Οι τουρκομογγόλοι προκαλούν και η Ελλάδα…διαπραγματεύεται

Σε ομιλία που έκανε χτες ο υπουργός Εξωτερικών Τσαβούσογλου, όπως αναφέρει το tourkikanea.gr, στο πανεπιστήμιο της Καππαδοκίας, μίλησε για την εξωτερική πολιτική της Τουρκίας. Μεταξύ άλλων είπε και τα εξής :

¨Τώρα φυσικά εμείς δεν μείναμε ικανοποιημένοι από εκείνη τη συμφωνία (Ελλάδας-Αιγυπτου). Η Αίγυπτος όμως βλέποντας την χάραξη των υφαλοκρηπίδων, στα δυτικά και βόρεια, δηλαδή στα δικά μας νότια σύνορα,  στα σύνορα που συναντιόμαστε, βλέπουμε πως σεβάστηκε την ΑΟΖ και την υφαλοκρηπίδα της Τουρκίας. Δεν εισέρχονται δηλαδή στην υφαλοκρηπίδα που έχουμε δηλώσει στον ΟΗΕ.

Φυσικά η Ελλάδα με την μαξιμαλιστική της προσέγγιση υποστηρίζει πως η δική μας υφαλοκρηπίδα είναι δική τους, αλλά όπως είπα λίγο πριν, τους δείξαμε στο πεδίο πως δεν είναι έτσι.

Γνωρίζετε πως πέρσι η Ελλάδα και ο Ελληνοκυπριακός τομέας τα θέματα που είχαν με εμάς τα μετέφεραν στην ΕΕ. Εμείς λοιπόν είπαμε πως αυτό δεν γίνεται, δεν μπορεί να γίνεται, πως δεν μπορεί να προχωρήσει, ενώ τα δικαιώματα  μας τόσο στο τραπέζι όσο και στο πεδίο, δείξαμε πώς μπορούμε να τα υπερασπιστούμε προβάλλοντας τη σημαία μας στην Ανατολική Μεσόγειο.¨

 

*(Το «ελληνικό» ΥΠΕΞ  μάλλον θα αντιδράσει- όπως το συνηθίζει- με κανένα αυστηρό ραβασάκι-διάβημα)

 

ΤΟΜΕΑΣ ΕΞΩΤΕΡΙΚΩΝ ΕΛΑΣΥΝ

Απάντηση