βρίσκεται υπό καθεστώς lockdown εδώ και έναν χρόνο με την αιτιολογία πως θα φτιαχτούν ΜΕΘ και θα ενισχυθεί στο σύστημα Υγείας, βλέπει το ΕΣΥ να πιέζεται, τουλάχιστον αυτό υποστηρίζουν οι «ειδικοί», καθώς κανείς δεν γνωρίζει τον πραγματικό αριθμό ΜΕΘ στην Ελλάδα, με την κυβέρνηση να ανακοινώνει ανά μέρα διαφορετικούς αριθμούς. 

Εξετάζεται ακόμα και η απαγόρευση της διαδημοτικής μετακίνησης με σκοπό τη σωματική άσκηση και όσοι θέλουν να αθληθούν θα πρέπει να περιοριστούν κοντά στην κατοικία τους.

Έκτακτες ανακοινώσεις αναμένονται το απόγευμα.

ΤΟΜΕΑΣ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗΣ ΕΛΑΣΥΝ

Απάντηση