ΗΠΑ: Μοιραστείτε το Αιγαίο με τους Τούρκους

O Αμερικανός υπουργός Εξωτερικών, Άντονι Μπλίνκεν, την ώρα του τηλεφωνήματος του Κ.Μητσοτάκη με τον Τ.Μπάιντεν. με τις δηλώσεις του ξεκαθάρισε τις προθέσεις των ΗΠΑ για το Αιγαίο. 

Ουσιαστικά  ασκούνται πιέσεις από τις ΗΠΑ του Τζο Μπάιντεν για συνδιαχείριση του υποθαλάσσιου πλούτου του Αιγαίου και της νοτιοανατολικής Μεσογείου, με την Τουρκία.

Αυτό το έχει κάνει σαφές η Ουάσινγκτον τόσο στην ελληνική όσο και στην κυπριακή πλευρά, στις κατ’ ίδιαν συζητήσεις των αξιωματούχων κάθε επιπέδου, καθώς τα γεγονότα «τρέχουν».

Όπως αναφέρει και το pronews η Ουάσινγκτον είναι προσηλωμένη σε αυτή την κατεύθυνση, στο πλαίσιο της επιστροφής των ΗΠΑ στην περιοχή, η οποία δεν μπορεί να πραγματοποιηθεί με αξιοπιστία χωρίς την Τουρκία στο πλευρό της. Ως εκ τούτου, η απαίτηση των διεθνιστών είναι Ελλάδα/Κύπρος και Τουρκία να τα βρουν, φυσικά εις βάρος του Αρχιπελάγους των Ελλήνων και της Μεγαλονήσου.

Αναφορικά με την Κύπρο, η πενταμερής, που θα λάβει χώρα στο τέλος Απριλίου, θα καθορίσει εν πολλοίς και την συνέχεια στο θέμα της συνδιαχείρισης με την Τουρκία μέσω των Τουρκοκυπρίων. Σχετικά με την Ελλάδα, σύμφωνα πάντα με τις εκτιμήσεις μέσων ενημέρωσης, τα πράγματα είναι περίπλοκα.

Το τραγικό, αλλά δυστυχώς αναμενόμενο είναι ότι το πρόβλημα της «Ελληνικής» κυβέρνησης δεν είναι η απαίτηση των ΗΠΑ που θίγει άμεσα την εθνική μας κυριαρχία. Το πρόβλημά της είναι όπως έχει διαμηνύσει προς Βρυξέλλες και Ουάσινγκτον που πιέζουν, ότι η κοινή γνώμη δεν είναι έτοιμη να αποδεχθεί μία τέτοια εξέλιξη!!!

Η άθλια και απόλυτα ανθελληνική δήλωση του Υπ.Εξ. των ΗΠΑ Μπλίνκεν ήταν ξεκάθαρη και επί της ουσίας απευθύνθηκε σε Άγκυρα και Αθήνα όταν δήλωνε πως «θέλουμε απλά να δούμε την ειρηνική διευθέτηση των διαφορών, σύμφωνα με το Διεθνές Δίκαιο. Και παρεμπιπτόντως, όταν υπάρχουν διαμάχες για τους φυσικούς πόρους, αυτό θα μπορούσε στην πραγματικότητα να φέρνει κοντά τις χώρες. Η κοινή χρήση αυτών των πόρων, οι κοινές επενδύσεις, η εκμετάλλευση αυτών των πόρων, θα μπορούσε να φέρει κοντά τις χώρες».

*Και ποιός είπε του Μπάιντεν ότι οι Έλληνες θέλουμε να έρθουμε κοντά με τους Μογγόλους. Το μόνο σημείο που θέλουμε να έρθουμε κοντά είναι στο πεδίο της μάχης…

 

ΤΟΜΕΑΣ ΕΞΩΤΕΡΙΚΩΝ ΕΛΑΣΥΝ

Απάντηση