ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΟ: ΟΙ ΠΡΟΣΦΑΤΟΙ «ΑΝΕΞΗΓΗΤΟΙ» ΘΑΝΑΤΟΙ ΑΦΡΙΚΑΝΩΝ ΗΓΕΤΩΝ. ΠΟΙΟΣ ΕΙΝΑΙ ΣΥΝΩΜΟΣΙΟΛΟΓΟΣ;

Ένας άγνωστος σε όλους πόλεμος μαίνεται στην αφρικανική ήπειρο από τα μέσα του παραμυθιού της «πανδημίας». Ενώ όλοι οι ηγέτες των «πολιτισμένων» χωρών της Δύσης υποτάχθηκαν στο Διευθυντήριο των ματωμένων συμφερόντων των φαρμακευτικών, υπήρξαν φωτισμένοι- αν και άγνωστοι- ηγέτες που αντιστάθηκαν σθεναρά και πέθαναν υπό αδιευκρίνιστες συνθήκες.

Η πιο χαρακτηριστική είναι η περίπτωση του λαoφιλούς ηγέτη της Τανζανίας John Magafuli (φωτό 1), ο οποίος όχι μόνο δεν είχε παραγγείλει εμβόλια για τη χώρα του αλλά είχε αφήσει ανοιχτές όλες τις δραστηριότητες από την αρχή και είχε δημόσια καταγγείλει την απάτη του κορονοϊού, καθώς και ποιοι κρύβονται πίσω από αυτήν. Ο Magafuli, πιστός Χριστιανός, εξαφανίστηκε μυστηριωδώς για 4 ολόκληρες μέρες από την οικία του (!) χωρίς να ξέρει κανένας που βρίσκεται και αμέσως μετά ανακοινώθηκε ο θάνατός του από «άγνωστη αιτία» σε ηλικία μόλις 61 ετών!

Η δεύτερη περίπτωση είναι ο Hamed Bakayoko (φωτό 2) ,  γιατρός ο ίδιος και Πρωθυπουργός της Ακτής Ελεφαντοστού που πέθανε στις 3/10/21 στη Γερμανία, αφού προηγουμένως είχε μεταφερθεί στη Γαλλία, από τον Ιανουάριο για την αντιμετώπιση μιας «άγνωστης ασθένειας» που τον κατέτρωγε, μετά από έντονες φήμες στην Αμπιτζάν (την πρωτεύουσα της Ακτής Ελεφαντοστού) ότι δηλητηριάστηκε. Ήταν μόλις 56 ετών.

Στις 13/12/2020 άφησε την τελευταία του πνοή σε νοσοκομείο της γειτονικής Νότιας Αφρικής, ο μόλις 52 ετών Πρωθυπουργός της Εσουατίνι Ambrose Dlamini (φωτό 3) ,πρώην Σουαζιλάνδης  , μιας περίκλειστης χώρας στη Ν. Αφρική, από «επιπλοκές του κορονοϊού». Ο Dlamini δεν αντιμετώπιζε προβλήματα υγείας και εισήχθη για ειδική θεραπεία, ανάλογη αυτών που είχαν δεχτεί όλοι οι εν ενεργεία ηγέτες που κόλλησαν τον ιό (Τραμπ, Τζόνσον, Μπολσονάρου κλπ αλλά και οι «δικοί μας» υπέργηροι ιεράρχες Ιερώνυμος και Αναστάσιος Αλβανίας  ) και ανέρρωσαν ταχύτατα. Η ανακοίνωση από το νοσοκομείο νοσηλείας του, εκτός της πατρίδας του και σε αυτή , όπως στην προηγούμενη περίπτωση, δεν έδωσε καμία λεπτομέρεια του θανάτου, αναφέροντας μόνο ότι «η κατάστασή του επιδεινώθηκε»..

Τελευταίος (;) στη μέχρι τώρα «λίστα θανάτου» ο Pierre Nkurunziza (φωτό 4), Πρόεδρος του Μπουρούντι, 55 ετών, που πέθανε «ξαφνικά» στις 8/6/2020, από «καρδιακή ανακοπή», ενώ ήδη νοσηλευόταν «μάλλον για κορονοϊό» όπως έγραψαν οι τοπικές εφημερίδες. Ο Nkurunziza ήταν και αυτός πιστός χριστιανός.

Αφήνουμε σε κάθε εχέφρονα αναγνώστη την δυνατότητα να αναλογιστεί, τι μπορεί να έχει συμβεί. Η εξήγηση της «σύμπτωσης» φαντάζει, νομίζω, πιο συνωμοσιολογική από την ίδια την πραγματικότητα..

Γιάννης Ζωγράφος

Δικηγόρος- ΜΔΕ Ποινικού Δικαίου

Πρόεδρος ΕΛΑΣΥΝ

Απάντηση