Που πάνε τα εκατομμύρια από τα πρόστιμα?

Η ΕΛΑΣΥΝ και προσωπικά ο επικεφαλής της και ανεξάρτητος ευρωβουλευτής Γ. Λαγός επανειλημμένα έχουμε εκφράσει τις υποψίες μας για τον τελικό προορισμό των εσόδων από τα πρόστιμα που επιβάλλει η ανεκδιήγητη και επικίνδυνη κυβέρνηση του Μητσοτάκη ακόμα και σε ανήλικους μαθητές !!!

Τα πρόστιμα που μέχρι τώρα έχουν επιβληθεί, για «άσκοπες μετακινήσεις», μη χρήση μάσκας κλπ είναι πολλά εκατομμύρια ευρώ. Η κυβέρνηση είχε, δηλώσει ότι «τα έσοδα αυτά θα διατεθούν για την ενίσχυση του νοσηλευτικού προσωπικού και των υποδομών Υγείας».

Τα ποσά αυτά στην αρχή κατέληγαν στα ταμεία των Δήμων, αφού οι «κλήσεις» βεβαιώνονταν με βάση το άρθρο 104 του Κώδικα Οδικής Κυκλοφορίας, και είχαν πιστωθεί με τους ειδικούς κωδικούς που αναγράφουν οι αστυνομικοί στο πάνω μέρος των κλήσεων, στους Δήμους, στα όρια των οποίων διαπράττεται η παράβαση. Στη συνέχεια αφαίρεσαν τον κωδικό του Δήμου και έκτοτε αγνοούνται κάτι εκατομμύρια…

Μέχρι αυτή τη στιγμή πάντως δεν έχει γίνει γνωστό αν υπήρξε καμία Νομοθετική ρύθμιση για το θέμα αυτό, με αποτέλεσμα το σύστημα Υγείας φαίνεται να έχει χάσει εκατομμύρια ευρώ. Και αν τα χάνει το σύστημα Υγείας, τότε που καταλήγουν?

Υπάρχει κανείς από το τσίρκο της κυβέρνησης να δώσει μια απάντηση?

 

ΤΟΜΕΑΣ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗΣ ΕΛΑΣΥΝ

Απάντηση