Η απόρρητη αναφορά του Λιμενικού για νέο περιστατικό παρενόχλησης

Απόρρητο έγγραφο του Λιμενικού στο οποίο περιγράφεται  η απόπειρα εμβολισμού ελληνικού περιπολικού από τουρκική ακταιωρό, πριν από 10 ημέρες στην θαλάσσια περιοχή της Λέσβου, αποκάλυψε στο δελτίο του το ΟPΕΝ (βίντεο).

Συγκεκριμένα, στην αναφορά τονίζεται πως στις 10 το βράδυ του Σαββάτου 27 Μαρτίου το σκάφος 050 του λιμενικού εντόπισε νότια της Λέσβου βάρκα με 35 μετανάστες κοντά στα ελληνικά χωρικά ύδατα και ένα σκάφος της τουρκικής ακτοφυλακής να την συνοδεύει. 

Για ώρες το ελληνικό περιπολικό παρακολούθησε στενά τις κινήσεις των Τούρκων. (Αυτό με τις παρακολουθήσεις και τα…αυστηρά διαβήματα έχει καταντήσει διαστροφή).

Τελικά μετά τις 4:30 τα ξημερώματα οι Τούρκοι επιχείρησαν πολλές φορές να σπρώξουν την βάρκα με τους μετανάστες εντός των ελληνικών χωρικών υδάτων, χωρίς να τα καταφέρουν.

Τότε, όπως αναφέρεται στο σήμα του λιμενικού, μια δεύτερη τουρκική ακταιωρός εμφανίστηκε και άρχισε να πλησιάζει και να κάνει επικίνδυνους και τελικά να χτυπήσει όχι μια αλλά δυο φορές στα πλευρά της πρύμνης του ελληνικού περιπολικού.

Για τις ακραίες τουρκικές προκλήσεις έχει ενημερωθεί με επιστολή  η Κομισιόν !!!

ΤΟΜΕΑΣ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗΣ ΕΛΑΣΥΝ

Απάντηση