Μείωση στις γεννήσεις 6,5%

Μείωση στις γεννήσεις 6,5%

Όπως είχε  επισημάνει η ΕΛΑΣΥΝ  (link), το δημογραφικό πρόβλημα της Ελλάδος έχει πάρει τεράστιες διαστάσεις. Την ώρα που ο Ερντογάν δίνει κίνητρα στους τούρκους να κάνουν πάνω από τρία παιδιά, η κυβέρνηση στην Ελλάδα ποντάρει στον παρατεταμένο εγκλεισμό για αύξηση των γεννήσεων! Ο ανθελληνισμός με την ηλιθιότητα συνυπάρχουν σε αγαστή συνεργασία.

https://elasyn.com/2021/03/11/%ce%bf-%cf%80%ce%bb%ce%b7%ce%b8%cf%85%cf%83%ce%bc%cf%8c%cf%82-%cf%84%ce%b7%cf%82-%ce%b5%ce%bb%ce%bb%ce%ac%ce%b4%ce%bf%cf%82-%cf%85%cf%80%cf%8c-%ce%b4%ce%b9%cf%89%ce%b3%ce%bc%cf%8c%ce%bd/

” Αυτό σημαίνει πως οι νέοι άνθρωποι που βρίσκονται σε αναπαραγωγική ηλικία έχουν πληγεί σημαντικά από την πανδημία Covid-19 τόσο σε συναισθηματικό όσο και οικονομικό επίπεδο, εξαιτίας του παρατεταμένου εγκλεισμού όσο και κατ΄ επέκταση της αδυναμίας για οποιοδήποτε οικογενειακό προγραμματισμό”, εξηγεί ο γενικός γραμματέας Εσωτερικών και Οργάνωσης, Μιχάλης Σταυριανουδάκης, ο οποίος έδωσε στη δημοσιότητα τα σχετικά στοιχεία.

Η καθοδική τάση λοιπόν συνεχίστηκε και τον φετινό Ιανουάριο, καθώς είχαμε 7.049 νέες γεννήσεις έναντι του αντίστοιχου μήνα του 2020 που ήταν 7.778.

Ο  Σταυριανουδάκης, απορεί και σημειώνει ότι αν και η έλλειψη δραστηριοτήτων, σε όλα τα επίπεδα, στο μεγαλύτερο μέρος του πληθυσμού της χώρας μας, λόγω των επιβεβλημένων μέτρων για την αποφυγή της διασποράς της Covid-19, θα μπορούσαν να οδηγήσουν στην αύξηση του αριθμού των γεννήσεων, αυτό δε συνέβη ούτε κατά τη διάρκεια του πρώτου lockdown αλλά ούτε και εν συνεχεία.

Το ενδιαφέρον και η αγωνία της κυβέρνησης περιορίζεται στα δικαιώματα των κάθε λογής ανωμάλων και γι’αυτό προχώρησε πανηγυρίζοντας σε σύσταση ειδικής επιτροπής.

Ένα είναι βέβαιον. Με την όπισθεν δεν πάει η χώρα μπροστά.

 

ΤΟΜΕΑΣ ΕΣΩΤΕΡΙΚΩΝ ΕΛΑΣΥΝ

Απάντηση