Ζάλογγο ή Αντίσταση

Σήμερα βιώνουμε μια πρωτοφανή, τουλάχιστον για τα ελληνικά δεδομένα, κατάσταση. Όλο το εντός βουλής πολιτικό σύστημα δείχνει και είναι βολεμένο με την υπάρχουσα κατάσταση. Η μόνη διαμάχη και αγωνία είναι ποιος θα είναι ο επόμενος επιβήτορας του εξαθλιωμένου και κατά συρροή βιασθέντος λαού. Όλο το πολιτικό σύστημα δηλαδή, εκτός του ΚΚΕ,  που γνωρίζοντας ότι δεν θα έχει ποτέ σειρά για κάτι τέτοιο, ζει στο φαντασιακό κόσμο του, της επαναστατικής κοινωνικής ανατροπής από το συρρικνωμένο αριθμητικά και εξασθενημένο οικονομικά προλεταριάτο και λοιπών δυνάμεων, που δεν τις προσελκύει. Ας επισημάνω όμως εδώ ότι όποτε χρειάστηκε στάθηκε στο πλευρό του συστήματος και το υπερασπίστηκε σθεναρά.

Ο πολυμερισμός του «δημοκρατικού» τόξου λειτουργεί ενισχυτικά για τις δυνάμεις αυτές, γιατί οι επίπλαστες ή διαβαθμιστικές ή προσωπικές αντιθέσεις τους ενισχύουν  τη συσπείρωση και τη συμμετοχή των οπαδών τους.

Αντιθέτως ο κατακερματισμός των εθνοκεντρικών και πατριωτικών εθνικιστικών και αντιστασιακών δυνάμεων έχει αποθαρρυντικές, φυγόκεντρες, αποσυσπειρωτικές και γενικά αρνητικές επιπτώσεις και ως προς τη συμμετοχή και ως προς την επιλογή.

Αυτό επιβάλλεται να γίνει «μάθημα» στις πατριωτικές πολιτικές δυνάμεις, ώστε να επιδιώκουν ειλικρινά και σθεναρά τη μετωπική συσπείρωση ενάντια στην ξενόδουλη παράταξη των προσκυνημένων «δημοκρατών», στα αρπακτικά της ΝΤΠ και στους σφουγγοκωλάριους ελληνόφωνους ξεπουλημένους ευρωβουλευτές της  Ε.Ε.

Ο λαός περιμένει να καταλάβουν οι συνεπείς πατριωτικοί σχηματισμοί ότι χωρίς συνένωση ΔΕΝ γίνεται τίποτα. Δεν πείθουν. Είναι αναξιόπιστοι στις μεγάλες μάζες. Πρέπει να το καταλάβουν.

Απαιτείται σύμπραξη και συμφωνία σε βασικά θέματα. Τέλος. Τα άλλα τα βρίσκουμε όταν σώσουμε ότι μπορεί ακόμα να σωθεί.

Απαιτείται ν’ ανακτήσουμε την εθνική μας ανεξαρτησία. Αν ο κάθε επικεφαλής πιστεύει ότι μπορεί να τα καταφέρει από μόνος του, τότε ο αγώνας έχει τελειώσει πριν ξεκινήσει. Αν τα όνειρα κάποιων περιορίζονται στο 3+ ή το 1,5% τότε είναι ανάξιοι να ηγούνται.

Ο Γιάννης Λαγός και η ΕΛΑΣΥΝ έδωσαν και συνεχίζουν να δίνουν, μαθήματα ήθους και ανιδιοτέλειας. Υπερασπίστηκαν εμπράκτως αυτά που πιστεύουν. Ελλάδα και Ορθοδοξία.

Εσείς ηγετίσκοι του τίποτα τι υπερασπίζεστε πέρα από το σαρκίο σας;  Το αρχαίο ελληνικό πνεύμα ήταν το εμείς και όχι το εγώ! Φανείτε για μια φορά στη ζωή σας-ίσως την σημαντικότερη- αντάξιοι της τιμής να λέγεστε Έλληνες. Πάμε όλοι μαζί να σώσουμε την πατρίδα. Ας ξεχάσουμε τι μας χωρίζει και ας επικεντρωθούμε στα πολλά που μας ενώνουν.

Ας κρατήσουμε από την Επανάσταση του 1821, τη ζώσα αλήθεια της. Το μήνυμα του λαϊκού ξεσηκωμού για ελευθερία και εθνική ανεξαρτησία είναι το νήμα που μας δένει με την δική μας ιστορία.

Τότε τρομοκρατούσαν το λαό ότι αν ξεσηκωθεί κατά του Σουλτάνου, «το έθνος θα χαθεί». Σήμερα μας λένε ότι η σύγκρουση με τους σύγχρονους “ιερούς συμμάχους” (ΕΕ- ΝΑΤΟ) και η άρνησή μας στην εξαθλίωση που μας επιβάλλουν, θα φέρουν το χάος και την καταστροφή.

Η επανάσταση του 1821 όμως, έχοντας ως στόχο την ελευθερία και την εθνική ανεξαρτησία, απέδειξε ότι οι λαοί ενίοτε νικούν.

Κόντρα στο κυρίαρχο ρεύμα, τη μοιρολατρία και τις εκτιμήσεις των κατά καιρούς «ηγεμόνων» που με εκβιαστικά διλήμματα και συστηματικό εκφοβισμό, επιχειρούν να επιβάλλουν τετελεσμένα και μονόδρομους. Έτσι εκδικούνται οι επαναστάσεις και γράφουν ιστορία.

Σήμερα το αίτημα για εθνική ανεξαρτησία, κοινωνική δικαιοσύνη και λαϊκή κυριαρχία, παίρνει τις σύγχρονες διαστάσεις του εν μέσω της νεοταξικής λαίλαπας. Η συντελούμενη, πολυεπίπεδη καταστροφή πρέπει και μπορεί να σταματήσει. Ο λαός μας μπορεί να χαράξει ένα άλλο μέλλον, μπορεί και πρέπει να έρθει ξανά στο προσκήνιο, επιβάλλοντας τις πολιτικές εκείνες που θα διαμορφώσουν ένα καλύτερο αύριο.

Τώρα πια ξέρεις. Με πρόσχημα μια πανδημία σε καταστρέφουν. Και την καταστροφή σου την υπερψήφισε σύσσωμη η πολιτική τσογλαναρία μέσα στο κατοχικό κοινοβούλιο.

Δεν έχεις πολλές επιλογές.  Ή Ζάλογγο ή αντίσταση.  Εσύ θα αποφασίσεις… Αυτοί για σένα αποφάσισαν ήδη.

Η ελευθερία και η αξιοπρέπεια δεν αξίζει  στα δουλικά και στους προσκυνημένους.

 

Γεώργιος Β. Λουκάκος

Ειδικός Γενικός Ιατρός

Πρόεδρος ΕΛΑΣΥΝ

Απάντηση